Kuva: Jari Mäensivu

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – tappioton Länsi-Vantaa-päivä

Kesäkuun ensimmäinen täysi viikko piti sisällään ikonisia kesän jalkapallotapahtumia, kuten Länsi-Vantaa-päivän sekä tyttöjen ison jalkapalloturnauksen Stadi Cupin.

VJS-joukkueet näkyivät viime viikolla monessa suunnassa. Tyttöjoukkueet kamppailivat Helsingissä Stadi Cupissa, osa joukkueista osallistui ulkomaan turnauksiin ja neljä joukkuetta isännöi vastustajiaan Myyrmäessä Länsi-Vantaa-päivän kotiotteluissaan.

Tappioton Länsi-Vantaa-päivä

Lauantaina 8.6. vietettiin Myyrmäessä Länsi-Vantaa-päivää, joka piti sisällään neljä huippuottelua sekä oheisohjelmaa MUP Stadionin plaza-alueella.

Länsi-Vantaa-päivänä MUP Stadionin plaza-alueella järjestettiin mm. 3v3-streetfutisturnaus. Kuva: Jari Mäensivu

Päivän ensimmäinen ottelu oli P14 Ykkösen peli, jossa VJS sai vastaansa Puotinkylän Valtin Helsingistä. Ottelu oli tasainen ja maaliverkot heiluivat molemmissa päissä. Kymmenmaalinen ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 5–5 (3–3), ja VJS:n maaleista vastasivat hattutempullaan Arber Veseli (4’, 8’, 80+1’), Cederick Mensah (38’) ja Abdullahi Diriye (65’).

Päivä jatkui P17 SM-karsintasarjalla, kun VJS kohtasi sarjataulukossa tasapisteissä majailevan PKKU:n. Toisin kuin aamupäivän P14-ottelu, P17-pelissä maalit olivat tiukassa. Loppujen lopuksi ottelu päättyi tasalukemiin 1–1 (0–0). VJS:n maalin viimeisteli Juho Sipola (87’).

– Tosi tiukka vääntö kovaa vastustajaa vastaan. Hieno suoritus, kun noustiin tappiosta tasoihin vielä pelin lopussa, tämä kuvastaa joukkueemme sitkeää luonnetta. Pelillisesti alun 15 minuuttia oli hyvää, maltti kontrolloida pallolla pelin virtaa oli hyvä. Tuon alun jälkeen ote lipsui ja PKKU oli hallitsevampi, puolustettiin kuitenkin hyvin omaa boxia, joukkueen vastuuvalmentaja Petri Hyrkkänen kommentoi

Naisten edustusjoukkue kohtasi iltapäiväottelussaan viime kaudella Kansallisesta Liigasta Ykköseen tippuneen TPS:n. Ottelu oli äärimmäisen tasainen alusta asti ja molemmat joukkueet pääsivät testaamaan maalipuiden pitokykyä. Varsinaisen peliajan jälkeen lisäajalla VJS sai hyvältä paikalta vapaapotkun, jonka seurauksena pallo painui TPS:n omista pelaajista maaliin. Peli päättyi numeroihin 1-0 (0-0), mikä tarkoitti VJS:lle ensimmäistä kotivoittoaan täällä kaudella.

Miesten edustusjoukkue päätti hienon päivän Kakkosen ottelullaan Tampere Unitedia vastaan. Ottelu tuntui olevan VJS:n hallinnassa suuren osan ajasta, mutta TamU siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 0–1-johtoon ja säilytti sen pitkään lähelle ottelun loppua. Noin kymmenen minuuttia ennen varsinaista peliaikaa VJS sai rangaistuspotkun, josta kotijoukkue pääsi tasoittamaan lopputulokseksi 1–1 (0–1).

Stadi Cupista menestystä ja kokemusta

Helsingissä järjestetty Stadi Cup tarjosi VJS:n tyttö- ja naisjoukkueille jälleen mielettömiä pelejä ja ikimuistoisia hetkiä.

VJS:n TU12/1 urakoi tiensä hienosti oman sarjansa finaaliin, jossa vastaan asettui joukkueen tuttu vastustaja EPS. Tiukan finaalin päätteeksi EPS vei ottelun lopulta maalein 2–1 (2–0).. Finaalin parhaana pelaajana palkittiin VJS:n Lotta Hassinen, joka teki ison työn puolustuksessa.

TU12/1 pelasi hienosti hopealle Stadi Cupissa. Kiva: Timo Takamäki

Ikäluokkaa ylempänä VJS:n TU13/1 pelasi itsensä jälleen Stadi Cupin finaaliin, jossa vastaan tuli HJK Sininen. Tiukassa finaalissa nähtiin vain yksi maali. VJS vei voiton 1–0 ja joukkue otti samalla kolmannen peräkkäisen Stadi Cupin voittonsa. Finaalipelin parhaana pelaajana palkittiin Iina Paajanen.

VJS:n TU10-11 oli kahdella peliryhmällä mukana turnauksessa. Turnaus oli valtavan hyvää kokemusta koko joukkueelle.

– Kovatasoinen turnaus, jossa pääsimme näkemään missä tilanteessa menemme joukkueena. Molempien ryhmiemme pelillinen kehitys oli hyvää turnauksen edetessä, ja oli hienoa nähdä, kuinka pystyimme myös turnauksessa ennakkoon kärkisijoille povattuja joukkueita aidosti haastamaan. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, joukkueen vastuuvalmentaja Joni Kunttu kommentoi.

Viikon muiden otteluiden menestystä ja oppirahoja

PU12/1 pelasi sunnuntaina 9.6. kotiottelun PPS/TiPS YJ:tä vastaan P12 Ykkösessä. Ottelun lopputulos ratkottiin lopullisiksi numeroiksi jo ensimmäisellä puoliajalla, kun ottelu päättyi numeroihin 3-1 (3-1). VJS:n voittomaaleista vastasi hattutempullaan Aderayo Quadri (15’, 21’, 26’). Voitolla VJS varmisti pelipaikkansa syksyksi Ykkösessä.

P13 Ykkösessä VJS sai vieraakseen HJK/2:sen sunnuntaina 9.6. pelattuun otteluun. Ensimmäisen puoliajan tiukan tasatilanteen jälkeen helsinkiläiset pääsivät karkaamaan ja ottelu päättyi lopulta numeroihin 1-3 (1-1). VJS:n maalista vastasi Aaro Sipola (20’).

T15 Liiga Etelässä VJS koki karvaan 2–1-tappion (1–1) FC Espoo/YJ:n vieraana Espoossa, kun joukkueet kohtasivat 9.6. sunnuntaina. Tasaisen ottelun päätteeksi kotijoukkue pystyi pitämään yhden maalin johtonsa loppuun asti. VJS:n maalista vastasi Emilia Antikainen (5’).

P15 Liiga Etelässä VJS kävi ottamassa vierasvoiton Porista MuSa YJ:stä 9.6. sunnuntaina. MuSa YJ johti peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta VJS pääsi toisella puoliajalla rinnalle ja ohi. Ottelu päättyi lopulta numeroihin 2-3 (2-1), ja VJS:n maalit viimeistelivät Kasper Korhonen (15’, 43’) ja Emil Kaarela (45’).

T18 Ykkösessä VJS pelasi ottelun sunnuntaina 9.6. PK-35:n vieraana. VJS:n onnistui jättää kotijoukkue täysin nollille, kun ottelu päättyi lukuihin 0–5 (0–2). VJS:n maalilla nollat piti Ella Timonen, ja joukkueen maalit iskivät Emilia Hannula (30’), Emine Demirtas (38’), Anni Hietala (51’), Ronja Kärhä (75’) ja Kaisla Niinistö (87’).

P20 SM-karsintasarjassa VJS otti tiukan voiton Atlantis FC:stä, kun joukkueet kohtasivat sunnuntaina 9.6. Helsingin Pukinmäessä. Ottelu päättyi VJS:n 0–1-voittoon (0–0) Joakim Forsin maalilla (60’).