Uusi elämä urheiluvarusteille – Stadium re:activate -kampanja käynnissä 28.5. asti

Olemme käynnistäneet tarpeettomien urheilutekstiilien ja -varusteiden kierrätyskampanjan yhdessä pääyhteistyökumppanimme Stadiumin kanssa. Kierrätyspiste löytyy Aktia Areenalta 28.5. saakka.

Stadium re:activate on Stadiumin yhdessä Human Bridgen kanssa lanseeraama konsepti, jolla halutaan antaa uusi elämä tuotteille, joita ihmiset eivät enää tarvitse. re:activate -keräyslaatikoihin otetaan vastaan urheilutuotteita ja -tekstiilejä, niiden kunnosta riippumatta, ja ne toimitetaan eteenpäin tarvitseville.

re:activate on kerännyt yhteensä yli 150 000 takkia, tennaria ja jalkapallokenkää. Kerätyt tavarat on toimitettu niitä tarvitseville muun muassa Romaniaan, Irakiin, Ukraina, Syyriaan ja Etelä-Afrikkaan.

re:activate on konsepti, mikä meillä on ollut käytössä jo vuosia. Se edistää sekä sosiaalista että ekologista kestävyyttä tarjoamalla mahdollisuuden urheiluvarusteisiin useammalle ihmiselle sekä lisää niiden käyttöikää tarjoamalla niille uuden elämän. On mielestämme mahtavaa, että VJS on yhdessä kanssamme tarjoamassa jäsenistölleen mahdollisuuden kestävän kehityksen edistämiseen tekemällä vanhojen varusteiden kierrätyksen helpoksi”, kertoo Stadium Groupin Sustainability Coordinator Sofia Lindblad.

Seurana toimitamme keräyspisteisiin myös vanhan varustekumppanin tuotteita varastoistamme ja samaan kannustamme myös jäsenistöämme.

Vaikka emme missään nimessä ole seurana tai kumppaneidemme toimesta hoputtamassa jäsenistöämme uuden varustebrändin mallistoon siirtymisessä, olemme huomanneet, että moni on siirtymisen jo aloittanut. Tämä kampanja on oiva tilaisuus päästä vastuullisesti eroon tarpeettomista vanhoista seuravarusteista ja toki myös muista urheiluvarusteista, joista kaappien kätköistä saattaa löytyä.”, toteaa seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Tuo tullessasi, vie mennessäsi

Kierrätyspisteelle on jo tullut ja tulee kampanjan aikana varmasti paljon täysin käyttökelpoisia varusteita, eikä kaikkien tarvitse päätyä re:activate -kampanjan mukana muualle maailmaan, jos niille löytyy käyttötarve jo seurayhteistämme.

Keräysrullakot ja -laatikot ovat vapaasti pengottavissa kampanjan ajan, mutta toivomme, että pisteet pysyvät siisteinä, ettei levinneet varusteet haittaa hallin muuta käyttöä.

Lisätietoja Stadium re:activate -kampanjasta