Anne Parnila TU18/1 vastuuvalmentajaksi

Entinen maajoukkuepelaaja ja valmentajana monessa paikassa meritoitunut Anne ”Kipe” Parnila toimii tulevana kautena TU18/1-joukkueemme vastuuvalmentajana.

Parnilan saapuminen vahvuuteemme on selkeä esimerkki seuramme stategisesta tavoitteesta panostaa tyttöjen toimintaan ja tärkeä askel eteenpäin toiminnassa, jolle väistyvä valmentaja Velimatti Helasterä on rakentanut vahvan perustan. Helasterä jatkaa seuran nuorisourheiluvaiheen valmennuspäällikkönä.

Tavoitteenamme on kilpailla menestyksestä ja pelaajakehityksen toimintaympäristöstä maamme huippuseurojen kanssa myös tyttöjen toiminnassa. TU18-joukkueen uusi valmennustiimi, johon vastuuvalmentaja Parnilan lisäksi kuuluvat Jami Vesaniemi ja Aku Jokinen sekä maalivahtivalmentaja Viivi Korhonen ovat avainasemassa tavoitteen saavuttamisessa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä että pystyimme saamaan näin kovan luokan ammattilaisen B-tyttöjen vastuuvalmentajaksi. ”Kipe” on erittäin vaativa ja kokenut valmentaja jolla on paljon osaamista ja näkemystä. Hän on toiminut vuosien varrella monen huipulle päässeen pelaajan valmentajana. Uskon, että hän on erinomainen valmentaja johtamaan meidän B-tyttöjen joukkuetta tulevalla kaudella ja että hänellä on paljon annettavaa koko seuran kilpapuolen kehittämiseen kohti huippua, kertoo seuramme urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm.

Huippukokenut valmentaja

Parnilan kokemus hakee monin paikoin vertaansa. Pelaajaurallaan keskikenttäpelaajana pelannut ”Kipe” voitti Suomen Cupin ja SM-sarjan useita kertoja HerTo:n, HJK:n ja MPS:n paidoissa. Maajoukkuekokemusta hänelle kertyi 39 ottelun verran yli 20 vuoden mittaisella urallaan.

Valmentajana hän on saavuttanut kansallisia mitaleita Malmin Palloseurassa, minkä lisäksi hän on valmentanut kotimaassa Puistolan Urheilijoissa, Hongassa ja HJK:ssa. Hänellä on myös maajoukkuevalmennuskokemusta nuorten maajoukkueissa sekä kansainvälistä kokemusta USA:n ammattilaisliigasta.

Anne Parnila odottaa pääsevänsä työskentelemään lahjakkaan ja motivoituneen joukkueen kanssa.

Viime vuosina UEFA A-koulutettu Parnila on toiminut nuorten pelaajien kanssa esimerkiksi Viikingeissä ja kasvattiseurassaan Puotinkylän Valtissa, minkä lisäksi hän on erikoistunut yksilövalmennukseen Orsasport-yrityksensä kautta.

– VJS:n panostus tyttöjen ja naisten toimintaan kiinnosti, minkä lisäksi saan luotsata erinomaisen lahjakasta joukkuetta Länsi-Vantaan huippuolosuhteissa, Parnila kertoo ja jatkaa kysyttäessä tavoitteistaan ja odotuksistaan:

– Lähdemme tekemään töitä yhdessä vielä asetettavien tavoitteiden eteen sekä joukkue-, että yksilötasolla. Odotan pääseväni työskentelemään motivoituneen ja sitoutuneen joukkueen parissa tiiviissä yhteistyössä naisten ja muiden seuran joukkueiden kanssa.

TU18 trial-viikot alkavat kuun vaihteessa

Nuoren joukkueen vahvan ensimmäisen TU18-vuoden jälkeen joukkue palaa lyhyeltä lomaltaan harjoitusten pariin maanantaina 31.10.

Marraskuun ensimmäisten viikkojen ajan ”Kipe” valmennustiimeineen johtavat trial-jaksoa, minkä aikana ensi kauteen rakennetaan joukkue, joka lähtee hakemaan paikkaa SM-sarjaan.

Jätä hakemuksesi trial-jaksolle

Lisätietoja:

Edward Finch
Valmennuspäällikkö, huippu-urheiluvaihe
Vantaan Jalkapalloseura
edward.finch@vjs.fi
044 550 7414