VJS Futisliiga

VJS Futisliiga – Unelmien ensipotkut

VJS Futisliiga on 2024 kesäkaudella 4-7-vuotiaiden (2017-2020-synt.) futiskonsepti, jossa yhdistyvät jalkapallon parhaimmat puolet – liikkuminen, ilo ja pelaaminen.

VJS Futisliiga on ensimmäinen matalan kynnyksen vaihe Vantaan Jalkapalloseuran joukkuetoiminnassa. Futisliigan jälkeen lapset pääsevät sujuvasti jatkamaan jalkapalloharrastustaan VJS:n joukkueisiin kohti unelmiaan.

Toimintaa järjestetään kahdella kaupunkialueella, Vantaankoskella ja Myyrmäessä, joissa muodostetaan useampia harjoitus- ja peliryhmiä pelaajamäärän mukaisesti. Lapsi voidaan ilmoittaa kummalle tahansa kaupunkialueelle.

Keskeisessä roolissa on myös vanhempien osallistuminen toimintaan. Kannustajien ja kuskaajien lisäksi tarvitsemme toimintaan mukaan myös vanhempivalmentajia. Vanhempivalmentajana pääset käsinkosketeltavan lähelle lapsesi harrastusta, josta saattaa löytyä teille yhteinen harrastus vaikka useammaksi vuodeksi eteenpäin.

Mitä toiminta sisältää?

Toiminta perustuu 3-5 viikon jaksoihin, jotka sisältävät 2-4 harjoituskertaa ja yhden ottelutapahtuman.

Harjoitusten sisällön suunnittelusta vastaavat Vantaan Jalkapalloseuran lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkö sekä VJS Futisliigan vastuuvalmentaja.

Keskeisinä teemoina harjoittelussa ovat yleismotoristen taitojen ja lajin perustaitojen harjoittelu, huomioiden lapsen kasvu ja kehittyminen. Lisäksi toiminnassa harjoitellaan ryhmässä ja osana joukkuetta toimimista.

Ottelutapahtumat sisältävät pelaamista muita VJS Futisliigan joukkueita vastaan. Uudistuksena joukkueet pelaavat myös toisen alueen (Myyrmäki/Vantaankoski) joukkueita vastaan tasaisten pelien mahdollistamiseksi. Tämä tarkoittaa, että pelipäivä saattaa vaihdella toiminnan runkopäivästä.

Sekä talvi- että kesäkausi huipentuvat molempien alueiden ja kaikkien joukkueiden yhteiseen huipennukseen Myyrmäen jalkapallostadionilla, jossa pelataan myös toisen alueen joukkueita sekä muiden seurojen joukkueita vastaan.

VJS Futisliiga-toiminnan ydinlupaukset:

 • Huippulaadukasta toimintaa huippuolosuhteissa
 • Pelaamisen iloa hyvähenkisen kilpailun kautta
 • Mullistava uutuus vantaalaisessa jalkapallossa
 • Ensipelipaita- ja pallo
 • Uusia kavereita – tulevat peli- ja koulukaverit tutuiksi
 • Joukkueharrastuksen ensiaskeleet

Kesäkauden 2024 aikataulut

 • Toukokuu-kesäkuu harjoituksia ja pelitapahtumia
 • Heinäkuu taukoa
 • Elo-syyskuu harjoituksia ja pelitapahtumia
 • Syyskuun lopussa päätöstapahtuma

Harjoitusajat kesä 2024

Vantaankoski: Keskiviikkoisin klo 17:00-18:00 Aktia Areena (ensimmäiset harjoitukset 15.5.2024). Aktia Areena on osoitteessa Martinkyläntie 1.

Myyrmäki: Lauantaisin klo 12:00-13:00 VJS-kenttä (ensimmäiset harjoitukset 18.5.2024). VJS-kenttä on osoitteessa Putouspolku 1, Urheilutalon takana.

Sekä talvi- että kesäkauden toiminta huipentuvat Myyrmäen jalkapallostadionilla järjestettävään lopputurnaukseen.

Tytöille rakennetaan omia joukkueita Myyrmäen alueen kaupunginosajoukkueista. Tytöt voivat ilmoittautua myös sekajoukkueisiin Vantaankosken tai Myyrmäen kaupunkialueille.

Joukkueiden muodostus

Toimintaan ilmoittautuessa ilmoitetaan lapsen kaupunginosa (tai lähin kaupunginosa), ikä, aiempi jalkapallokokemus sekä mahdolliset kaveritoiveet.

Lisäksi tyttöpelaajat voivat valita, haluavatko osallistua kaupunkialueen sekajoukkueisiin vai tyttöjen omaan joukkueeseen Myyrmäen alueella.

Esitietojen perusteella osallistujat jaetaan etukäteen joukkueisiin. Valintojen määrittävänä tekijänä ovat (merkitysjärjestyksessä):

 1. Lapsen ikä
 2. Kaveritoive
 3. Aiempi jalkapallokokemus
 4. Kaupunginosa

Joukkueiden valmentajina toimivat sekä pelaajien vanhemmista valittavat vanhempivalmentajat, että seuran valmentaja-akatemian nuoret. Tavoitteena on, että kussakin joukkueessa on yksi vanhempivalmentaja ja yksi nuori valmentaja.

Ilmoita lapsesi mukaan

Futisliigan kesäkaudelle 2024 voivat ilmoittautua 2017-2020-syntyneet tytöt ja pojat. Mikäli ilmoittautumisessa ilmenee ongelmia, olethan meihin yhteydessä.

Uudet pelaajat voivat ilmoittautua alla olevista linkeistä mukaan VJS Futisliigaan. Aikaisemmin mukana olleille on lähtenyt sähköpostiin tietoa ilmoittautumisesta (tarkastathan myös roskapostisi!).

Kesäkauden 2024 ilmoittautuminen käynnistyy huhtikuussa. Paikkoja molempiin ryhmiin (Myyrmäki & Vantaankoski) on rajallisesti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lapsen asuinkaupunginosasta riippumatta, voidaan lapsi ilmoittaa kumpaan tahansa, Myyrmäen ja Vantaankosken ryhmään – ihan kumpi ajankohta perheelle parhaiten sopii.

Ilmoittautuminen tapahtuu seuran jäsen- ja tapahtumahallintajärjestelmässä myClubissa, johon on oltava tai luotava käyttäjätunnus.

Ilmoittautuessa lapsi rekisteröidään Vantaan Jalkapalloseuran jäseneksi ja hänen sekä vähintään yhden huoltajan tiedot tallennetaan seuran jäsenrekisteriin.

Käytämme viestintäämme myClubin sähköpostiviestipalvelua. Joissakin sähköpostiohjelmissa viestit saattavat päätyä roskaposti- tai markkinointiviesti-laatikoihin. Tarkastelethan näitäkin ilmoittautumisajan päätyttyä, kun lähetämme alkavasta toiminnasta ilmoittautuneille lisätietoja.

Mitä toiminta maksaa ja mitä maksu sisältää?

Toiminnan laskutus perustuu ilmoittautumismaksuun sekä kuukausittaiseen toimintamaksuun.

Edellisellä VJS Futisliiga-kaudella mukana olleille lapsille ilmoittautumismaksu on pienempi tai sitä ei peritä.

Kuukausittainen toimintamaksu sisältää koko talvi-/kesäkauden harjoitusvuoro-, valmentaja- ja hallintokulut. On huomioitavaa, että, kuten VJS:n muussakin joukkuetoiminnassa, kuukausittainen toimintamaksu on tasaerälyhennys koko kauden kustannuksista ja siksi se laskutetaan myös kuukausina, jolloin toiminnassa saattaa olla lomista johtuvia taukoja.

Hinnat kesäkaudella 2024:
 • Ilmoittautumismaksu 45 €*
  • Palloliiton rekisteröinnin sekä vuodelle 2023, että 2024
  • Vakuutus
  • Seuran harrastajajäsenmaksun
  • Pelipaita ja pallo
 • Toimintamaksu 30 €/kk**
  • Harjoitusolosuhteet & tapahtumajärjestelyt
  • Ohjauksen ja harjoitusten suunnittelun
  • Hallinnolliset kulut

* Edellisellä Futisliiga-kaudella mukana olleet maksavat ilmoittautumismaksun 35 €, mikäli ilmoittautuvat ennakkoilmoittautumisjakson aikana
** Joukkueissa, joissa ei ole vanhempivalmentajaa, on kuukausittainen toimintamaksu 7 euroa suurempi.

Tukea harrastusmaksuihin

VJS tukee harrastajiaan harrastamisen kuluissa. Pienituloisten tukea voi hakea VJS Futisliigan kustannuksiin ko. laskun eräpäivään mennessä sähköpostitse: janne.bruun@vjs.fi.

Hakemuksessa tulee kuvata tuen tarve, sekä ilmoittaa perheen koko ja toimittaa hakemuksen liitteeksi lapsen huoltajien viimeinen verotustodistus (tai muu virallinen tosite) tulotason todentamiseksi. Hakemuksen saavuttua avoimen laskun perintä keskeytetään tukipäätökseen saakka.

Peruutus- ja irtisanoutumisehdot

Toimintaan ilmoittautuessa voi ilmoittautumisen perua kuluitta ilmoittautumismaksun laskun eräpäivään mennessä. Irtisanoutuminen ensimmäisen toimintakuukauden aikana on mahdollista ilman irtisanoutumisaikaa. Irtisanoutumiskuukauden toimintamaksu tulee maksaa mikäli lapsi on osallistunut useampaan, kuin yhteen tapahtumaan.

Ensimmäisen toimintakuukauden jälkeen sovelletaan irtisanoutumisehtona seuran jäsenehtoja, eli irtisanoutuessa on harrastajalla kuukauden irtisanomisaika, mikä alkaa irtisanoutumiskuukauden lopussa. Tutustu seuran jäsenehtoihin.

Peruutukset ja irtisanoutumiset tulee tehdä kirjallisesti sähköpostilla: vjs@vjs.fi

Pelaajan irtisanoutuessa ei ilmoittautumismaksua palauteta ja saadut varusteet ovat harrastajan omaisuutta.

Uutta toiminnassa kaudella 2023-2024

Ensimmäisen VJS Futisliigan toimintakauden 2022-2023 kokemusten ja palautteen perusteella olemme tehneet toimintaa kehittäviä muutoksia.

Muutosten tavoitteena on kehittää toimintaa entisestään lapselle mieluisemmaksi ja lähemmäksi VJS:n joukkuetoimintaa, johon toivotamme kaikki futisliigalaiset toiminnan jälkeen tervetulleeksi.

 1. Osallistuvia ikäluokkia supistettu
  • Jotta muodostettavat ryhmät olisivat mahdollisimman tasaisia, olemme supistaneet toimintaan osallistuvien ikähaarukkaa.
 2. Pelaajat jaetaan joukkueisiin valmiuksien mukaan
  • Kysymme nyt ilmoittautumisen yhteydessä pelaajien harrastustaustaa, mikä auttaa meitä luomaan iän ja valmiuksien perusteella entistä tasaisempia joukkueita, joissa kaikilla osallistujilla on paras mahdollinen toimintaympäristö. Varsinaisia kaupunginosajoukkueita esi siis enää ole.
 3. Tytöille omat joukkue
  • Perustamme tytöille oman joukkueen Myyrmäen ryhmän toimintaan, mikäli pelaajia on riittävästi. Tytöt voivat edelleen ilmoittautua myös Myyrmäen tai Vantaankosken sekajoukkueisiin.
 4. Kaveritoiveet kysytään ja huomioidaan
  • Kysymme nyt ilmoittautumisen yhteydessä myös kaveritoiveita, jotka huomioidaan joukkueita rakentaessa.
 5. Pelitapahtumissa pelejä myös toisen alueen joukkueita vastaan
  • Tarjotaksemme tasaisia pelejä, pelaamme pelitapahtumaviikoilla myös toisen kaupunkialueen joukkueita vastaan. Tämä tarkoittaa, että pelitapahtumaviikoilla tapahtumapäivä saattaa muuttua
 6. Panostamme vanhempivalmentajien rekrytointiin sekä koulutukseen
  • Tarvitsemme nyt ja jatkossakin vanhempivalmentajia seurayhteisöömme. VJS Futisliiga on mitä mainioin paikka kokeilla, olisiko lasten valmentaminen sinun oma juttusi. Tarjoamme tehtäviin koulutuksen ja vahvan tuen.
 7. Viilaamme toimintaa joka osa-alueella entistä ehommaksi
  • Haluamme, että VJS Futisliiga on lapsellenne ikimuistoinen, ilmoinen kokemus. Haluamme myös, että mahdollisimman moni pelaaja jatkaisi seuramme joukkuetoimintaan oman Futisliiga-polkunsa jälkeen. Haluamme kehittyä ja tehdä kaiken lapsenne parhaaksi.

Vanhemman ja lapsen yhteinen harrastus – kuinka vanhempi voi osallistua?

Jalkapallon ei tarvitse olla vain lapsen harrastus, vaan seuratoiminta tarjoaa myös lapsen vanhemmille monia tapoja olla toiminnassa mukana.

Ja VJS Futisliiga on mahtava mahdollisuus liittyä toimintaan mukaan heti alusta saakka!

Jokaisen Futisliiga-joukkueen valmennuksesta vastaa kaksi valmentajaa. Lähtökohtaisesti toinen valmentajista tulee seuran valmentaja-akatemian nuorista ja toinen joukkueen pelaajien vanhemmista.

Valmentajat saavat maksuttoman koulutuksen lasten jalkapallovalmennukseen ja lisäksi jatkuvan tuen seuran työntekijöiltä mm. valmiiden harjoitteiden muodossa. Lisäksi paikalla on aina seuran vastuuvalmentaja tukemassa valmentajien työskentelyä.

Valmentajilta odotetaan kykyä toimia myös vieraiden lasten kanssa sekä intoa toimia jalkapallossa mukana. Aiempi valmentaja- tai pelaajakokemus ei ole välttämätöntä, joskin toki niistä on varmasti hyötyä.

VJS Futisliiga mahdollistaa siis ensiaskeleet myös jalkapallovalmentajan ja muun toimihenkilöroolin uralle.

Joukkueissa, joissa ei ole vanhempivalmentajaa, on toimintamaksu pelaajakohtaisesti 7 €/kk korkeampi, jolla kustannetaan nuoren ohjaajan ohjaajapalkkiot.

Vanhemmalle on halutessaan tarjolla sulava siirtyminen Vantaan Jalkapalloseuran joukkuetoimintaan yhdessä lapsensa kanssa. VJS tarjoaa kaikille toimihenkilöilleen perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta tarpeen mukaisesti.

KICKSTART YOUR DREAMS

VJS Futisliiga is a grass roots football activity for kids of 5-7 years old (2017-2019 borned children).

In VJS Futisliiga the kids will play and learn in small ”teams” with the other kids of the same age and skill level.

The goal of VJS Futisliiga is to teach the kids the basic movement and football skills and to make them fall in love with football and act as a part of a team.

All the exercises are planned by and the coaches are trained and mentored by the professional staff from the club.

VJS Futisliiga has two seasons in a year; the winter season from November to April ans the summer season from May to October. The school holidays are taken in to account.

 
What is VJS Futisliiga?
 • VJS Futisliiga is everything that is fun in football and in sports in general:
 • Top quality action in elite facilities
 • The joy of playing through good-spirited competition
 • A revolutionary innovation in Vantaa football
 • First match shirt and ball
 • Local action, neighbourhood soul
 • New friends: get to know future sport and school friends
 • First steps in team sports

VJS Futisliiga will be organized in two enviroments; in Myyrmäki (Myyrmäki-hall) and in Vantaankoski (Aktia Areena)

Prices and registration

Registration for the winter season starts in September and for the summer season in March.

For the registration we use the myClub system for wich the parent needs to sign up first and then register the kid in to the VJS Futisliiga course. The myClub works in Finnish, Swedish and English.

When registering you will automatically get an invoice for the registering fee that covers the costs of the FA’s registration, club’s membership, insurance, jersey and a sized 3 ball. The regitration fee will be charged only once per a football season (from November to October)

From the start of the season or after registering (if registering in the middle of the season) the participants will be charged a monthly operating fee until the end of the season. .

When continuing in the VJS Futisliiga from one season (Winter/Summer) to another, the players from the previous season will have a discount and a pre-registration window before to public registration starts.

Prices on the winter season 2023-2024:
 • Registration fee 55 €
  • Finnsh FA’s registration
  • VJS membership
  • Insurance
  • Jersey
  • Ball (size 3)
 • Operating fee 35 €/month
  • Training facilities
  • Trained and mentored coaches
  • Referees for the matches
  • Administration

REGISTER YOUR CHILD HERE 

Parents are essential

The football doesn’t have to be a hobby just for the kid but the parent(s) can we as a club offer the parents various ways to be and take part in the child’s hobby.

Each team has two coaches. The basics are that other of coaches is a youngster from the club’s coaching academy and the other is a parent of a player from the team.

All the coaches are provided a cost-free training and an instant support from the club professionals who for example provides ready-to-do training plans for each training session.

If the parent is or gets interested in coaching, the club offers him/her a pathway that only the sky is the limit.

The parent can register as a coach when registering the kid in VJS Futisliiga or by contacting the VJS Futisliiga administration (contacts below).

Ota yhteyttä:
Rasmus Niemistö
VJS Futisliiga-koordinaattori
rasmus.niemisto@vjs.fi
+358 44 925 5524

Talven 2023-2024 futisliigalaisia.