Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: VJS taisteli kauden ensimmäisen kotivoittonsa lauantaina

VJS kohtasi tuplapeliviikon toisessa kotiottelussaan Naisten Ykkösen kärkijoukkue TPS:n lauantaina 8.6. Ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 (0-0) voittoon. Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

Lauantaina 8.6. Myyrmäessä vietettiin Länsi-Vantaa-päivää ja Naisten Ykkösen ottelua oli katsomassa yli 200 VJS-kannattajaa. VJS koki karun tappion keskiviikkona pelatussa ottelussa FC Lahtea vastaan ja lähti lauantain otteluun jahtaamaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan Turun Palloseuraa vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa viimeistellä ottelun avausmaali, mutta puoliajalle kuitenkin siirryttiin 0-0 tasatuloksessa. Ottelun kuva jatkui tasaisena aivan ottelun viime hetkille saakka. Lisäajan 4. minuutilla kotijoukkue sai kuitenkin lupaavasta kohdasta vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo päätyi vastustajan maaliin. Maali merkittiin TPS:n omaksi maaliksi.

Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Aku Jokinen pitää ottelun lopputulosta oikeutettuna:

– Voitto ja vastustajan 7 tappiottoman ottelun putken katkaisu, niin totta kai tuntuu hyvältä. Osoitettiin, että pystytään haastamaan myös sarjan ennakkosuosikkeja ja myös voittamaan niitä, mikä varmasti luo uskoa joukkueeseen ja omaan tekemiseen. Oli tietysti Tepsilläkin hyviä maalintekotilanteita, mutta toisaalta niin oli meilläkin, niin vaikka voittomaalissa mukana hieman tuuriakin, koen että ansaittiin voittaa tämä peli.

– Kovat pelit jatkuu, kun heti seuraavana vastassa sarjakärki HJK Akatemia. Sitä kohti ja painetaan edelleen hommia oman pelaamisen kehittämiseen. Pelkäämään ei lähdetä Stadiinkaan, toteaa Jokinen.

Wanda’s kitchen & lounge tarjoaa kotijoukkueiden nälkäisimmän pelaajan. Päävalmentaja Aku Jokinen valitsi ottelun nälkäisimmäksi pelaajaksi keskikentällä uurastaneen Selma Rantalan.

– Erittäin vahva peli Selmalta molempiin suuntiin. Hyökkäyssuuntaan oli fiksu pallon kanssa ja rytmitti hyvin meidän hyökkäämistä, puolustussuuntaan iso työmäärä puolustuslinjan etupuolta suojaten, perustelee Jokinen valintaansa.

Ottelun nälkäisimmäksi pelaajaksi nimetty Selma Rantala. Kuva: Jari Mäensivu

VJS – TPS
Aloituskokoonpano:
99 Ilovuori
3 Helasterä
5 Kivinen
9 Rantala
10 Seppänen
11 Kattelus
15 Aakko
17 Siidorov
21 Himberg
23 Kiviniemi
24 Kumpulainen

Vaihtopelaajat:
1 Timonen
2 Honkimaa
13 Leminen
19 Rautasola
26 Ericsson
77 Hannula
83 Hägg