Kuva: Jari Mäensivu

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – Loppusuora lähestyy

VJS-joukkueilla on jälleen vahvan tekemisen viikko takanaan. Ykkösissä VJS nappasi hienoja voittoja, Liiga-otteluissa koettiin tiukkoja tappioita ja SM-sarjoissa nautittiin isoista voitoista.

P14 Ykkösessä VJS pelasi sunnuntaina 29.9. ottelun Puotilassa Valtin vieraana. VJS oli ensimmäisen puoliajan jo 1–4-johdossa Cederick Mensahn (7’, 18’, 30’) ja Joonatan Hietalan (35’) maaleilla. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat vielä maalinteossa, mutta VJS piti pintansa ja voitti ottelun 3–5. VJS:n viimeisen maalin iski Hanael Ebob Tamighang Ndimuh (58’).

VJS otti hienon voiton T18 Ykkösessä sunnuntaina 29.9. pelatussa ottelussa PK-35:sta vastaan. Myyrmäessä pelattu ottelu oli 59. peliminuutille asti maaliton, kunnes kotijoukkue VJS avasi maalihanat ja vei ottelun lopulta puhtaasti numeroin 3–0 (0–0). Aada Leiste pelasi maalilla hienon nollapelin, ja maalit viimeistelivät Milla Salonen (59’) ja Ronja Kärhä (79’, 90+2’).

VJS joutui taipumaan T12 Liiga Etelän vierasottelussaan sunnuntaina 29.9. Kauniaisissa. Ottelu GrIFK/HooGee YJ:tä vastaan oli alkuun tasainen ja puoliajalla oltiin vielä tilanteessa 2–2. Ottelun toisella puoliskolla kotijoukkue pääsi karkuun ja ottelu päättyi lopulta numeroihin 4–2. VJS:n maaleista vastasivat Ella Matero (17’) ja Janiyah Mc Bride (26’). Joukkue on tällä hetkellä lohkonsa kolmannella sijalla tasapisteissä EPS:n kanssa, kun otteluita on jäljellä yksi.

Myös vuotta vanhemmissa T13 Liiga Etelän mitalisarjassa VJS kärsi tappion sunnuntaina 29.9. pelatussa vierasottelussa Ilvestä vastaan. Ottelu päättyi 4–3 Ilveksen voittoon (2–2). VJS:n maaleista vastasivat Vilma Luostarinen (5’, 51’) ja Iina Paajanen (25’). Joukkueen toinen peliryhmä sen sijaan otti niin ikään sunnuntaina T13 Ykkösessä vierasvoiton PPJ:stä numeroin 2–4 (0–3). Voittoisan ottelun VJS-maalit tekivät Iida Nummi (27’, 35’), Heini Yrjälä (32’) ja Hussein Sumeya (54’).

T15 Liiga Etelän mitalisarjassa VJS kävi pelaamassa hienon vierasvoiton Espoossa lauantaina 28.9. käydyssä ottelussa Hoogee/GrIFK YJ:tä vastaan. Jo puoliajalla tilanne oli 1–3, ja toisella puoliajalla jatkunut hyvä vire kantoi 2–6-voittotulokseen. VJS:n maalintekijöinä olivat Lotta Suominen (11’), Lilia Tuutti (20’, 66’) ja Tianna Rinkinen (37’, 60’, 74’).

Voittoisat SM-sarjaottelut

P17 SM-sarjassa VJS kaatoi lauantaina 28.9. sarjakärki HJK:n, kun joukkueet kohtasivat Myyrmäen Jalkapallostadionilla. Maximillian Aerts pelasi VJS:n maalilla nollapelin ja maalinteosta vastasivat Oscar Crane (25’) ja Niilo Siren (49’).

– Erinomainen esitys. Peli oli meidän hallussamme ensimmäisen jakson viimeistä 10 minuuttia lukuun ottamatta. Kaikki pelaajamme pelasivat hyvän ottelun kovaa vastustajaa vastaan, mikä kertoo siitä, että osaaminen on kehittynyt niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Tason tulee säilyä tulevissa otteluissa, mikäli haluamme saavuttaa top 3 -sijan tiukassa sarjassa, joukkueen vastuuvalmentaja Petri Hyrkkänen kommentoi. VJS on tällä hetkellä sarjassa kolmantena tasapisteissä toisena olevan FC Hongan ja neljäntenä olevan Ilveksen kanssa. FC Hongalla on yksi pelattu peli vähemmän, ja joukkueet kohtaavat toisensa tulevana sunnuntaina. VJS:llä on kokonaisuudessaan sarjaa jäljellä kolmen ottelun verran.

Myös P20 SM-sarjassa VJS otti 2–0-kotivoiton lauantaina. Iltapäivällä Myyrmäessä pelatussa ottelussa kaatui NoPS pelin ensiminuuttien maaleilla, jotka iskivät Mikko Koivumäki (3’) ja Erem Uzun (5’). VJS:n maalia vartioinut Rasmus Koirikivi piti maalinsa puhtaana ja nollilla.

– Ottelu ratkesi meidän salama-alkuun. Kaksi maalia ensimmäisen 5 minuutin aikana ja ottelu oli ohi. Loppu 85 minuuttia oli tylsää pallon- ja pelinhallintaa. NoPS ei päässyt laukomaan kertaakaan kohti meidän maaliamme, joukkueen vastuuvalmentaja Marko Johansson kommentoi ottelua. Joukkue on SM-sarjassa nyt toisella sijalla, kun otteluita on jäljellä kaksi.

Miesten Kolmosessa VJS:n M/2 joutui taipumaan sunnuntaina 29.9. vierasottelussaan EPS/Reserviä vastaan. VJS johti ottelua 3-4 vielä 73. peliminuutilla, kunnes espoolaisten onnistui nousta rinnalle ja ohi. Ottelu päättyi lopulta 5–4 (3–2). VJS:n maalit viimeistelivät Kasperi Laitila (18’), Rasmus Pohjola (28’) ja Eetu Olvinen (50’, 51’).

Naisten edustusjoukkue pelasi Ykkösen alemman jatkosarjan ensimmäisen kotiottelun lauantaina 28.9. Myyrmäessä. Vieraaksi saapui ONS pohjoisesta. Aiemmin hyvin tiukkoja otteluita pelanneet joukkueet aloittivat samalla tyylillä, mutta oululaiset menivät loppujen lopuksi menojaan ja voittivat ottelun 0–3 (0–1).