Kuva: Timo Takamäki

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – syksy on täällä

Syyskuun ensimmäiseen kokonaiseen viikkoon mahtui jälleen lukuisia VJS-pelejä. Viikolla nähtiin varsin runsasmaalisia otteluita ja lukuisia hattutemppuja.

T18 Ykkösessä VJS matkusti lauantaina 7.9. Valtti/2:sen vieraaksi. VJS oli ottelussa koko ajan niskan päällä, ja vaikka Valtti tuli puoliajan jälkeen tasoihin, vantaalaisten onnistui lisäämään vauhtia ja voittamaan ottelu lopulta 1–5 (0–1). VJS:n maalit tekivät Ella Hatara (17’, 60’), Anni Hietala (52’, 85’) ja Anna Kattelus (75’).

– Kelpo peli meiltä. Jo ensimmäisellä puoliajalla pystyimme luomaan jonkin verran laadukkaita maalipaikkoja ja puoliajalle päädyimme 0–1-johdossa. Toisen puoliajan alussa vastustaja tasoitti, mutta vastasimme nopeasti ja pelin edetessä pidemmälle olimme entistä vaarallisempia vastustajan väsyttyä, joukkueen valmentaja Jami Vesaniemi kertoo pelin kulusta.

T12 Liiga Etelässä VJS pelasi lauantaina 7.9. kotiottelun paikallisvastustaja TiPS:iä vastaan. VJS voitti ottelun selkein 9–1-numeroin (5-0). VJS:n runsaasta maalisaaliista vastasivat neljällä osumallaan Ella Matero (12’, 16’, 40’, 44’), Alma Mäkinen (18’), Pinja Heino (26’, 50’), Janiyah Mc Bride (26’) ja Lotta Hassinen (52’). Saman ikäryhmän toinen peliryhmä pelasi T12 Ykkösen pelin sunnuntaina 8.9. PPJ:n vieraana Jätkäsaaressa. Helsinkiläiset olivat tällä kertaa vahvempia ja voittivat ottelun 4–0 (3–0).

TU13/1 pelasi T13 Liiga Etelän mitalisarjaa jälleen sunnuntaina 8.9., ja tällä kertaa vastaan saapui Sibbo-Vargarna. Ottelu oli täyttä VJS:n hallintaa, ja ottelun päätteeksi loppulukemiksi merkittiin 9–0 (4–0). Jenni Salo pelasi VJS:n maalilla jälleen hienon nollapelin ja ottelun maaleista vastasivat Sonja Larsen (17’), hattutempuillaan Rizuana Islami (27’, 30’, 37’, 67’) ja Janiyah Mc Bride (32’, 53’ 55’) sekä Vilma Luostarinen (57’).

TU15/1 pelasi sunnuntaina 8.9. kotona Myyrmäessä T15 Liiga Etelän mitalisarjaa. Vastaan saapui Ilves Tampereelta, jotka ottivat ottelussa ohjat heti käsiinsä. Ottelu päättyi lopulta tamperelaisten 0–6-voittoon (0–3).

Omien virheiden minimointia kohti

VJS loisti jälleen sunnuntaina 8.9. pelatussa P20 SM-sarjan ottelussa Pori Akatemia YJ:tä vastaan. Porissa pelatussa ottelussa VJS oli kuskin paikalla ja voitti ottelun lukemin 1–4 (1–3). VJS:n maalit viimeistelivät Olli Saksinen (20’), Erem Uzun (21’) ja Elias Leppä (22’, 82’).

Miesten Kolmosessa VJS:n M/2 pelasi jälleen hienon voiton kotona Myyrmäessä. Lauantaina 7.9. pelatussa pelissä FC Kirkkonummea vastaa nähtiin jopa kahdeksan maalia, kun ottelu päättyi VJS:n voittoon lukemin 5–3 (3–1). Kotijoukkueen maalit viimeistelivät Thiälee Rautio (11’), Kasperi Laitila (24’, 38’, 59’) ja Eetu Olvinen (74’).

– Peli Kirkkonummea vastaan tarjosi nuorille pelaajillemme mahdollisuuden saada peliaikaa ja näyttää taitonsa. Pelissä oli paljon positiivista, mutta myös joitakin asioita, joissa meidän täytyy parantaa, kuten päästetyt maalit omista virheistämme kentän omalla puoliskolla. Kaiken kaikkiaan ansaittu voitto, joukkueen vastuuvalmentaja Japheth Mwizerwa sanoo.

Miesten edustusjoukkue jatkoi Kakkosen ylemmän jatkosarjan otteluitaan lauantaina 7.9. vierasottelulla FC Inter 2:sta vastaan. Turussa pelattu ottelu oli äärimmäisen tiukka, ja vaikka VJS johti peliä jo lukemin 0–2, Inter onnistui nousemaan tasoihin. Ottelu päättyi lukemiin 2–2 ja pisteiden jakoon.