Kuva: Jyri Sulander

OTTELURAPORTTI: VJS ja Ilves-Kissat maalittomaan tasapeliin Myyrmäessä 

VJS:n miesten edustusjoukkue sai sunnuntaina 26.5. vieraakseen tamperelaisen Ilves-Kissat. Miesten Kakkosen sarjaottelu päättyi Myyrmäen ilta-auringossa maalittomaan tasapeliin 0–0. Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

Miesten edustusjoukkue pelasi sunnuntaina 26.5. kauden yhdeksännen sarjaottelunsa kotona Myyrmäessä. Vastaan saapui Ilves-Kissat, joka saapui Länsi-Vantaalle tuoreen valmentajansa Alexander Baranovin johdolla. 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli suurimmaksi osaksi VJS:n esitystä. Peli pyöri Ilves-Kissojen päädyssä ja kotijoukkue sai tehtailtua kourallisen maalipaikkoja, mutta viimeistely jäi puuttumaan.  

Toinen puoliaika jatkoi ensimmäisen kaavaa ja VJS painoi vahvasti päälle. Ilves-Kissat piti puolustuksen hyvin tiiviinä ja joukkueen maalia vartioinut Denis Kasperovych pääsi lähes jokaiseen keskitykseen ja korkeaan palloon ensimmäisenä väliin. VJS ei monista yrityksistä huolimatta päässyt viimeistelemään palloa maaliin.  

– Ei saatu palloa maalitolppien väliin. Toki keskityksiin ja muihin pitäisi pystyä menemään aggressiivisemmin, VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark sanoo. 

Ottelua oli pelattu jo yli 80 minuuttia, kun Ilves-Kissat pääsi VJS:n boksiin ja pakotti kotijoukkueen rikkomaan. Pallo vietiin pilkulle, mutta VJS:n Rasmus Koirikivi venyi uskomattomaan torjuntaan ja piti tilanteen nollissa. 

– Meillä oli paikat voittaa tämä matsi, niin oli myös vastustajalla. Pystyin onneksi torjumaan sen rankkarin, Koirikivi kommentoi pelin jälkeen. 

Yksittäisistä vierasjoukkueen vastahyökkäysten aluista huolimatta peli pysyi VJS.n hallussa. Ilves-Kissojen matala blokki piti ja aika loppui pelikellosta kesken.  

– Saimme luotua ihan hyvin tekopaikkoja, olisimme voineet luoda enemmänkin ja iskeä vielä enemmän painetta, siinä jäi vielä petrattavaa. Muuten jopa ihan ok matsi, ei missään nimessä tarvitse laittaa päätä pensaaseen, Ekmark sanoo. 

VJS pelaa seuraavana kotiottelun seuraavan kerran jo tämän viikon sunnuntaina, kun vastaan asettuu naapurista EBK. Ilves-Kissat-tasapelin Ekmark näkee positiivisena kipinänä jatkoon. 

– Totta kai lähdetään hyvillä fiiliksillä ensi sunnuntain peliin. Tasapelin jälkeen meidän pitää voittaa ensi sunnuntaina ja jos haluamme yläloppusarjassa olla tai pelata niistä tuloksista, tasapeleillä paineet kasvavat aina seuraavaan otteluun, mutta se on hyvä vaan. Kyllä sen urheilun pitää jossain tuntuakin. Nyt vedetään hyvä treeniviikko ja ensi sunnuntaina laitetaan pallot pussiin ja pidetään hyvä ilme. Toivottavasti otetaan kolme pistettä, Ekmark sanoo. 

VJS – Ilves-Kissat 

Aloituskokoonpano 
98 Koirikivi Rasmus | MV 
2 Auramo Rasmus (46′ 7 Nurmi Kevin) 
3 Koponen Tuomas 
4 Marin Miro (78’ 87 Suutari Santeri) 
8 Syrjäläinen Matias 
9 Nyholm Aaro | C 
10 Jurvanen Viljami 
18 Ossi Joona 
20 Saksinen Olli (63′ 80 Ahonen Patrik) 
37 Ibekwe Chijioke 
33 Rearte Misael (63′ 17 Merinen Joni) 

Vaihtopelaajat 
1 Muurinen Teemu | MV 
7 Nurmi Kevin (46′ 2 Auramo Rasmus) 
17 Merinen Joni (63′ 33 Rearte Misael) 
22 Blommendahl Oskari 
27 Partanen Akseli 
80 Ahonen Patrik (63′ 20 Saksinen Olli) 
87 Suutari Santeri