VJS:lle uusi Naisten kakkosjoukkue

VJS-logo_shaded_w120VJS perusti N/2-joukkueen, jonka tavoitteena on pelata kaudella naisten 4-divisioonassa. Joukkueessa on mukana eri ikäisiä nuoria naisia, jotka haluavat edelleen pelata jalkapalloa vielä TB-iän jälkeenkin, mutta enemmän harrastepohjalta.

Kun tytöt kasvavat B-iästä ohi, saattaa monen osalta jalkapalloharrastus hiipua, kun sopivaa joukkuetta lajin jatkamiseen ei välttämättä heti löydy. Ryhmä nuoria, innokkaita ja pääosin VJS-taustaisia naispelaajia ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan ilmoittivat haluavansa edelleen harrastaa ja pelata jalkapalloa – innokkaasti ja rennosti. VJS otti naisten toiveesta kopin ja perusti N/2-joukkueen, joka on ilmoitettu kaudelle 2016 pelaamaan sarjaa naisten 4-divisioonassa. Sarja on Uudenmaan ja Helsingin piirin yhteinen.

Tällä hetkellä pääosin 18-20-vuotiaista nuorista naisista koostuva joukkue kokoontuu talvikaudella pelaamaan futsalia koulun saliin Kaivokselaan kerran viikossa sunnuntai-iltaisin ja siirtyy kevään aikana harjoittelemaan ulkokentälle. Ryhmä on avoin ja innokas vastaanottamaan lisää 16-vuotiaita ja sitä vanhempia nuoria naispelaajia mukaan. Aktiivinen ote näkyy joukkueen toiminnassa, sillä joukkueen toimintaa naiset pyörittävät mahdollisimman paljon itse, VJS:n seurahallinnon avustamana. Niinpä myös joukkueenjohtajan ja taloudenhoitajankin tehtävät tulevat nuorille aikuisille naispelaajille tutuksi pikku hiljaa – lajitaitojen rinnalle.

”Olisi hienoa saada paljon lisää pelaajia rinkiin. Vielä meitä ei ole riittävästi, jotta saadaan pelit pyörimään”, toteaa joukkueen yhteyshenkilönä ja joukkueenjohtajana toimiva Salka Rautava ja toivottaa samalla kaikki innokkaat kokeilijat tervetulleeksi mukaan. ”Itse olen pelannut jo vajaa 19 vuotta jalkapalloa, kun aloitin ihan pienenä ensin poikien joukkueessa ja siirryin sitten myöhemmin perustettavaan tyttöjoukkueeseen. Lisäksi on tullut valmennettua jalkapalloa ja jääkiekkoa.”, Salka jatkaa. ”N/2-joukkueessa on iloinen ja rento meno, mukava yhteishenki ja huumoria ja naurua riittää treeneissä. Jalkapallo on helppo tapa tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin” kannustaa nuori joukkueenjohtaja innokkaasti.

Jos haluat mukaan joukkueeseen, ota yhteyttä N/2-joukkueen yhteyshenkilöön tai VJS:n  jalkapalloliikunnan kehityskoordinaattoriin ja tule kokeilemaan. Yhteystiedot löydät täältä.

Pallokissat 29.8.2015 VJS:n missiona on tarjota Jalkapalloa jokaiselle. Olemme sinua varten.