VALMENTAJAKOULUTUS


Image

Tällä sivulla esitellään VJS:n tarjoamia koulutusmahdollisuuksia.


Hei sinä, joka olet kiinnostunut valmentamisesta ja ohjaamisesta! Vai oletko kiinnostunut liikunta-alan kokemuksesta? Oletko pelaaja ja haluat oppia pelaajauran aikana jo valmentamaan? Haaveiletko jalkapallovalmentajan urasta? Nyt sinulla on mahdollisuus lähestyä jalkapalloa uudesta näkökulmasta ja syventää ymmärrystäsi kuningaslajista.

VJS Valmentaja-akatemian toimintakausi käynnistyy marraskuussa 2022. Akatemia on oikea paikka kiinnostuneelle, joka pelaa tai on pelannut jalkapalloa, ja jolle jalkapallo on intohimo ja joka on kiinnostunut valmentamisen saloista.

Valmentaja-akatemian tavoitteena on mahdollistaa nuorille ja valmennuksesta kiinnostuneille oppia valmentamaan ja ohjaamaan tutussa ympäristössä. Akatemian aikana valmentajat saavat erinomaista työkokemusta tulevaisuutta ajatellen ja mahdollisuus työllistyä jalkapallon/liikunnan parissa.

Miksi mukaan?

Valmentaja-akatemiaan valitut valmentajat käyvät kauden aikana läpi maksuttoman koulutusprosessin. Koulutusprosessiin kuuluu laadukkaaseen VJS-Metodiin ja opetussuunnitelmaan tutustumista, joiden lisäksi akatemian ohjelmaan kuuluvat Suomen Palloliiton viralliset Futisvalmentajan startti sekä Ikävaihekoulutus -moduulit.

Koulutusprosessin myötä ymmärrys oppimisesta, valmentamisesta ja itse pelistä lisääntyy. Näin ollen kokonaisvaltainen käsityksesi jalkapallosta paranee, jonka myötä sinulla on paremmat edellytykset menestyä jalkapallossa tulevaisuudessa, niin valmentajana kuin pelaajana.

Koulutusprosessin jälkeen kouluttamista järjestetään valmentajan arjen tutoroinnilla ja valmentajan tapaamisilla.

Koulutukseen valituilla on mahdollisuus toimia myös koulutuksen aikana apuvalmentajina seuran eri joukkueissa ja lisäksi he ovat etusijalla seuran kesäleirimme ohjaustehtävissä. Tehtävistä sovitaan erikseen ja maksetaan erillinen korvaus.  Koulutuksen suorittaneille tarjotaan koulutuksen jälkeen mahdollisuus jatkaa valmentamista säännöllisesti VJS:ssa huomioiden valmentajan omat mahdollisuudet ja toiveet.

Ketkä koulutuksesta vastaavat?

Valmentaja-akatemian kouluttajina toimivat seuran päätoimiset asiantuntijat. Pääkouluttajana toimii lasten valmennuksen erityisosaaja Topi Leinonen apunaan seuran valmennuksen johto.

Koulutuksen kesto ja kustannukset?

Valmentaja-akatemia alkaa joulukuussa ja kestää yhden kauden ajan. Koulutuksia on 1-2 kertaa kuukaudessa ja huhtikuusta eteenpäin noin kerran kuukaudessa. Koulutukseen haetaan täyttämällä ao. ilmoittautumislomake. Koulutuspaikkoja on rajallisesti. Tarkemmat tiedot, kuten koulutuspäivät ovat alla ja niitä päivitetään koko ajan. Koulutuspaikat päivitetään lähempänä koulutusta. Koulutukseen valituilta henkilöiltä odotetaan ja edellytetään sitoutumista koulutusprosessiin.

Koulutus on akatemiaan valituille maksuton. 

Mitä valitut saavat?

 • Hyvät lähtökohdat mahdolliselle jalkapallovalmentajauralle
 • Ohjaus- ja työkokemusta
 • Palloliiton viralliset Futisvalmentajan startti-sekä Ikävaihe-koulutukset
 • Mahdollisuuden töihin VJS:ssa (esim. Futisliiga, kesäleirit, joukkuevalmennukset)
 • Mahdollisuuden tulevaisuudessa työskennellä seurassa monipuolisesti eri tapahtumissa
 • Mahdollisuuden jatkaa VJS:n valmennustehtävissä koulutuksen päätteeksi

Koulutus aikataulu

 • 10.12.2022 klo 9:00-16:00 Palloliiton Futisvalmentajan startti osa 1
 • 14.1.2023 klo 9:00-16:00 Palloliiton Futisvalmentajan startti osa 2
 • 28.1.2023 klo 9:00-18:00 Palloliiton Ikävaihekoulutus osa 1
 • 11.3.2023 klo 9:00-18:00 Palloliiton Ikävaihekoulutus osa 2
 • 25.3.2023 klo 9:00-16:00 Palloliiton ikävaihekoulutus osa 3

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen klikkaamalla tästä

Topi Leinonen
Valmennuspäällikkö, Lapsi-urheiluvaihe 1
topi.leinonen@vjs.fi
+358 40 483 7556