Santeri Suutari siirtyy Länsi-Vantaan Ylpeyteen

Viime kaudella FC Vaajakosken riveissä pelannut Santeri ”Santtu” Suutari siirtyy vuoden 2024 loppuun asti kestävällä sopimuksella ja vuoden 2025 optiolla VJS:n miesten edustusjoukkueeseen. Aiemmin Mikkelin Pallo-Kissoissa ja Atlantis FC:ssä pelannut Suutari kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin.

– Odotukseni tulevalle kaudelle on pelata hyvää futista sekä taistella ykköseen noususta, taistelijaksi ja laskelmoivaksi itseään kuvaileva maalinälkäinen Suutari sanoo.

Puolustajalle miesten Kakkonen on tuttu jo seitsemän kauden ajalta, mikä tuo joukkueeseen hyvää kokemusta kyseiseltä sarjatasolta.

– Tavoitteeni on olla johtava pelaaja ja onnistua etenkin pallollisessa pelaamisessa. Aion ottaa kentällä johtajuutta sekä auttaa nuorempia pelaajia mahdollisuuksien mukaan.

Suutari on miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmarkille tuttu jo monen vuoden takaa. Kaksikko on myös historian saatossa pelannut yhdessä.

– Santtu on ollut kapteenini jo 5-6 vuotta sitten, kun aloitin ensimmäisen valmennuskauteni Mikkelin Pallo-Kissojen A-junnuissa. Tunnen hänet pitkän ajan takaa ja tiedän tasan, mitä häneltä saan. Hän on parhaimmillaan silloin, kun sitä vaaditaan. Hyvä”pellaaja”, Ekmark sanoo.

Edward Finch, miesten edustusjoukkueen valmentaja ja seuran huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö, on tyytyväinen Suutarin kaltaisen pelaajan lisäykseen joukkueeseen.

– Santtu on erinomaisen monipuolinen tämän tason puolustaja, jolla on hyvät taidot jokaisessa tärkeässä puolustavassa ominaisuudessa sekä taidossa. Hänen taustansa on tärkeä lisäys joukkueeseen. Santun pelilukutaito, halu tehdä likaiset työt ja vaatimustaso saa muut pelaajat hänen ympärillään pelaamaan parastaan, Finch sanoo.