Kuva: Timo Takamäki

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – kokemusten karttumista voittojen ja tappioiden myötä

Vappuviikko piti sisällään paljon oppimiskokemuksia VJS-joukkueille. Otteluissa nähtiin hienoja onnistumisia ja myös harmillisia takaiskuja.

TU10-11-joukkue osallistui ensimmäiseen T11 Helmariliigaan. Joukkue kerrytti tapahtumasta hyvää kokemusta ja harjoitusta hienolla asenteella ja tsempillä. Vaikka tuloksellista menestystä ei vielä tullut, sai joukkue hyviä pelikokemuksia muita ikäluokan joukkueita vastaan ja oppeja tulevaisuuteen.

Vahvaa voittokulkua

TU18/1 pelasi sunnuntaina 5.5. T18 Ykkösessä vierasottelun helsinkiläistä PPJ:tä vastaan. Vaikka puoliajalla PPJ johti 3–2, VJS onnistui lopussa kirimään rinnalle jo lopulta ohi. VJS piti oman maalinsa puhtaana koko toisen puoliajan, ja ottelu päättyi lopulta VJS:n voittoon 3–4 Anna Katteluksen (18’), Milla Salosen (39’), Nea Virran (53’) ja Maija Loikkasen (73’) osumilla.

Nousujohteinen peli meiltä. Vastustaja pääsi alkuun iskemään kaksi maalia, mutta näytimme joukkueena vahvuutemme nousemalla takaa-ajoasemasta voittoon. Toinen puoliaika olikin kokonaisuudessaan jo hyvää hallintaa. Hienoa nähdä myös paljon onnistumisia yksilöinä, mikä konkreettisesti näkyy esimerkiksi maalintekijöiden laajaa listaa luettaessa. Tärkeä voitto kahden tappiollisen ottelun jälkeen.

TU18/1-joukkueen valmentaja Jami Vesaniemi

T13 Liiga Etelässä TU13/1 sai lauantaina 4.5. vieraakseen Ilveksen. VJS voitti ottelun puhtaasti 4-0 (1-0) Rizuana Islamin hattutempulla (26’, 62’, 65’) ja Iina Paajasen osumalla (59’), mutta parannettavaa jäi silti tulevaan.

Odotusarvo oli, että oltaisiin saatu sarjan kovin peli, vaan ei saatu. Lähdettiin vastustajan matalaan tempoon mukaan, peli oli rikkonaista, koska pallo oli vähän väliä sivurajasta yli. Oma pelaaminen oli tahmeaa, eikä tekemistä saatu omalle hyvälle tasolle, siksi myös maalit antoivat odottaa itseään. Ilves otti pelin hallinnan toisella jaksolla, jolloin oltiin vaikeuksissa. Toinen maali vapautti omaa peliämme, ja sitten oltiinkin hieman energisempiä ja saatiin tehtyä pari maalia lisää. Perus rutiinisuoritus, joka riitti tällä kertaa. Erittäin vahva debyytti Rizuanalta.

TU13/1-joukkueen vastuuvalmentaja Marko Johansson

Joukkue pelaa myös oman ikäluokkansa poikien Kakkosta. Perjantain 3.5. sarjaottelussa joukkue voitti hienosti vierasottelussa MPS:n 2–1 (0–0). VJS:n maaleista vastasivat Olivia Aaltonen (44’) ja Vilma Luostarinen (58’).

TU12/1 avasi sarjakautensa T12 Ykkösessä lauantaina 4.5. kotiottelulla GrIFK/HooGee YJ:tä vastaan. Runsasmaalinen ottelu päättyi Aktia Areenalla pelatussa ottelussa VJS:n voittolukemiin 5–2 (4–1). VJS:n maalit viimeistelivät Elsa Gröhn (14’, 19’, 30’, 62’) neljällä osumallaan sekä Nita Tolppola (17’).

Grani/Hoogee on vaikea vastus kenelle vaan: nopea, urheilullinen, fyysinen joukkue. Alussa pelin hallinta vaihteli ja vastustajalla oli paremmat paikat, mutta kun aloimme saada palloa nopeammin liikkeelle ja syöttöjä omille, saimme paremman otteen pelistä. Tasaisessa väännössä loimme lopulta enemmän hyviä maalipaikkoja ja olimme terävämpiä hyökkäyskolmanneksella

TU12/1-joukkueen vastuuvalmentaja Miikka Kirjavainen

Tappioita ja takaiskuja

PU12/1 pelasi lauantaina 4.5. P12 Ykkösen vierasottelun NuPS:ia vastaan. Ottelussa nähtiin yhteensä yhdeksän maalia, jotka jakautuivat loppujen lopuksi valitettavasti VJS:n vastaisesti: 5-4 (3-1). VJS:n maaleja viimeisteli kaksin kappalein Bleart Ramadani (9’, 50’) ja Lenni Varis (36’, 47’).

VJS pelasi P13 Ykkösessä lauantaina 4.5. vierasottelun EPS:ää vastaan. PU13/1-joukkue joutui taipumaan, kun vastustaja iski pallon verkkoon viidesti VJS:n yhtä vastaan. Ottelu päättyi 5-1 (2-1), ja VJS:n ainokaisen maalin viimeisteli Michael Asante (20’).

PU14/1 koki myös karvaan tappion sunnuntaina 5.5. pelatussa P14 Ykkösen ottelussa MP:tä vastaan. Tasaisen ensimmäisen puoliskon jälkeen ottelu päättyi lopulta VJS:n tappioon ja lukemiin 1-2 (0-0). VJS:n maalin viimeisteli Cederick Mensah.

PU17/1 pelasi P17 SM-karsintasarjassa lauantaina 4.5. vierasottelun Turussa FC Interin vieraana. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 4-2 (3-2) ja VJS joutui tyytymään nollaan pisteeseen. VJS:n maalien viimeistelystä vastasivat Kevin Avson (9’) ja Yasin Hussein (15’).

TU15/1 joutui taipumaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella T15 Liiga Etelässä. Joukkue matkasi Tampereelle Ilveksen vieraaksi tiukkaan otteluun, joka päättyi kotijoukkueen 4-3-voittoon (2-2). VJS:n maalit iski Tianna Rinkinen kahdesti (30’, 34’) ja Ella Hatara (47’).

Kevään, tai ehkä koko kauden maaliennätyksiä?

T15 Ykkösessä VJS:n TU15/2-ryhmä matkusti vierasotteluun lauantaina 4.5. Hyvinkäälle, jossa joukkue otti selvänumeroisen voiton HyPS/RiPS YJ:stä. Ottelu päättyi lukemiin 0-6 (0-3), ja VJS:n maalit viimeistelivät neljällä osumallaan Chiara Ruohonen (13’, 16’, 34’, 43’) sekä kerran osuneet Julia Kainulainen (46’) ja Malaika Kumpuniemi (64’).

PU17/2 pelasi sunnuntaina 5.5. P17 Ykkösessä kotiottelun espoolaista EPS:ää vastaan. Ensimmäisen puoliajan tappiotilanteesta huolimatta VJS vei ottelun nimiinsä lukemin 3-1 (0-1). Peliajan loppupuolella tulleet VJS:n maalit viimeistelivät Eemil Virnes (74’) sekä kahdesti Juho Sipola (80’, 90+2’).

PU20/2 iski mielettömät kaksinumeroiset lukemat taululle, kun joukkue kohtasi lauantaina 4.5. P20 Ykkösessä EBK:n. Vierasjoukkueelle ei jäänyt ottelussa sanansijaa, kun VJS voitti ottelun numeroin 16-0 (7-0). Maalintekijöitä oli seitsemän: Adrian Gothoni (11′ 13′ 34′ 56′), Daniel Velez (20′ 27′ 36′ 50′), Daniel Hasa (45′ 82′), Gendrit Reqica (47′), Eero Lehtiniemi (66′), Otto Gromoff (76′ 78′ 88′) ja Sampo Ripatti (81′).

Aikuisten tuloksissa hajontaa

M/2 voitti lauantaina 4.5. pelatun miesten Kolmosen ottelun EsPaa vastaan 1–0 (0–0). VJS:n ja ottelun ainoan maalin viimeisteli Eetu Olvinen 69. minuutilla.

Pojilta oli upea ottelu, vaikka edellinen peli olikin hävitty. Koko toisen puoliajan pelasimme miehen vajaalla ja onnistuimme tekemään maalin sekä pitämään nollan. Kaikki kunnia kuuluu pelaajille, jotka osoittivat ottelussa hyvää asennetta.

M/2-joukkueen vastuuvalmentaja Japheth Mwizerwa

Naisten edustusjoukkue sai lauantaina 4.5. naisten Ykkösessä vieraakseen VIFK:n. Vaikka maalipaikkoja oli pitkin peliä, VJS hävisi tiukan taistelun jälkeen loppulukemin 0–1 (0–1) ja pisteet matkasivat Vaasaan.

Miesten edustusjoukkue joutui tyytymään pisteiden jakoon Tampereen vierasottelussaan 5.5. sunnuntaina, kun joukkue matkasi Tammelan stadionille TPV:n vieraaksi. VJS johti ottelua varsinaisen peliajan loppuun asti, mutta TPV:n lisäajan maali tasoitti loppulukemiksi 2–2 (1–0).