Kuva: Jyri Sulander

OTTELURAPORTTI: Gnistan komeasti kumoon – VJS jatkoon Suomen Cupissa

Suomen Cupin 4. kierroksella tarjoiltiin keskiviikkoiltana VJS-yhteisölle herkkua, kun miesten edustusjoukkue voitti Veikkausliigajoukkue IF Gnistanin selvin numeroin 3-0 (0-0). Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

Jotkut sanoo sitä yllätykseksi, mutta VJS:ssä sitä kutsutaan suunnitelman toteuttamiseksi. VJS voitti Suomen Cupin 4. kierrokselle vastaan arvotun IF Gnistanin selkein 3–0-numeroin ja jatkaa Cup-matkaansa.

– Se, mikä ajateltiin, että tapahtuu ja mikä plääni iskettiin, toteutui hyvin ja pelaajat toteuttivat sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki pelasivat järjestäen erinomaisen pelin ja kantoivat vastuun voittamisesta, joukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark kommentoi.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Gnistan oli tehnyt paljon muutoksia peruskokoonpanoonsa. Oulunkyläläiset painostivat ensimmäisen puoliajan vahvasti, mutta Teemu Muurinen vartioi VJS:n maalia tarkasti eikä päästänyt Gnistania iskemään. Gnistanin maalipaikoista ja VJS:n vastahyökkäyksistä huolimatta tauolle mentiin 0–0-tilanteessa.

– Mun mielestä lähdimme selkeällä suunnitelmalla tähän matsiin ja joka jätkä hoiti oman tonttinsa ja hiukan enemmänkin. Vaikka ajoittain puolustettiin alhaalla pitkiäkin jaksoja, niin tosi hyvin pysyi päät kylmänä ja luotto omaan tekemiseen säilyi koko matsin ajan. Molemmissa päissä oltiin kliinisiä ja se musta kruunasi tosi kypsän esityksen, Muurinen kommentoi.

Toisella puoliajalla oulunkyläläiset pääsivät kokemaan Länsi-Vantaalaista taikaa. Vaihdosta sisään 62. peliminuutilla tullut ja VJS:n paidassa debytoinut Patrik Ahonen ehti olla kentällä kahdeksan minuuttia, kun hän sijoitti pallon ensimmäistä kertaa Gnistan-vahti Jiri Kosken selän taakse.

VJS:n vyörytys jatkui ja seitsemän minuutin jälkeen päästiin juhlimaan seuraavaa maalia, kun Kevin Nurmi viimeisteli pallon jälleen Gnistanin maaliin 77. peliminuutilla. Kolmannessa ja ottelun viimeisessä maalissa 86. peliminuutilla Nurmi-Ahonen-parivaljakko pääsivät yhteistuumin kaunistelemaan kotijoukkueen voittonumeroiksi 3-0, kun Ahonen siirsi pallon maaliin Nurmen upeasta esityöstä.

Keskiviikkoillan voitto näkyi ja kuului varmasti kauas. Kuva: Jyri Sulander

Gnistan pyrki painostamaan loppuun asti, mutta Muurinen piti maalinsa puhtaana ja pääsi tuulettamaan loppuvihellyksen jälkeen mieletöntä nollapeliä.

– Ihan huikeat fiilikset tietysti, ihan uskomaton voitto. Varmasti pelaajien ja staffin reaktioista välittyi, mitä toi matsi meille merkitsi ja tämä tulos tuo tietty isosti luottamusta omaan tekemiseen, Muurinen kertoo.

Myös päävalmentaja Ekmark komppaa hyviä fiiliksiä, mutta näkee tulevaisuudessa vielä isosti potentiaalia.

– Tottakai hyvät fiilikset pistää liigajengi lauluun. En kuitenkaan usko, että tämän jälkeen kukaan meistä ajattelee, että me nyt vielä valmiita ollaan. Koitetaan jatkaa, Ekmark sanoo.

VJS – IF Gnistan

Aloituskokoonpano:
1 Muurinen Teemu | MV
3 Koponen Tuomas
2 Auramo Rasmus (90+6′ 4 Marin Miro)
8 Syrjäläinen Matias
10 Jurvanen Viljami
7 Nurmi Kevin (87′ 18 Ossi Joona)
20 Saksinen Olli
17 Merinen Joni (90+6′ 26 Hyvärinen Samu)
29 Koivunen Kauri (87′ 27 Partanen Akseli)
9 Nyholm Aaro | C (62′ 80 Ahonen Patrik)
87 Suutari Santeri

Vaihtopelaajat:
58 Aerts Maximillian | MV
4 Marin Miro (90+6′ 2 Auramo Rasmus)
18 Ossi Joona (87′ 7 Nurmi Kevin)
26 Hyvärinen Samu (90+6′ 17 Merinen Joni)
27 Partanen Akseli (87′ 29 Koivunen Kauri)
33 Rearte Misael
80 Ahonen Patrik (62’ 9 Nyholm Aaro)