Kuva: Timo Takamäki

VJS-joukkueiden viikkokatsaus – isojen pelien aika

Kohti syksyä mentäessä monessa sarjassa isot ja ratkaisevat pelit ovat käynnissä tai vähintäänkin lähestymässä. VJS-joukkueet ovat menestyneet jo nyt hyvin monessa eri sarjassa ja isoja onnistumisia on nähty niin tyttöjen Liigassa kuin miesten edustusjoukkueen ylemmässä jatkosarjassa.

Sunnuntaina 25.8. PU13/1 taisteli 2–3-vierasvoiton (1–2) PK-35/Punaisesta P13 Ykkösen ottelussa. VJS oli ensimmäisellä puoliajalla jo 0–2-johdossa, mutta PK-35:n kiri käynnistyi toisella puoliajalla. VJS piti pintansa ja voitti ottelun lopulta 2–3 Vann Torran Fernandesin (2’), Oliver Bastian Kissangan (27’) ja Michael Asanten (58’) maaleilla.

P14 Ykkösen ottelussa torstaina 22.8. VJS matkusti HJK/2:sen vieraaksi. Helsinkiläiset olivat tällä kertaa pari maalia parempia, kun peli päättyi numeroin 3–1 (2–1). VJS:n maalin teki Arber Veseli (35’).

T18 Ykkösessä VJS sai sunnuntaina 25.8. vieraakseen PPJ:n Helsingistä. Kotijoukkueen Kerttu Kiviniemi viimeisteli ottelussa näyttävästi hattutempun (20’, 36’, 80’) ja johdatti joukkueen selvään 3–1-voittoon (2–1).

Tyttöjoukkueilla vaihtelevaa Liiga-menestystä

T12 Liiga Etelässä VJS kukisti EPS:n hienosti numeroin 3–2 (0–1). Torstaina 22.8. pelatussa ottelussa espoolaiset olivat ensin johtoasemassa, mutta VJS:n onnistui nousta 0–2-tappiosasemasta rinnalle ja vielä lopussa ohi. Yhden EPS:n oman maalin lisäksi VJS:n maaleista vastasivat Alma Mäkinen (48’) ja Pinja Heino (54’).

TU12-joukkueella on ollut hyvää tekemistä ja voittoisia pelejä. Kuva: Timo Takamäki

VJS:n TU13/1 jatkaa vahvaa kulkuaan T13 Liiga Etelässä, kun sunnuntaina 25.8. kaatui kotona Ilves numeroin 2–1 (2–0). VJS:n maaleista vastasivat Aleksandra Mikkola (3’) ja Rizuana Islami (35’). Joukkue on neljän pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukon piikkipaikalla 4 pisteen erolla seuraavaan joukkueeseen.

T15 Liiga Etelässä VJS taipui keskiviikon 21.8. vierasottelussa Ilvekselle numeroin 3–1 (1–1). Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen tamperelaiset pääsivät karkaamaan ja näin ollen jättivät VJS:n vain yhteen maaliin, jonka viimeisteli Ella Hatara (19’).

SM-sarjoissa ei nähty voittoja

P20 SM-sarjassa VJS pelasi vieraissa tasan naapurikaupungin FC Hongan kanssa. Lauantaina 24.8. pelattu ottelu oli äärimmäisen tiukka ja päättyi lukemiin 2–2 (1–1). VJS:n maaleista vastasi Joakim Fors (26’, 46’).

P17 SM-sarjassa VJS joutui taipumaan lauantaina 24.8. kotonaan KäPa:lle numeroin 1–3 (1–1). Peli oli pitkään tasan, kunnes vierasjoukkue onnistui nousemaan johtoon 75. peliminuutilla ja iskemään vielä kolmannen maalin ottelun lisäajalla. VJS:n maalista vastasi Jesper Johansson (9’).

Naiset taipuivat Turussa – miehillä voitokas viikko

Miesten kolmosessa VJS:n M/2 otti suvereenin 5–0-voiton FC Espoosta lauantaina 24.8. pelatussa kotiottelussa. Tommi Lahti piti kotijoukkueen maalin puhtaana ja VJS:n maalit viimeistelivät Samu Hyvärinen (28’), Alain Rugumiriza (35’), Kasperi Laitila (66’), Patrik Ahonen (74’) ja Eetu Olvinen (78’).

Naisten edustusjoukkue kärsi vierastappion lauantaina 24.8. Turussa pelatussa Naisten Ykkösen ottelussa TPS:ää vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla TPS johti vain 1–0, mutta ottelun loppupuolella muutaman minuutin sisään turkulaiset iskivät loppukaneeteiksi maalilukemat 3–0.

Miesten edustusjoukkue aloitti Kakkosen ylemmän jatkosarjansa perjantaina 23.8. Tampereella Tampere Unitedin vieraana. Tammelan stadionilla pelattu ottelu päättyi onnellisesti VJS-juhliin, sillä VJS voitti ottelun lopulta lukemin 1–3 (0–2).