Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: VJS pistejakoon lauantain TamU-revanssissa

Lauantain 8.6. Länsi-Vantaa-päivän viimeistellyt Miesten Kakkosen ottelu VJS:n ja TamU:n välillä päättyi tasanumeroihin 1–1 (0–1). Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

Lauantai 8.6. oli täynnä jalkapallojuhlaa. Neljän VJS:n kotiottelun putken viimeisteli miesten edustusjoukkue, kun he saivat vieraakseen kauden avausottelun vastustajansa Tampere Unitedin. Huhtikuussa pelatun avausottelun 1–0-häviön jäljiltä VJS lähti otteluun revanssi mielessään.

Ensimmäinen puoliaika näytti olevan hyvin kotijoukkueen hyppysissä ja hallinnassa. Kuitenkin 17. peliminuutilla TamU pääsi iskemään näppärän syöttökuvion päätteeksi. VJS:n maalia vartioinut Teemu Muurinen sai venytettyä kätensä ensimmäisen vedon eteen, mutta irtopallosta TamU:n Matias Sarlin pääsi viimeistelemään pallon VJS:n maaliin.

Peli säilyi pitkään 0–1-tilanteessa, vaikka VJS pystyi luomaan lukuisia maalintekopaikkoja. Viimeistely uupui, mutta paine jatkui vahvana TamU:n maalilla. Noin kymmenen minuuttia ennen pelin loppua 82. peliminuutilla pallo osui TamU:n pelaajan käteen heidän rangaistusalueellaan, ja pallo vietiin pilkulle. Pilkun taakse asettui VJS:n maalipörssiä johtava Kevin Nurmi, joka sijoitti pallon keskelle Joonas Immosen selän taakse.

– Olen sanonut kauan, että vedän keskelle, kun saan pilkun. Hyvä että meni sisään, vaikka veskari saikin pikkuosuman, Nurmi kertoo pelin jälkeen ja jatkaa fiiliksistään ottelusta:

– Vähän harmittaa tasapeli, mutta ei voi mitään. Pitää tehdä paikoista.

Kuva: Jari Mäensivu

VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark oli suhteellisen tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, mutta lopputulos ei tyydytä.

– Pitää pystyä parempaan. TamU oli aika samanlainen kuin huhtikuussa, me pelasimme vaan huomattavasti paremmin kuin silloin ja saimme painettua TamU:n syvemmälle ja pystyimme luomaan enemmän paikkoja. Pelasimme ihan hyvin ja olimme varmaan monelta osaa parempia, mutta ei voitettu. Pitää kehittyä, Ekmark sanoo.

Edellinen kohtaaminen oli myös vähämaalinen, mutta tällä kertaa VJS pystyi nousemaan tasoihin ja nappaamaan ottelusta yhden pisteen. Kehitettävää kuitenkin jää vielä jatkoon.

– Omassa pelissä oli paljonkin hyvää, saimme painettua pelin tehokkaasti kaverin päätyyn ja pystyimme prässäämään pallon takaisin suhteellisen nopeasti. Meidän pitää olla aggressiivisempia lähellä boksia oikeilla hetkillä ja päästä luomaan enemmän ja parempia maalipaikkoja lähempänä maalia. Sitä tässä varmaan harjoitellaan ja tietysti sitä, miten mennään Cupista lauantaina jatkoon. Niitä keinoja pitää tässä nyt koittaa miettiä, että mikä siinä pelissä on tärkeintä, Ekmark sanoo.

Tulevana lauantaina 15.6. VJS jatkaa Suomen Cupin taivaltaan, kun 5. kierroksella vastaan asettuu Miesten Ykkösessä pelaava Atlantis FC. Ottelu pelataan VJS:n kotona Myyrmäen Jalkapallostadionilla klo 17 alkaen. Tervetuloa!

VJS-TamU

Avauskokoonpano:
1 Muurinen Teemu | MV
2 Auramo Rasmus
3 Koponen Tuomas
7 Nurmi Kevin
8 Syrjäläinen Matias (86′ 33 Rearte Misael)
10 Jurvanen Viljami
17 Merinen Joni (74′ 80 Ahonen Patrik)
20 Saksinen Olli (74′ 6 Thurling Benjamin)
29 Koivunen Kauri
37 Ibekwe Chijioke
87 Suutari Santeri

Vaihtopelaajat:
98 Koirikivi Rasmus | MV
4 Marin Miro
6 Thurling Benjamin (74′ 20 Saksinen Olli)
22 Blommendahl Oskari
25 Merikoski Lauri
33 Rearte Misael (86′ 8 Syrjäläinen Matias)
80 Ahonen Patrik (74’ 17 Merinen Joni)