Sonja Seppänen siirtyy Länsi-Vantaan Ylpeyteen!

Puolustaja Sonja Seppänen (s. 2005) siirtyy Espoon Palloseurasta Länsi-Vantaan Ylpeyden riveihin. Seppänen pelasi edellisellä kaudella Naisten Kakkosessa kuudessatoista ottelussa, joista jokaisessa aloituskokoonpanossa. Vasenjalkainen laitapuolustaja onnistui viimeistelemään Naisten Kakkosessa kaksi maalia. Viime vuonna Seppänen esiintyi myös kahdesti U18-tyttöjen maajoukkuepaidassa.

Seppänen kertoo vahvuuksiensa kentällä olevan keskitykset sekä erikoistilanteet:

– Pyrin liikkumaan mahollisimman paljon kentällä ja tukemaan hyökkäystä ja puolustusta. Tosi hyvä fiilis sopimuksesta, treeneissä on sujunu ja joukkueen ilmapiiri on tosi hyvä!

– Tavoitteena on kehittyä pelaajana, oppia ja vahvistaa myös heikompia ominaisuuksia. Joukkueen kanssa toivon paljon onnistumisia ja hyviä pelejä.

Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Aku Jokinen tyytyväinen Sonjan siirtymisestä Vantaalle:

– Vasenjalkainen EPS-kasvatti, joka tuo meidän pelaamiseen monipuolisuutta etenkin hyökkäyspään erikoistilanteiden osalta. Nopeus- ja kestävyysominaisuudet ovat huippuluokkaa, mutta voimaa pitäisi saada lisää kamppailupelaamiseen. Taso riittää varmasti Ykköseen ja potentiaalia on korkeammallekin, jos vain sinnikkyyttä arjen puurtamiseen riittää. On esiintynyt ikäluokkansa maajoukkueessa ja ollut talven valinnoissa varasijalla, joten looginen tavoite Sonjalle onkin murtautua maajoukkueeseen kauden aikana. Jos siihen pystyy, niin pelisuoritukset Ykkösen peleissäkin lienevät mainiolla tasolla. Pelaa pääsääntöisesti laitapuolustajana, mutta koska toivon Sonjan pelaavan vahvuuksiensa kautta ja aiempaa rohkeammin, toivon häneltä vähintään kahta maalia ja neljää maalisyöttöä sarjapeleissä.