VJS Futisliiga -
Unelmien ensipotkutIlmoittautuminen VJS Futisliigan talvikaudelle alkaa pian!

ILMOITTAUDU

VJS Futisliiga on 2023-2024 talvikaudella 4-7-vuotiaiden (2017-2019-synt.) futiskonsepti, jossa yhdistyvät jalkapallon parhaimmat puolet – liikkuminen, ilo ja pelaaminen.

Futisliiga on ensimmäinen matalan kynnyksen vaihe Vantaan Jalkapalloseuran joukkuetoiminnassa. Futisliigan jälkeen lapset pääsevät sujuvasti jatkamaan jalkapalloharrastustaan VJS:n joukkueisiin kohti unelmiaan.

Talvikausi alkaa marraskuussa ja päättyy huhtikuussa. Kesällä toiminnassa on mahdollista jatkaa tai siirtyä esimerkiksi joukkuetoimintamme mukaan.

Toimintaa järjestetään kahdella kaupunkialueella, Vantaankoskella ja Myyrmäessä, joissa muodostetaan useampia harjoitus- ja peliryhmiä pelaajamäärän mukaisesti. Lapsi voidaan ilmoittaa kummalle tahansa kaupunkialueelle.

Keskeisessä roolissa on myös vanhempien osallistuminen toimintaan. Kannustajien ja kuskaajien lisäksi tarvitsemme toimintaan mukaan myös vanhempivalmentajia. Vanhempivalmentajana pääset käsikosketeltavan lähelle lapsesi harrastusta, josta saattaa löytyä teille yhteinen harrastus vaikka useammaksi vuodeksi eteenpäin.

VJS Futisliiga-toiminnan ydinlupaukset:

 • Huippulaadukasta toimintaa huippuolosuhteissa
 • Pelaamisen iloa hyvähenkisen kilpailun kautta
 • Mullistava uutuus vantaalaisessa jalkapallossa
 • Ensipelipaita- ja pallo
 • Uusia kavereita - tulevat peli- ja koulukaverit tutuiksi
 • Joukkueharrastuksen ensiaskeleet

Olemme uudistaneet VJS Futisliigan toimintaa ensimmäisen toimintavuoden kokemusten perusteella entistä paremmaksi. Lue alta tarkemmin, kuinka tarjoamme lapsellenne ikimuistoisen ensikosketuksen futiksen joukkuetoimintaan.


ILMOITTAUDU
Futisliigan talvikaudelle 2023-2024 voivat ilmoittautua 2017-2019-syntyneet tytöt ja pojat.

Mitä toiminta sisältää?

Toiminta perustuu 3-5 viikon jaksoihin, jotka sisältävät 2-4 harjoituskertaa ja yhden ottelutapahtuman.

Harjoitusten sisällön suunnittelusta vastaavat Vantaan Jalkapalloseuran lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkö sekä VJS Futisliigan vastuuvalmentaja.

Keskeisinä teemoina harjoittelussa ovat yleismotoristen taitojen ja lajin perustaitojen harjoittelu, huomioiden lapsen kasvu ja kehittyminen. Lisäksi toiminnassa harjoitellaan ryhmässä ja osana joukkuetta toimimista.

Ottelutapahtumat sisältävät pelaamista muita VJS Futisliigan joukkueita vastaan. Uudistuksena joukkueet pelaavat myös toisen alueen (Myyrmäki/Vantaankoski) joukkueita vastaan tasaisten pelien mahdollistamiseksi. Tämä tarkoittaa, että pelipäivä saattaa vaihdella toiminnan runkopäivästä.

Sekä talvi- että kesäkausi huipentuvat molempien alueiden ja kaikkien joukkueiden yhteiseen huipennukseen Myyrmäen jalkapallostadionilla, jossa pelataan myös toisen alueen joukkueita sekä muiden seurojen joukkueita vastaan.

Talvikauden 2023-2024 aikataulut:
 1. jakso vko 45-48 (kolme harjoitusta + pelitapahtuma)
 2. jakso vko 49-51 (kaksi harjoitusta + pelitapahtuma)
  -- Joululoma vkot 52-1 --
 3. jakso vko 2-5 (kolme harjoitusta + pelitapahtuma)
 4. jakso vko 6-7 (kaksi harjoitusta)
  -- Talviloma vko 8 --
 5. jakso vko 9-12 (kolme harjoitusta + pelitapahtuma)
 6. jakso vko 13-15 (kolme harjoitusta)

  Talvikauden huipennus Myyrmäen stadionilla 19.4. (ajankohta saattaa muuttua +/- yhdellä viikolla)

Missä ja milloin toimintaa järjestetään?

Toimintaa järjestetään huippuolosuhteissa.

Talvella Myyrmäen kaupunkialue harjoittelee Myyrmäki-hallissa lauantaisin ja Vantaankosken alue Vantaankosken kuplahallissa keskiviikkoisin.

Harjoitusajat talvi 2023-2024

Vantaankoski: Keskiviikkoisin klo 17:00-18:00 (ensimmäiset harjoitukset 8.11.)

Myyrmäki: Lauantaisin klo 12:00-13:00 (ensimmäiset harjoitukset 11.11.)

Kesäisin Myyrmäen alueen kaupunginosajoukkueet siirtyvät ulos VJS-kentälle (Putouspolku 1, Urheilutalon takana).

Sekä talvi- että kesäkauden toiminta huipentuvat Myyrmäen jalkapallostadionilla järjestettävään lopputurnaukseen.

Tytöille rakennetaan omia joukkueita Myyrmäen alueen kaupunginosajoukkueista. Tytöt oivat ilmoittautua myös sekajoukkueisiin Vantaankosken tai Myyrmäen kaupunkialueille.

Kuinka joukkueet rakennetaan?

Toimintaan ilmoittautuessa ilmoitetaan lapsen kaupunginosa (tai lähin kaupunginosa), ikä, aiempi jalkapallokokemus sekä mahdolliset kaveritoiveet.

Lisäksi tyttöpelaajat voivat valita, haluavatko osallistua kaupunkialueen sekajoukkueisiin vai tyttöjen omaan joukkueeseen Myyrmäen alueella.

Esitietojen perusteella osallistujat jaetaan etukäteen joukkueisiin. Valintojen määrittävänä tekijänä ovat (merkitysjärjestyksessä):

 1. Lapsen ikä
 2. Kaveritoive
 3. Aiempi jalkapallokokemus
 4. Kaupunginosa

Joukkueiden valmentajina toimivat sekä pelaajien vanhemmista valittavat vanhempivalmentajat, että seuran valmentaja-akatemian nuoret. Tavoitteena on, että kussakin joukkueessa on yksi vanhempivalmentaja ja yksi nuori valmentaja.

Ota yhteyttä

Rasmus Niemistö
VJS Futisliiga-koordinaattori
rasmus.niemisto@vjs.fi
+358 44 925 5524


Mountain View

JALKAPALLOYHTEISÖ SINULLE.
Copyright Vantaan Jalkapalloseura 2019