Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: Sarjakärki kumoon komeasti Myyrmäessä – VJS voittaa kotona

VJS:n miesten edustusjoukkue sai vastaansa FC Inter 2:sen Turusta, kun Miesten Kakkosta pelattiin keskiviikkona 19.6. Myyrmäessä. Vaiherikas ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen hienoon 3–2-voittoon. Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

VJS jatkaa tappiotonta kauttaan kotona, kun tällä kertaa sarjakärki FC Inter 2 kaatui keskiviikkona 19.6. numeroin 3–2 (0–2).

Ottelun alku oli täyttä VJS:n hallintaa eivätkä turkulaiset päässeet kunnolla pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Kotijoukkueen viimeistely kuitenkin ontui, ja Inter pääsi siirtymään ottelussa johtoon 28. peliminuutilla Tuukka Pahkalan osumalla. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Inter rokotti jälleen, kun turkulaisten kapteeni Gezim Vocan laukaus upposi VJS:n maalivahti Teemu Muurisen ohi maaliin. Puoliajalle mentiin vieraiden 0–2-johdossa.

Inter pääsi puoliajalle 0-2-johdossa. Kuva: Jari Mäensivu

Toisella puoliajalla Inter pystyi pitämään VJS:n aisoissa aina pelin loppupuolelle asti, kunnes kotijoukkueen nousu käynnistyi. Chijioke Ibekwen onnistui avata VJS:n maalihanat ensin 77. peliminuutilla 1–2-kavennukseksi. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Olli Saksinen tasoitti tilanteeksi 2–2.

Nopean tasoituksen jälkeen VJS sai lisää paikkoja, mutta Interin maalia vartioinut Eero Vuorijoki piti vieraat mukana pelissä ja tilanteen tasoissa. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Ibekwe onnistui jälleen ja iski VJS:n lopulta voittomaaliksi jääneen osuman. Ottelu päättyi VJS:n hienoon 3–2-voittoon.

– Pelisuunnitelmaamme kuului, että haluamme pitää intensiteettiä yllä. Uskoimme siihen, että me haluamme näitä pisteitä enemmän, ollaan valmiita tekemään sen eteen ja ollaan myös laadukkaampia siinä, miten haluamme jalkapalloa pelata. Loppujen lopuksi se kantoi tänään hedelmää. Ei ollut meiltä paras peli ja olisi voitu enemmänkin tehdä maaleja, joukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark kommentoi heti pelin jälkeen.

Ottelun tasoitusmaalin 2–2 iskenyt Saksinen kokee, että kotijoukkueella oli potentiaalia isonumeroisempiinkin loppulukemiin.

– Hyvä fiilis jäi pelistä, kun voitettiin ja tultiin kahden maalin takaa voittoon, mutta toki olisimme voineet tehdä paljon enemmänkin maaleja. Itsellänikin oli aika paljon paikkoja ja onneksi pitkästä aikaa tuli maalikin, Saksinen sanoo.

Olli Saksinen tasoitti pelin tilanteeksi 2-2, kun ottelua oli jäljellä noin 10 minuuttia. Kuva: Jari Mäensivu

Joukkue siirtyy seuraavaksi juhannustauolle, jonka jälkeen odottaa jälleen tuplapeliviikko. Isot pelit jatkuvat, kun tiistaina 25.6. VJS pelaa Suomen Cupin neljännesvälierissä. Vastaan asettuu liigajoukkue Pohjois-Pohjanmaalta, kun AC Oulu saapuu vieraaksi Myyrmäkeen.

– Iso peli. Meillä on kotona kivoja iltoja, niin kuin tämäkin ilta. Varmasti tulee sellainen, koitetaan pistää parasta pöytään. Tervetuloa paikalle, Ekmark kertoo VJS-kannattajille.

Tiistain Cup-pelin jälkeen joukkue saa muutaman päivän lepoa, kunnes perjantaina 28.6. Ilves 2 saapuu Tampereelta Kakkosen sarjapeliin Myyrmäkeen. Peli siirrettiin torstailta perjantaille.

– Hyvillä ja odottavilla fiiliksillä ensi viikkoa kohti, on siistiä päästä taas pelaamaan liigajengiä vastaan Cupissa. Perjantain Ilves 2 pelissä on taas tosi tärkeät sarjapisteet jaossa, Saksinen sanoo.

VJS – FC Inter 2

Avauskokoonpano:
1 Muurinen Teemu | MV
2 Auramo Rasmus (75′ 22 Blommendahl Oskari)
3 Koponen Tuomas
7 Nurmi Kevin (66′ 80 Ahonen Patrik)
8 Syrjäläinen Matias | C (58′ 6 Thurling Benjamin)
10 Jurvanen Viljami
20 Saksinen Olli
29 Koivunen Kauri (58′ 79 Rahja Joose)
33 Rearte Misael (46′ 17 Merinen Joni)
37 Ibekwe Chijioke
87 Suutari Santeri

Vaihtopelaajat:
98 Koirikivi Rasmus | MV
4 Marin Miro
6 Thurling Benjamin (58’ 8 Syrjäläinen Matias)
17 Merinen Joni (46′ 33 Rearte Misael)
22 Blommendahl Oskari (75′ 2 Auramo Rasmus)
79 Rahja Joose (58′ 29 Koivunen Kauri)
80 Ahonen Patrik (66′ 7 Nurmi Kevin)