Kuva: Jari Mäensivu

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – Syyskierrokset käyntiin

Kesälomien ja –taukojen jälkeen palataan viikkokatsausten pariin. Otannassa viimeiset reilu pari viikkoa, kun osa sarjoista on päässyt jälleen käyntiin ja Myyrmäessä pelattiin miesten UEFA Regions’ Cupin lohkovaihe.

PU13/1 pelasi P13 Ykkösen ottelun EPS.ää vastaan lauantaina 27.7. Aktia Areenalla. Tiukassa ottelussa päädyttiin pistejakoon lopputuloksin 1–1 (0–0). VJS:n maalin viimeisteli 61. peliminuutilla Oliver Kissanga

P14 Ykkösessä VJS:n PU14/1 voitti sunnuntaina 4.8. vieraissa Gnistan/2-joukkueen lukemin 2–4 (2–1). VJS onnistui nousemaan toisella puoliajalla hienosti tappioasemasta voittoon. VJS:n maalit viimeistelivät Muhammad Balayev (25’, 67’), Hanael Tamighang Ndimuh (57’) ja Arber Veseli (58’).

T15 Liiga Etelän mitalisarjassa VJS sai keskiviikkona 31.7. vieraakseen FC Espoo/YJ:n. Vierasjoukkue jätti VJS:n nollille ja ottelu päättyi espoolaisten 0–1-voittoon (0–1).

VJS:n PU17/1 ansaitsi kevätkierroksella paikkansa P17 SM-sarjaan. Sarja alkoi lauantaina 27.7., kun AC Oulu/OLS saapui VJS:n vieraaksi Myyrmäkeen. Tiukassa ottelussa nähtiin vain yksi maali, kun kotijoukkueen Kristian Heikkinen onnistui maalinteossa 83. peliminuutilla. Näin VJS aloitti SM-sarjansa hienosti voitolla.

T18 Ykkösessä VJS pelasi itsensä selkeään voittoon sunnuntaina 4.8. EBK:ta vastaan. Ottelu päättyi murskalukemiin VJS:n hyväksi, kun loppulukemat olivat loppuvihellyksen jälkeen 8–0 (5–0). VJS:n maalilla Ella Timonen pelasi puhtaan nollapelin ja maalinteossa onnistuivat kerran Helmi Kumpulainen (16’) ja Anna Kattelus (56’) sekä hattutempuillaan Anni Hietala (18’, 51’, 70’) ja Emine Demirtas (22’, 24’, 40’).

P20 SM-sarja alkoi VJS:n osalta myös lauantaina 27.7., ja VJS matkasi HJK:n vieraaksi. Ottelun kaikki maalit nähtiin jo ensimmäisen puoliajan ensimmäisellä puoliskolla, ja HJK vei ottelun nimiinsä lukemin 2–1 (2–1). VJS:n maalista vastasi Samuli Järnfors 17. peliminuutilla. SM-sarjan toisessa ottelussaan VJS sen sijaan onnistui näyttävästi Atlantis FC:tä vastaan lauantaina 3.8. pelatussa ottelussa. VJS voitti ottelun numeroin 5–1 (2–0), ja kotijoukkueen maaleista vastasivat Elmeri Hirsi (42’), Samuli Järnfors (43’, 80’), Joakim Fors (59’) ja Olli Saksinen (76’).

Naisten edustusjoukkue jatkoi Naisten Ykköstä lyhyen kesätauon jälkeen vieras- ja kotiottelulla. Lauantaina 27.7. joukkue matkusti Vaasaan VIFK:n vieraaksi, ja ottelu päättyi lopulta vaasalaisten 3–2-voittoon (1–1). Naiset pelasivat kotona 1.8. Pallo-Iiroja vastaan, joka päättyi harmillisesti 0–3-tappioon (0–0).

Miesten edustusjoukkueella historiallinen kuunvaihde – sarjaotteluita ja UEFA Regions’ Cupin lohkovaiheen voitto

Miesten edustusjoukkueen runkosarja on loppusuoralla, ja toiseksi viimeinen ottelu käytiin Tampereella Ilves-Kissojen vieraana. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta kirvelevään 4-3-tappioon (3-1).

Miehille tuli kahden viikon tauko sarjaotteluista, kun UEFA Regions’ Cupin lohkovaihe alkoi keskiviikkona 31.7. Länsi-Vantaan Ylpeyden nimen alla. Keskiviikon ottelussa LVY voitti RAT Latvian selkeästi numeroin 5–1, kun taas lauantain 3.8. ottelu Englannin Arthurian Leaguea vastaan päättyi 1–1-tasapeliin.

Turnauksen viimeinen kierros pelattiin tiistaina 6.8., ja Länsi-Vantaan Ylpeydellä oli vastassaan Portugalin AF Lisboa. Panokset olivat kovat, sillä vain voitolla joukkue nousisi lohkovoittajaksi. Tiukan taistelun päätteeksi LVY voitti ottelun lukemin 0–2, mikä tarkoitti historiallista tulosta: joukkue pääsee ensimmäisenä suomalaisjoukkueena vuoden 2025 UEFA Regions’ Cupin lopputurnaukseen.