Kvat: Jari Mäensivu ja Willem Aerts

Tarmo Klen debyyttikaudelleen miesten edustusjoukkueeseen 

Tarmo Klen on kirjoittanut VJS:n miesten edustusjoukkueeseen apprentice-sopimuksen, joka kestää vuoden 2025 loppuun asti. Myös PU17/1-joukkueessa pelaava Klen siirtyi Länsi-Vantaan Ylpeyteen 2019 syksyllä Malmin Palloseurasta. Klen on myös pelannut ulkomailla JSSL FC:ssä asuessaan Singaporessa syksyllä 2022. 

– Odotukset tulevan kauden osalta on korkeat ja uskon vahvasti meidän joukkueeseemme ja uskon siihen, että me tulemme taistelemaan kärkipaikoista sarjassa. Tulemme näkemään kaudella tunnetta ja hienoja voittoja, Klen kuvailee tulevia otteluita. 

Topparin paikalla vahvoja otteita P17-SM-karsintasarjassa esittäneellä Klenillä on vahva otsensä kehittämisen suunnitelma edessä. Klen pyrkii luomaan kilpailua omalle pelipaikalleen ja yrittää puskea avauskokoonpanoon. 

– Henkilökohtaisesti pyrin saamaan mahdollisimman paljon peliaikaa sarjassa ja muissa kilpailuissa, jotta voin kehittyä pelaajana ja tärkeimpänä auttaa meitä voittamaan, rohkeaksi, luotettavaksi ja päättäväiseksiitseään kuvaileva Klen sanoo. 

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark kokee, että Klen tulee olemaan hyvä lisä miesten joukkueeseen tällä kaudella. 

– Tarmo on stereotyyppinen puolustaja, joka rakastaa puolustaa omaa maalia, osaa keskittyä ja on niissä asioissa vielä todella hyvä. Lisäksi hän on rohkea pallon kanssa, tykkää treenata paljon ja hänellä varmasti hyvä tulevaisuus edessä. Tarvitsemme häntä tällä kaudella varmasti mahdollisimman paljon, Ekmark sanoo. 

VJS:n huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Edward Finch on vaikuttunut nuoren pelaajan tasosta ja ominaisuuksista. 

– Tarmo saattaa olla nuori, mutta hän on eläin. Hänen ensimmäisissä harjoituksissaan kokeneemmat pelaajat yrittivät antaa hänelle käsityksen siitä, mitä tarkoittaa harjoitella miesten kanssa. Tarmo tuskin huomasi sitä, ja hän itse asiassa laittoi yhden kokeneimmista pelaajistamme kuukaudeksi sivuun voimakkaan kaksinkamppailun seurauksena. Hän tulee jatkamaan kehittymistään kaikilla pelin osa-alueilla tänä vuonna, ja odotan innolla hänen kehitystään, Finch sanoo.