Kuva: Jimi Soinila

OTTELURAPORTTI: Pisteet jakoon Hämeenlinnassa – VJS tasoitti loppuminuuteilla

Miesten edustusjoukkueen vierasotteluiden tasapelit saivat viikonloppuna jatkoa, kun joukkue pelasi lauantaina 18.5. vierasottelun HJS:n vieraana. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 1–1 (0–0). Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

VJS haki jälleen tiukan tasapelin vierasottelusta, kun lauantaina 18.5. joukkue pelasi Kakkosen sarjaottelun Hämeenlinnassa samoissa pisteissä majailevaa HJS:ää vastaan. VJS:n paine oli voimakkaampaa, mutta maalinteko ja viimeistely jätti parantamisen varaa.  HJS:n maalivahti Luukas Meltoranta piti kotijoukkueen pystyssä ja mukana ottelussa.

HJS pääsi puoliajan jälkeen paremmin mukaan otteluun. Paineen lisääntyessä VJS:n maalia kohti HJS sai hankittua itselleen pilkun, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia. Kotijoukkueen Gerald Ben laukoi pallon maaliin 79. peliminuutilla.

VJS jatkoi painostustaan kohti HJS:n maalia ja 86. peliminuutilla se tuotti tulosta. 67. peliminuutin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Chijioke Ibekwe vastasi ottelun näyttävimmästä osumasta, kun hän iski pallon maaliin saksipotkulla rangaistusalueen rajoilta.

– Päällimmäiset fiilikset pelistä on vähän ristiriitaiset. Toisaalta olen tyytyväinen siihen tapaan, miten esiinnyttiin, minkälaista futista pelattiin ja mitkä mahdollisuudet annettiin itsellemme voittaa hyvää kotijoukkuetta vastaan. Toisaalta se, että ei tullut kuin yksi piste, jättää parantamisen varaa, joukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark kommentoi ja jatkaa:

– Erityisen hyvin onnistuimme siinä, että teimme asioita, joita peli vaati. Erityisesti pallollisessa vaiheessa löydettiin niitä ratkaisuja, joita halusimme löytää ja mitä pelin eri hetkinä kentällä pitikin löytää. Puolustuspelissä pääosin – pilkkua lukuunottamatta – pystyimme pitämään HJS:n ulkona paikoilta.

VJS ei ole voittanut vieraissa vielä kertaakaan tänä sarjakautena. Ainoa vierasvoitto tuli ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussa SexyPöxyjen vieraana.

– Tasuri nyt jollain tasolla on minimitulos, ei kehtaisi ilman pisteitä kotiinkaan lähteä. En sano olevani erityisen tyytyväinen. Tässä on nyt viisi vieraspeliä menty ja yhtään voittoa ei olla otettu, voitaisiin ruveta niitä voittamaankin jossain vaiheessa. Nähtävästi jätetään se nyt vielä myöhäisempään. Kliseistä, mutta pitäisi tehdä maaleja annetuista paikoista, niin voitaisiin voittaa todennäköisemmin, Ekmark summaa.

HJS – VJS

Aloituskokoonpano:
1 Muurinen Teemu | MV
3 Koponen Tuomas
7 Nurmi Kevin (73′ 80 Ahonen Patrik)
8 Syrjäläinen Matias (85′ 27 Partanen Akseli)
9 Nyholm Aaro
10 Jurvanen Viljami
18 Ossi Joona
17 Merinen Joni (67′ 33 Rearte Misael)
20 Saksinen Olli (67′ 37 Ibekwe Chijioke)
29 Koivunen Kauri
87 Suutari Santeri (85′ 4 Marin Miro)

Vaihtopelaajat:
98 Koirikivi Rasmus | MV
4 Marin Miro (85′ 87 Suutari Santeri)
22 Blommendahl Oskari
27 Partanen Akseli (85′ 8 Syrjäläinen Matias)
33 Rearte Misael (67′ 17 Merinen Joni)
37 Ibekwe Chijioke (67′ 20 Saksinen Olli)
80 Ahonen Patrik (73’ 7 Nurmi Kevin)