Kuva: Willem Aerts

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – Vaihteleva elokuun alku

Elokuun alkupuolisko on tarjonnut jo monia VJS-otteluita, ja lopputuloksia on saatu runsasmaalisista voitoista tiukkoihin tappioihin.

TU13/1 pelasi sunnuntaina 11.8. T13 Liiga Etelän mitalisarjan toisen ottelunsa. FC Honkaa vastaan pelattu ottelu oli äärimmäisen tasainen, sillä peli päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin.

– FC Honka puolusti todella hyvin läpi ottelun. Ei onnistuttu murtamaan riittävän usein Hongan puolustusta, joten maalit jäivät puuttumaan tällä kertaa. Puolustaminen toimii, mutta pallollista pelaamista pitää pystyä parantamaan, joukkueen vastuuvalmentaja Marko Johansson summaa pelistä.

T15 Liiga Etelän mitalisarjassa VJS sai vieraakseen lauantaina 10.8. KaaPo:n Kaarinasta. VJS sai ottelulle unelma-alun jo 4. peliminuutilla, kun Ella Hatara onnistui maalinteossa. VJS pääsi jo 2–0-johtoon ottelun toisella puoliajalla, kun Malaika Kumpuniemi viimeisteli pallon maaliin 59. peliminuutilla. KaaPo kavensi loppulukemiksi 2–1 vielä 74. peliminuutilla, mutta voitto jäi lopulta VJS:lle.

P15 Liiga Etelän jatkosarjassa VJS:n PU15 joutui taipumaan lauantaina 10.8. pelatussa vierasottelussa PK-35:lle. Ottelu päättyi numeroihin 5-1 (2-0), ja VJS:n ainoasta maalista vastasi Matias Laine (58’).

SM-sarjoissa vaihtelevaa menestystä

P17 SM-sarjassa VJS matkusti sunnuntaiksi 11.8. Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Tasaisen ottelun alun jälkeen vasta toisella puoliajalla nähtiin maaleja, kun KuPS teki avausmaalin 54. peliminuutin kohdalla. VJS tuli tasoihin parikymmentä minuuttia myöhemmin, kun Oscar Crane tasoitti tilanteeksi 1–1 74. peliminuutilla. Ottelu oli tasan melkein loppuun asti, mutta kuopiolaiset onnistuivat ratkaisemaan ottelun voitokseen ottelun lisäajalla. VJS joutui taipumaan 2–1-tappioon.

P20 SM-sarjassa VJS pääsi kunnolla maalinteon makuun, kun sunnuntaina 11.8. pelattu ottelu VPS J:tä vastaan päättyi vantaalaisten eduksi 4–0 (1–0). Myyrmäen Jalkapallostadionilla pelatussa ottelussa VJS ei antanut vaasalaisille mitään mahdollisuuksia. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Samu Hyvärinen (37’, 71’), Samuli Järnfors (64’) ja Onni Aapro (80’).

– Upeaa pelaamista P20-joukkueelta. Hieman laadukkaampaa viimeistelyä kaipaan jatkossa, jotta voittaminen jatkuu. VPS ei tarjonnut vastusta huippukunnossa olevalle joukkueelle, joukkueen vastuuvalmentaja Marko Johansson kommentoi.

Naisten ja miesten vaihtelevia tuloksia

Naisten edustusjoukkue pelasi sunnuntaina 11.8. vierasottelun Tampereella Ilves/2:sen vieraana. Vaikka VJS onnistui ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa (Helmi Kumpulainen 40’), vei kotijoukkue ottelun selvästi nimiinsä numeroin 6–1 (3–1).

Miesten edustusjoukkue pelasi Miesten kakkosen runkosarjansa viimeisen pelin lauantaina 10.8. Espoossa. EBK:ta vastaan pelattu ottelu päättyi VJS 1-2-voittoon (1–1). VJS jatkaa Miesten Kakkosen yläloppusarjaan, jossa ensimmäinen peli pelataan vieraissa Tampereelle perjantaina 23.8. Tampere Unitedin vieraana.

VJS M/2 pelasi perjantaina 9.8. Miesten Komosta Espoossa EsPan vieraana. Espoolaiset olivat jo päästä ensimmäisellä puoliajalla karkumatkalle 2–0-johtoasemassa, mutta toisella puoliajalla VJS piristyi. Eetu Olvinen kavensi tilanteeksi 2–1 67. peliminuutilla ja Thiälee Rautio tasoitti loppulukemiksi 2–2, kun peliä oli pelattu reilut 70 minuuttia.