Tapaturman sattuessa

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_row _id=”2″ ][cs_element_column _id=”3″ ][cs_element_headline _id=”4″ ][cs_content_seo]Tapaturman sattuessa\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”5″ ][cs_element_text _id=”6″ ][cs_content_seo]Jalkapallossa, kuten lähes kaikissa muissakin harrastuksissa on kohonnut riski tapaturmille.
Jos jotain sattuu, on tärkeää, että joukkueissa ja perheissä osataan toimia sujuvasti, jotta asianmukainen hoito saadaan käynnistymään viipymättä.
Vantaan Jalkapalloseuralla ei ole tällä hetkellä lääkäriasemayhteistyötä minkään toimijan kanssa, joten harrastajamme voivat tapaturman sattuessa hakeutua haluamansa lääkäriaseman tai julkisen terveydenhuollon piiriin.
Tapaturmatilanteessa on tärkeää, että tapaturmasta tehdään viipymättä harrastajan vakuutusyhtiölle vahinkoilmoitus. Kuvaamme alla vahinkoilmoituksen tekemisen Palloliiton pelipassivakuutetun näkökulmasta. Prosessi on kullakin vakuutusyhtiöllä omansa, joten mikäli pelaajalla ei ole Palloliiton pelipassivakuutusta, on syytä tarkistaa toimintaohjeet omalta vakuutusyhtiöltä.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”7″ ][cs_element_row _id=”8″ ][cs_element_column _id=”9″ ][cs_element_gap _id=”10″ ][cs_element_gap _id=”11″ ][cs_element_line _id=”12″ ][cs_element_line _id=”13″ ][cs_element_gap _id=”14″ ][x_tab_nav type=”five-up” float=”top”][x_tab_nav_item title=”VJS:n hoitopolku” active=”false”][x_tab_nav_item title=”Yhteystiedot” active=”false”][x_tab_nav_item title=”Urheilijan terveystarkastus” active=”false”][x_tab_nav_item title=”OmaTerveys -app” active=”false”][x_tab_nav_item title=”Tapaturman sattuessa” active=”false”][/x_tab_nav][x_tabs][x_tab active=”false” ]

Lisätiedot:

Jukka Haarala
VJS:n Fysiikkavalmennuspäällikkö, Fysioterapeutti
jukka.haarala(a)dev.vjs.fi
+358 40 1811 759

[/x_tab][x_tab active=”false” ]

Ajanvaraus 030 6000 tai www.terveystalo.com

Terveystalo Kamppi
Jaakonkatu 3, 00100 Helsinki

 • Yleislääkäripäivystys 24/7
 • Kuvantaminen 24/7
 • Laboratorio 24/7

Tapaturmapäivystys

 • arkisin 00-22.00
 • viikonloppuisin 00-22.00

Hammaslääkäripalvelut

 • arkisin 00-20.00
 • viikonloppuisin 00-17.00

Muita Terveystalon toimipisteitä lähelläsi ovat mm. Terveystalo MyyrmäkiTerveystalo KaariTerveystalo Tikkurila ja Terveystalo Vantaanportti.

Seuran yhteyshenkilö

Urheiluseurakoordinaattori Ville Toivonen

050 560 8619
ville.toivonen
@terveystalo.com

Lisää tietoa Terveystalo Sportista löydät täältä.

[/x_tab][x_tab active=”false” ]

Urheilijan terveystarkastuksen avulla selvität kuntotilanteesi, ehkäiset mahdollisia vammoja ja parannat mahdollisuuksiasi saavuttaa tavoitteesi. Liikunta on näin turvallisempaa ja tehokkaampaa. Liikkujan henkinen tai fyysinen vire eivät aina syystä tai toisesta ole kohdallaan. Väsyttää henkisesti, fyysisessä jaksamisessa on ongelmia, kestävyys voisi olla parempikin…

Urheilijan terveystarkastus arvioi liikkujan nykytilanteen ja selvittää hänen rakenteellisia riskejään. Tarkastus auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja tehostamaan harjoittelua. Se auttaa löytämään oikean suhteen rasitukseen ja lepoon. Terveystarkastus perustuu taustatietoja selvittävään esitietolomakkeeseen, ennakkoon tehtävään laboratoriotutkimukseen ja EKG:hen sekä lääkärintarkastukseen.

Lue lisää urheilijan terveystarkastuksesta, täältä.

[/x_tab][x_tab active=”false” ]

Terveystalon Oma Terveys – tietoa omasta terveydestä kätevästi verkossa

Terveystalo on avannut asiakkaidensa käyttöön uuden sähköisen asioinnin Oma Terveys -palvelun. Maksuton palvelu mahdollistaa omien terveystietojen, kuten reseptien, laboratoriotutkimusten tuloksien ja vastaanottoaikojen tarkastelun internetin välityksellä. Jos esimerkiksi laboratoriotutkimuksia on tehty Terveystalossa useita, näkyvät ne kaikki palvelussa.

Sähköinen palvelu on asiakkaalle helppo tapa tiedon saamiseen, koska hän voi tehdä sen kellonajasta ja paikasta riippumatta silloin, kun se hänelle itselleen sopii. Terveystalon Oma Terveys -palvelua voi käyttää internetin välityksellä mistä vain verkkoyhteyksien ääreltä. Palvelu on suojattu SSL-suojauksella. Se salaa tietoliikenteen siten, ettei kukaan ulkopuolinen pysty näkemään luottamuksellisia tietoja. Palvelussa on myös vahva tunnistautuminen: kirjautuminen tapahtuu joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Terveystalon Oma Terveys -palvelun saa käyttöön rekisteröitymällä sen käyttäjäksi osoitteessa https://www.terveystalo.com/omaterveys. Palvelussa näkyvät muun muassa menneet ja tulevat vastaanottokäynnit, diagnoosit, laboratoriotulokset ja kuvantamislausunnot, allergiat, rokotukset sekä terveydentilan seurantatiedot, kuten verenpaine. Tulosten lisäksi palvelusta saa raja-arvot ja suosituksen jatkohoidosta.

[/x_tab][x_tab active=”false” ]

Toimintaohjeet tapaturman sattuessa

Oma tapaturmavakuutus

Mikäli sinulla ei ole Palloliiton kautta hankittua lisenssivakuutusta, toimi oman vakuutusyhtiösi ohjeiden mukaan. Mikäli omaat liiton lisenssivakuutuksen, toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.

PV Vahingonkäsittelyn tapaturmavakuutus

Terveystalo on PV Vahingonkäsittelyn verkostokumppani.

Vahingon sattuessa toimi näin:

 • Varaa vastaanottoaika lääkärille, 030 6000 tai terveystalo.com
 • Kerro, että sinulla on PV Vahingonkäsittelyn vakuutus
 • Tai jos varaat ajan netissä riittää, kun kerrot vakuutuksesta ilmoittautuessasi lääkäriasemalla
 • Ota lääkärikäynnille mukaan vakuutusnumero, Kelakortti sekä ensimmäistä kertaa tapaturmaa hoidattaessasi rahaa tai muu maksuväline käynnin maksamista varten.
 • Terveystalo Laskulla saat tarvitessasi joustoa maksuaikaan ja voit maksaa käyntisi yhdessä tai useammassa erässä.
 • Tee vahinkoilmoitus (Palloliiton pelipassivakuutus, muutoin, noudata vakuutusyhtiösi ohjeita)
 • Saapuessasi lääkärin vastaanotolle, voit ilmoittautua asiakaspalvelupisteessä. Muista ilmoittaa seurasi nimi asiakaspalvelussa.
 • Lääkärikäynnin jälkeen palaa aina asiakaspalvelupisteeseen ja esitä vakuutusnumero ja Kelakortti
 • Terveystalon lääkäriaseman asiakaspalvelupisteessä tarkistetaan vakuutusnumeron perusteella vakuutusturvasi.
 • Sinun tulee maksaa ensimmäinen käyntisi kokonaisuudessaan itse ja hakea korvaukset jälkikäteen vakuutusyhtiöltä. (vaikka omavastuusi olisi 0 €). Seuraavat käynnit voidaan laskuttaa vakuutusyhtiöltä suoraan, mikäli toimitat vahinkonumeron Terveystalolle.
 • Omavastuu peritään kerran yhtä tapaturmaa kohden ja kun olet sen maksanut, ilmoita seuraavilla kerroilla, että omavastuu on maksettu
 • Leikkauksista voidaan periä erillinen omavastuu, voit tarkistaa mahdollisen omavastuun määrän vakuutusyhtiöltäsi.

Magneettitutkimus

 • Tarvitessasi magneettitutkimusta, hoitava lääkäri tekee sinulle lähetteen tutkimusta varten
 • Lääkäri tekee vakuutusyhtiöön maksusitoumuspyynnön
 • Magneettikuvaukseen ei tule hakeutua ilman PV Vahingonkäsittelyn maksusitoumusta, eikä maksaa kuvausta itse

Leikkaus

 • Tarvitessasi leikkausta, hoitava lääkäri pyytää erillisen maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä ja antaa sinulle yhteystiedot Terveystalon sairaalaan
 • Omavastuuosuus peritään vakuutusehtojen mukaisesti leikkauksen jälkeen

Terveystalo Kamppi päivystää 24/7. Myös laboratorio ja röntgen palvelevat vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä, myös ilman ajanvarausta. Terveystalon asiakaspalvelu: www.terveystalo.com ja puh. 030 6000. Lataa puhelimeen Oma Terveys-sovellus ja terveytesi on omissa käsissäsi. Terveystiedot, helppo ajanvaraus, laboratoriotulokset, reseptit, rokotukset, muistutukset sekä tietoa terveydestä ja etuja juuri sinulle. Mobiilisovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa (Windows Phone Store, App Store ja Google Play Store).

[/x_tab][/x_tabs][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”21″ ][cs_element_row _id=”22″ ][cs_element_column _id=”23″ ][cs_element_gap _id=”24″ ][cs_element_gap _id=”25″ ][cs_element_line _id=”26″ ][cs_element_line _id=”27″ ][cs_element_gap _id=”28″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][/cs_content]