Naisten edustusjoukkue kohtaa tänään sarja-avauksessa FC KTP:n!

Naisten edustusjoukkue palaa välivuoden jälkeen Naisten Ykköseen ja kohtaa sarja-avauksessa tänään FC KTP:n. Ottelu käynistyy kello 15:00 Kotkassa Arto Tolsa Areenalla.

Kauden 2023 päätteeksi Naisten edustusjoukkue voitti oman lohkonsa Naisten Kakkosessa ja eteni nousukarsintoihin. Kaksiosaisessa nousukarsinnassa vastaan asettui Vaasan Palloseura, ja hyvin tapahtumarikkaiden otteluiden päätteeksi vantaalaiset lunastivat paikkansa nyt alkavalle kaudelle Naisten Ykköseen. Joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana kuluneelta kaudelta, ja lisäksi joukkueeseen on siirtynyt useita uusia pelaajia. Pitkä preseason alkaa olla nyt takana päin ja paljon on tapahtunut.

Naiset ovat pelanneet preseasonin aikana kahdeksan harjoitusottelua vaihtelevin tuloksin, keskittyen oman pelaamisen kehittämiseen. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Aku Jokinen lähtee sarja-avaukseen luottavaisin mielin:

– Kauteen valmistautuminen on sujunut meillä pääosin hyvin. Viime kauden runko saatiin pidettyä melko hyvin kasassa ja vahvistuksia on saatu rinkiin aika lailla toivotusti. Pyrittiin talvikaudella pelaamaan saman ja ylemmän sarjatason joukkueita vastaan enimmäkseen, ja sitä kautta on suhteellisen selkeä kuva siitä, missä mennään. Harjoitusotteluissa ollaan esiinnytty vaihtelevasti: mukaan mahtuu erinomaisia esityksiä ja sitten myös valitettavan heikkoja suorituksia. Yhtään pistettä ei treenipeleissä ole kuitenkaan ollut jaossa, niin pääpaino on ollut oman pelaamisen kehittämisessä ja sen prosessin osalta ihan luottavaisin mielin lähdetään kauteen.

Kuva: Jari Mäensivu

– Sarja tulee varmasti olemaan haastava tällä kaudella, etenkin kun ”Kansallinen”-brändiuudistuksen myötä liigasta putoaa suoraan 30% joukkueista ja saman verran tietysti myös Ykkösestä. Koen, että meillä on aiempaa vahvempi joukkue, mutta sarjajärjestelmän raakuuteen peilaten kaikki muutkin ovat varmasti tehneet kaikkensa vahvistuakseen tälle kaudelle. Uskon tietysti vahvasti meidän joukkueeseen, taso kyllä riittää näihin peleihin. Avainasemassa on löydetäänkö tietty suoritusvarmuus tasaisesti viikosta toiseen. Aika näyttää, miten onnistutaan. Paineettomassa tilassa lähdetään pelaamaan tavoitteena voittaa mahdollisimman monta peliä ja kehittää pelaajia sekä organisaatiota entisestään. Kansallisella huipputasolla menestyminen vaatii edelleen pitkäjänteistä työtä ja kehittymistä läpi meidän koko organisaation niin kentällä kuin sen ulkopuolella, jatkaa Jokinen.

Kuva: Jari Mäensivu

Sarja-avauksessa Naisten edustusjoukkue kohtaa FC KTP:n. Joukkueet kohtasivat kertaalleen preseasonin aikana, jolloin kotkalaiset olivat vahvempia maalein 4-2. Päävalmentaja Jokisen joukkueessa on hyvä ja latautunut tunnelma tulevasta sarja-avauksesta.

– Vihdoin sarja alkaa, niin hyvä fiilis joukkueessa luonnollisesti. Käytiin Kotkassa pelaamassa hieman vähemmän menestyksekäs treenipeli ja tiedetään melko hyvin, minkälainen joukkue on vastassa ja missä asioissa meidän pitää onnistua viime kertaa paremmin. KTP on vahva joukkue eikä Kotkasta varmasti lähde yhdellekään joukkueelle helposti pisteet mukaan. Kiva päästä aloittamaan kausi perinteisessä palloilukaupungissa, jossa ihmiset elää vahvasti tunteella mukana peleissä. KTP oli viime kaudella Ykkösen yläloppusarjan joukkue ja me puolestaan nousimme Kakkosesta, joten kotijoukkue on varmasti ennakkosuosikki sarja-avaukseen. Altavastaajan asema sopii meille tässä vaiheessa mainiosti, kiva lähteä kiusaamaan isompia heti kauden alkuun, toteaa Jokinen.