Kuva: Timo Takamäki

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – pisteisiin kiinni

VJS-joukkueilla on takanaan vahva viikko, kun moni joukkue palasi voittokantaan kiinni ja metsästi niin maaleja kuin pisteitä sarjataulukoihinsa.

T12 Liiga Etelään syksyksi noussut VJS pelasi tiukan tasapelin lauantaina 17.8. vierasottelussaan Ilvestä vastaan. Maaleja syntyi runsaasti molemmin puolin ja lopulta peli päättyi 4–4-tasapeliin (2–2). VJS:n maaleista vastasivat Alma Mäkinen (7’, 62’), Janiyah Mc Bride (13’) ja Milla Kirjavainen (51’).

T13 Liiga Etelässä VJS sai toden teolla maaliverkot heilumaan, kun vierasottelu Nurmijärvellä NuPSia vastaan päättyi lauantaina 17.8. jopa 1–11-voittoon (0–5). VJS:llä oli ottelussa jopa kuusi eri maalintekijää: Vilma Luostarinen (9’, 16’, 67’), Aava Lindvall (11’), Aleksandra Mikkola (13’, 56’, 58’), Sonja Larsen (30’, 69’), Heini Yrjälä (48’) ja Oona Kleemola (49’).

Myös P13 Ykkösessä VJS laittoi verkot tötterölle, kun PU13/1 voitti lauantaina 17.8. vieraissa Sibbo-Vargarnan numeroin 2–11 (1–2). VJS:n maaleista vastasi seitsemän eri maalintekijää: Jimi Nieminen (1’, 41’), Vann Torran Fernandes (5’), Niklas Sohlman (48’), Oliver Bastian Kissanga (58’, 70+3’), Romeo Hämäläinen (59’), Aaro Sipola (60’, 63’, 66’) ja Peetu Kettunen (65’).

”Oman pelin tason tulee kehittyä edelleen”

PU17/1 sai toisen voittonsa P17 SM-sarjassa. VPS J saapui lauantaina 17.8. vantaalaisten vieraaksi Myyrmäkeen, ja ottelu päättyi lopulta VJS:n selkeisiin voittonumeroihin 5–2 (2–1). VPS:n oman maalin lisäksi VJS:n maalit viimeistelivät Timi Hämäläinen (39’), Jesper Johansson (44’), Niilo Siren (54’) ja Kevin Avson (56).

– Ottelun alku oli hermostunut ja emme saaneet omasta pelistämme kiinni ensimmäiseen 30 minuuttiin. Lopulta kuitenkin lukemat olivat ansaitut. Erityisen tyytyväinen olen viiteen tehtyyn maaliin ja hyökkäyspelin laatuun, kykenimme etenemään vaarallisesti läpi ottelun kohti vastustajan maalia. Vastustajat kovenevat ja oman pelin tason tulee kehittyä edelleen kohti niitä koitoksia, joukkueen vastuuvalmentaja Petri Hyrkkänen kommentoi.

T18 Ykkösessä pelattiin viime viikolla kaksi peliä, joista molemmista VJS otti voitot. Tiistaina 13.8. joukkue sai vieraakseen PKKU/2:sen. Vapaalassa pelattu ottelu päättyi VJS:n voittoon lukemin 4–2 (2–1). VJS:n maaleista vastasivat Kerttu Kiviniemi (10’, 62’), Ella Hatara (28’) ja Anni Hietala (76’).  Sunnuntaina 18.8. VJS matkusti naapurikaupunkiin Espooseen FC Honka/2:sen vieraaksi. Tiukka ottelu sai ratkaisunsa vasta ottelun lisäajalla, kun Minea Mikkola iski VJS:n voittomaalin (90+3’). VJS voitti ottelun numeroin 1–2 (1–0). VJS:n ensimmäisestä vastasi Anni Hietala (68’).

– Iso tulos meille. Kevätkaudella hävisimme keskinäisen kohtaamisen, joten tiesimme ennakkoon vastustajan olevan kova. Ensimmäisellä puoliajalla saimme ihan kelvollisesti painetta vastustajan päätyyn, mutta emme vielä saaneet itsellemme maalia kirjatuksi, vaikka kulmapotkusta hyvin lähellä käytiin. Vastustaja teki maalin vastaavasta tilanteesta ja puoliajalla olimmekin häviöllä 1-0. Toisen puoliajan alkuun vastustaja paineisti jonkin verran, mutta hyvän boksipuolustamisen ja hienojen torjuntojen ansiosta vastustaja ei päässyt enempää karkuun. Teimme lopulta kaksi hienoa maalia, jälkimmäinen ajassa 90+3′ ja pääsimme iloitsemaan hienosta voitosta, joukkueen valmentaja Jami Vesaniemi kommentoi tiukkaa Honka-ottelua.

Aikuisten joukkueissa taisteltiin viimeisiin minuutteihin asti

Miesten Kolmosessa VJS:n M/2 taisteli tiukan voiton keskiviikkona 14.8. pelatussa kotiottelussa EIF/Akademia vastaan. Ottelu oli pitkään tasatilanteessa, kunnes lisäajalla VJS pääsi iskemään voittomallin. Ottelu päättyi lukemiin 2-1 (0-0) ja kotijoukkueen maalit iskivät Akseli Partanen (60’) ja Mikko Koivumäki (90+3’).

Naisten edustusjoukkue katkaisi naisten Ykkösessä tappioputkensa nappaamalla yhden pisteen kotona Myyrmäessä pelatusta ottelusta EBK:ta vastaan. VJS johti ottelua alussa, mutta EBK:n tasoitettua ottelu ensimmäisen puoliajan lopussa ei lisämaaleja enää syntynyt. Ottelu päättyi 1–1 (1–1) ja pisteiden jakoon.