Kuva: Willem Aerts

VJS:n PU17/1 jatkaa P17 SM-sarjaan 

Tammikuussa SM-karsintasarjaurakkansa aloittanut PU17/1 pelasi karsintasarjan viimeisen pelinsä lauantaina 15.6. FC Honkaa vastaan. Ottelun 3-3-tulos varmisti joukkueelle suoran paikan kesätauon jälkeen alkavaan SM-sarjaan.  

VJS pelasi P17 SM-karsintasarjan B-lohkossa, josta SM-sarjaan suoraan menevät VJS:n lisäksi HJK, KäPa, PKKU ja TPS. Ratkaisua suorasta jatkopaikasta jouduttiin odottamaan viimeiseen peliin asti. 

– Suora SM-sarjapaikka tasaisesta karsintalohkosta on hieno saavutus joukkueeltamme. Paikan ratkeaminen päätöskierroksen viimeisillä minuuteilla kertoo sarjan tasaisuudesta, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Petri Hyrkkänen

Karsintasarjassa VJS pelasi 18 ottelua. Pitkän karsintasarjan aikana Hyrkkäsen mukaan ne joukkueet, jotka pystyvät kehittämään pelaamistaan ja pitämään korkean tason säännöllisesti, pärjäävät. 

– Sarjan alku oli hyvä ja koen, että olimme valmiita heti, kun karsinta alkoi. Meillä tuli pelillisesti heikko vaihe 7.–11. kierroksilla, jolloin pelaaminen oli todella epätasaista pelien sisällä. Tuon jälkeen peli kehittyi hienosti kohti loppua. 

PU17/1 varmisti paikkansa P17 SM-sarjassa lauantaina 15.6. Kuva: Willem Aerts

 VJS otti isoja voittoja sekä tärkeitä taistelupisteitä pitkin kevättä. Joukkue pystyi selviytymään tiukoista ja haastavista tilanteista. Syy siihen löytyy Hyrkkäsen mielestä joukkueen sisältä. SM-sarjapaikan varmisti esimerkiksi joukkueen yhtenäisyys sekä usko omaan arvomaailmaan ja pelitapaan.  

– Tämä näkyi haastavissa tilanteissa. Esimerkiksi silloin, kun vastustaja hallitsi ottelua, oman maalimme suojeleminen oli timanttista. Toinen hyvä esimerkki tästä on viimeisten minuuttien maalit muutamassa tärkeässä ottelussa. 

Joukkueen monipuolisuus ja mukautumiskyky pelillisesti olivat ominaisuuksia, jotka palvelivat karsintasarjan erilaisia joukkueita vastaan. 

– Kykenimme puolustamaan laadukkaasti, kun ottelut sitä vaativat, ja hyökkäämään eri rytmeillä, kun hallitsimme pallollisesti. 

SM-sarja alkaa myöhemmin kesällä kesätauon jälkeen. Hyrkkäsellä on mielessä selkeä suunnitelma, mihin asioihin loppukaudella kiinnitetään huomiota. 

– Haluamme kehittää omaa pelaamistamme sekä yksilöiden ja yksiköiden toimintaa. Haluamme kontrolloida pelin virtaa entistä enemmän. Kova työnteko ja tinkimätön läsnäolo treenikentällä johtaa kehitykseen näissä asioissa, Hyrkkänen sanoo ja jatkaa perään: 

– Lomaillaan kuitenkin hetki ennen kun palataan hommiin. 

Korjattu 20.6. klo 16.02: Honka-ottelun tulos oli 3-3, ei 1-1 kuten jutussa aiemmin luki.