”Nyt viedään VJS-metodi ja opetussuunnitelma täysillä maaliin ja siitä eteenpäin” – Kimmo Eronen VJS:n tekniseksi johtajaksi

Projektipäällikkönä VJS:n opetussunnitelmatyössä tämän kauden toimiva kasvatustieteiden maisteri Kimmo Eronen siirtyy marraskuun alusta päätoimisesti VJS:aan vastaamaan seuran valmennuksen laadun jatkuvasta kehittämisestä. Erosta itseään haastattelemme heti ensi viikon alussa tehtävään liittyen.

– Me olemme olleet hyviä rakentamaan toimintaa, joka pystyy pelaajamäärien kasvuun ja ison joukon toiminnan pyörittämiseen vuodesta toiseen, toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne kuvaa nykytilaa.

VJS on kasvanut rajusti 2010-luvulla, kun sen pelaajamäärät ovat nousseet 1300 pelaajasta yli 2000. Se on kehittänyt samalla olosuhteita ja muita seurarakenteita vastaamaan sekä kasvuun että toiminnan laatukehittämisen haasteisiin. Nyt on vuorossa taas urheilupuoli, jota kehitettiin rajusti 2010-luvun alussa lukuisilla valmentajapalkkauksilla.

– Viime vuodet olemme etsineet ratkaisuja siihen, miten toiminnastamme saataisiin myös lisää särmää urheilukasvatukseen. Haluamme pelaajissa asuvat mahdollisuudet täyteen roihuun. Kaiken sen muun hyvän lisäksi mitä urheileminen ja liikkuminen yhdessä tuottavat, haluamme tuottaa urheilullisesti vielä laadukkaampaa kasvatustyötä. Visiomme ”Johtava urheilijoiden kasvattajaseura 2020” huutaa tätä peliliikettä, Yli-Rinne linjaa.

Viime vuodet ovat olleet vahvaa sisältötyötä ja oman mallin pohja on jo vahva VJS-metodin ja kehittyvän pelaajien loogisen oppimispolun mahdollistavan opetussuunnitelman myötä. Mutta töitä riittää, että malli jalkautuu yhteiseksi tavaksi toimia ja samalla yhteiseksi kehittämisen alustaksi pelaaja- ja valmentajakoulutukseen.

– Olemme jo löytäneet toimivia malleja ja muuttaneet rakenteita, kuten ykkös- ja kakkosjoukkueiden ja lasten ikäluokkajoukkueiden toiminnan järjestäminen ottaen huomioon yksilöiden kehittämisen. Mutta, koska päätoimiset valmentajamme ovat vahvasti kiinni kenttätyössä, päätimme resursoida toiminnan jatkuvaan kehittämiseen urheilupuolella nyt täysillä, jotta jalkauttamiseen, sparraamiseen ja kouluttamiseen sekä tietysti jatkuvaan kehittämiseen löytyy tarvittavaa vipuvartta, kuvaa Yli-Rinne seuraava kehitysaskelta urheilupuolella.

Ykkösvaihtoehtona tehtävään oli luonnollisesti opetussuunnitelman rakennusprosessiprojektia ja nyt palkkauksen myötä jatkuvan kehittämisen prosessi johtava Eronen.

– Kimmo on fantastinen palanen tähän meidän palapeliin. Viimeisen päälle ammattilainen, intohimoinen jalkapallon kehittäjä. Hänellä on kokemusta niin pelaajien kehittämisestä kuin valmentajakouluttamisesta. Olen erittäin innoissani tästä tarinasta, joka alkoi valmennuksen punaisena lankana toimivan opetussuunnitelmatyön johtamisesta ja voi kasvaa melkoiseksi tarinaksi. Tällä tavoin VJS astuu jatkuvassa kehittämisessä uudelle tasolle. Tervetuloa Kimmo tiimiin!, Yli-Rinne iloitsee.