Olli Saksinen jatkaa Vantaan Jalkapalloseurassa

Toista kauttaan VJS:ssä starttaava Olli Saksinen jatkaa miesten edustusjoukkueen riveissä myös tulevalla kaudella. Viime vuonna Länsi-Vantaan Ylpeyteen siirtynyt Saksinen pelasi viime kaudella U17-joukkueissa tehden 19 maalia sekä debytoi miesten peleissä, joissa hän onnistui maalinteossa kerran.

FC Kasiysissä ja FC Espoossa aikaisemmin pelannut pallotaituri Saksinen odottaa jo innolla tulevaa kautta miesten Kakkosessa.

– Odotan hyviä tuloksia koko jengiltä. Henkilökohtaisesti tavoitteeni on päästä avauskokoonpanoon, Saksinen sanoo.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark teki Saksisen kanssa yhteistyötä jo viime kauden U17-ikäluokassa, jossa Saksinen vakuutti Ekmarkin taidoistaan.

– Ollin kanssa painettiin töitä jo viime vuonna 17-vuotiaissa, ja hän pelasi siellä erittäin hyvän kauden. Nyt odotan häneltä käytännössä samaa johtajuutta ja vastuuta myös miehissä, etenkin kauden edetessä. Ollin pelipaikka vaihtuu ehkä vähän enemmän keskellä kenttää, mihin on tottunut. Se aiheuttaa varmasti tiettyjä sopeutumishaasteita, mutta uskon, että hyvänä pelaajana hän pärjää varmasti, Ekmark sanoo.

Saksisen potentiaalista ja tasosta kertoo paljon myös se, että hänen MAS-juoksutestinsä ennätys on 4 minuuttia ja 2 sekuntia (2023), mikä on parempi kuin monella Veikkausliigan pelaajista.

– Olli kehittyi viime kaudella niin nopeasti kuin vain voi, ja hän on nyt valmis tuottamaan tulosta tasaisesti miehissä. Odotamme innolla, miten hän jatkaa kehittymistään, huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Edward Finch sanoo.