VALMENTAJAKOULUTUS


Image

Tällä sivulla esitellään VJS:n tarjoamia koulutusmahdollisuuksia.


VJS:n valmentaja-akatemia on 14-20-vuotiaille nuorille suunnattu valmentajakoulutuskokonaisuus. Mikäli olet kiinnostunut jalkapallovalmentajan urasta, tai liikunta-alan jatko-opinnoista, on sinulla on mahdollisuus lähestyä jalkapalloa uudesta näkökulmasta ja syventää ymmärrystäsi kuningaslajista.

Akatemia on oikea paikka nuorelle,  joka pelaa tai on pelannut jalkapalloa, ja jolle jalkapallo on intohimo ja joka on kiinnostunut valmentamisen saloista.

Miksi mukaan?

Valmentaja-akatemiaan valitut nuoret käyvät läpi koulutusprosessin, jonka osakoulutuksia järjestetään Länsi-Vantaalla noin kerran kuukaudessa. Valmennuskoulutusprosessiin kuuluu laadukkaaseen VJS-Metodiin ja opetussuunnitelmaan tutustumista, joiden lisäksi akatemian ohjelmaan kuuluvat Suomen Palloliiton viralliset Futisvalmentajan startti sekä Ikävaihekoulutus -modulit. Koulutukseen kuuluu myös ohjaustehtäviä.

Koulutusprosessin myötä ymmärrys oppimisesta, valmentamisesta ja itse pelistä lisääntyy. Näin ollen kokonaisvaltainen käsityksesi jalkapallosta paranee, jonka myötä sinulla on paremmat edellytykset menestyä jalkapallossa tulevaisuudessa, niin valmentajana kuin pelaajana.

Ketä koulutuksesta vastaa?

Valmentaja-akatemian kouluttajina toimivat seuran päätoimiset asiantuntijat. Pääkouluttajana toimii lasten valmennuksen erityisosaaja Aku Jokinen, muina kouluttajina seuran tekninen johtaja Kimmo Eronen, valmennuspäällikkö Sebastian Söderholm sekä muita seuran valmennuksen ammattilaisia.

Koulutuksen kesto ja kustannukset?

Valmentaja-akatemia alkaa marraskuussa ja kestää kesäkuuhun asti. Koulutustapahtumia pidetään noin kerran kuukaudessa, pääosin lauantaisin. Koulutukseen valituilta henkilöiltä odotetaan ja edellytetään sitoutumista koulutusprosessiin.

Koulutus on akatemiaan valituille nuorille maksuton. 

Mitä koulutuksen jälkeen?

Koulutukseen valituilla nuorilla on mahdollisuus toimia myös koulutuksen aikana apuvalmentajina seuran nappulavaiheen joukkueissa ja lisäksi he ovat etusijalla seuran kesän futiskoulun ohjaustehtävissä. Tehtävistä maksetaan erillinen korvaus. Koulutuksen suorittaneille tarjotaan koulutuksen jälkeen mahdollisuus jatkaa valmentamista säännöllisesti VJS:ssa, huomioiden nuoren omat mahdollisuudet ja toiveet.

Toiminnan tavoitteet

  • Antaa nuorille mahdollisuus toimia pelaajauran aikana ja sen jälkeen seurassa valmennustehtävissä
  • Tarjota nuorille mahdollisuus saada tutussa ympäristössä ohjaus- ja työkokemusta tulevaisuutta ajatellen
  • Tarjota nuorille mahdollisuus työllistyä jalkapallon parissa tulevaisuudessa
  • Saada lisää nuoria VJS-henkisiä valmentajia seuran valmennustehtäviin

Mitä nuori saa?

  • Hyvät lähtökohdat mahdolliselle jalkapallovalmentajauralle
  • Ohjaus- ja työkokemusta
  • Palloliiton viralliset Futisvalmentajan startti- sekä Ikävaihe-koulutukset
  • Mahdollisuuden kesätöihin VJS:ssa (esim. futiskoulu)
  • Mahdollisuuden tulevaisuudessa työskennellä seurassa monipuolisesti eri tapahtumissa
  • Mahdollisuuden jatkaa VJS:n valmennustehtävissä koulutuksen päätteeksi

Lisätietoja

Aku Jokinen
050 591 0787
aku.jokinen@vjs.fi