VJS:n tiedote koronavirus-tilanteeseen liittyen 6.5.2020

Hyvä VJS-perhe,

Palloliitto julkaisi tiistaina 5.5.2020 ohjeistuksen koskien pienryhmätoimintaa. VJS on koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen alkamisesta lähtien ylläpitänyt toimintojaan siten, että olemme valmiita käynnistämään toimintaamme nopeasti, nyt kun siihen saadaan mahdollisuus. Eilen saadun ohjeistuksen perusteella käynnistämme pienryhmätoiminnan tiistaista 12.5.2020 alkaen niin, että osalle pelaajista se tulee olemaan osa joukkueen toimintaa ja osalle avointa, lisämaksullista toimintaa. Korostamme kuitenkin sitä, että vaikka pelaajan oma joukkue aloittaisi toiminnan, voi siitä toistaiseksi olla pois koronavirustilanteen takia niin halutessaan.
Pienryhmätoimintaa jatketaan toukokuun ajan. Kesäkuussa siirrymme normaaliin joukkuetoimintaan, mikäli Valtioneuvostolta ja Palloliitolta tulevat ohjeistukset sen mahdollistavat. Myös kilpailutoiminta tulee todennäköisesti käynnistymään kesäkuussa, mutta tästä tiedotetaan myöhemmin.

Pelaajat, joiden osalta toiminta käynnistyy joukkueen toimintana, maksavat toukokuusta 80 % toimintamaksun. Pelaajat, joiden joukkueiden osalta toiminta ei vielä käynnisty, maksavat toukokuusta 50 % toimintamaksun sekä 50 euroa avoimesta lisämaksullisesta pienryhmäharjoittelusta, mikäli haluavat siihen osallistua. Kesäkuusta alkaen palaamme toimintamaksujen osalta normaalitilaan, eli 1.6.2020 alkaen jokainen pelaaja maksaa täyden toimintamaksun.

Pienryhmätoiminta käynnistetään joukkuetoimintana vain rajatulle määrälle seuran joukkueita. Ensisijaisena syynä ovat käytettävissä olevat olosuhde-, aika- ja henkilöresurssit, jotka eivät anna mahdollisuutta tarjota kyseistä pienryhmätoimintaa jokaiselle joukkueelle. Tarjoamme kuitenkin jokaiselle VJS-pelaajalle mahdollisuuden pienryhmäharjoitteluun avoimissa ryhmissä. Nämä ryhmät muodostetaan ilmoittautumisten perusteella ja niissä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan ikäryhmät sekä omat joukkueet.

Edellä mainitusta poikkeuksen muodostavat VJS-perheen nuorimmat, nappulavaiheen (U7-U8) joukkueet. Näiden joukkueiden osalta toiminta jatkuu kesäkuussa normaalin joukkuetoiminnan käynnistyessä. Seuran valmennuksen ammattilaiset ovat arvioineet, että pienryhmäharjoittelua ei voida näiden ikäluokkien osalta toteuttaa Palloliiton antamien ohjeiden mukaisesti. Käytettävissä olevat olosuhde- ja henkilöresurssit eivät mahdollista toiminnan järjestämistä tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti nuorimmille pelaajille, joiden tulisi pystyä noudattamaan koronatilanteesta johtuvia ohjeistuksia myös harjoittelun tiimellyksessä.

Seuraavat joukkueet aloittavat pienryhmäharjoittelun osana joukkueen perustoimintaa (pelaajien toimintamaksut 80 % normaalitasosta):

 • TU12
 • PU12 Pun
 • TU13
 • PU13/1
 • TU14
 • PU14/1
 • PU14/2
 • PU15/1
 • PU15/2
 • PU16/1
 • PU17/1
 • PU20/1
 • N 1
 • M 1

Oletusarvoisesti kaikki joukkueen pelaajat osallistuvat toimintaan ja pelaajan toimintamaksu on toukokuun osalta 80 % normaalista toimintamaksusta. Jos pelaaja ei syystä tai toisesta osallistu pienryhmäharjoitteluun toukokuussa, tulee tämä ilmoittaa valmennuspäällikkö Sebastian Söderholmille sähköpostitse su 10.5. mennessä. Tässä tapauksessa toimintamaksu on 50 % normaalista toimintamaksusta (tämä ohjeistetaan vielä tarkemmin).

Seuraavien joukkueiden osalta toiminta jatkuu etävalmennuksen ja mahdollisen lisämaksullisen pienryhmätoiminnan muodossa (pelaajien toimintamaksu 50 % normaalitasosta + mahdollinen pienryhmätoiminnan lisämaksu 50 €):

TU9
PU9 Pun
PU9 Valk
TU10
PU10 Pun
PU10 Valk
TU11
PU11 Pun
PU11 Valk
PU12 Valk
PU13 Valk
PU14 Valk
PU15 Valk
PU17/2
TU18

Aikuisten 2- ja harrastejoukkueiden osalta toiminta jatkuu kuten tähänkin saakka poikkeusolojen aikana. Kyseisten joukkueiden toiminta palaa normaaliksi kesäkuusta alkaen.

Avoimeen, lisämaksulliseen pienryhmätoimintaan tulee ilmoittautua viimeistään maanantaina 11.5.2020 (tarkemmat tiedot toimitetaan erikseen).

Tulemme kutsumaan työntekijöitämme ja valmentajiamme asteittain takaisin töihin niin, että he kaikki ovat mukana viimeistään 1.6.2020 alkaen. Olemme valmentajiin yhteydessä erikseen.

Toukokuun ajan käytössämme ovat Hissikeskus-kenttä (12.5.2020 alkaen) ja Myyrmäen Stadion (14.5.2020 alkaen). Toimintaa ei toukokuun aikana saa järjestää sisätiloissa, joten Aktia Areena ja Myyrmäki-halli eivät ole käytössä.

Lisäohjeet toiminnan aloituksesta, vaatimuksista ja ohjeistuksista annamme vielä joukkuekohtaisesti viimeistään ensi viikon aikana.

Odotimme tältä viikolta positiivisia signaaleja ja nyt niitä saimme. Olemme kaikki iloisia siitä, että pystymme hiljalleen palaamaan kohti normaalitoimintaa, mutta samalla huomioimme ja korostamme, että koronavirustilanne vaatii edelleen toimenpiteitä. VJS toimii jatkossakin vastuumme kantaen ja virallisten tahojen ohjeita noudattaen. Vaikka olemmekin kaikki innolla palaamassa takaisin kentille, muistetaan tehdä se vastuullisesti ja turvallisesti, toinen toisemme huomioiden.

Pysytään terveinä!