VJS-kasvatti Joose Rahja palaa takaisin Länsi-Vantaalle

IF Gnistanista VJS:n miesten edustusjoukkueeseen siirtyvä Joose Rahja on tuttu kasvo VJS-yhteisölle. Vuosina 2016–2019 VJS:ssä pelannut Rahja palaa takaisin VJS:n riveihin loppuvuodeksi kattavalla sopimuksella, jossa on myös optio kaudeksi 2025.

– Tulen hyvillä fiiliksillä takaisin VJS:ään. Vaikeiden loukkaantumisten jälkeen on kiva päästä takaisin tuttuun ympäristöön pelaamaan ja nauttimaan fudiksesta, Rahja kuvailee tunnelmiaan.

Aikaisemmin myös NJS:ssä, FC Hongassa, RoPS:ssa ja KäPa:ssa pelannut hyökkääjä haluaa antaa oman panoksensa joukkueen tekemiseen kohti yhteisiä tavoitteita.

– Minulla on optimistiset fiilikset loppukaudesta. Joukkue on pelannut hyvin, mutta vielä pitää parantaa. Toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni auttamaan joukkuetta lähemmäs nousua Ykköseen. 

Rahjan henkilökohtaiset tavoitteet ovat pitkän loukkaantumisen jälkeen selkeät.

– Omat tavoitteeni tälle kaudelle on pysyä pelikunnossa, saada paljon onnistumisia peleissä sekä auttaa joukkuetta voittamaan vaikeimmatkin pelit. Mielestäni olen hyvä tekemään maaleja ja luomaan paikkoja myös muille. Parhaimmillani olen 1v1-tilanteissa ja vastustajan maalin läheisyydessä.

Samaa mieltä on VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark.

– Joose on nopea, kova tekemään töitä ja vahva pelaaja. Hän pystyy varmasti auttamaan meitä tällä kaudella, Ekmark sanoo.

VJS:n huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Edward Finch on erittäin tyytyväinen Rahjan mukaantulosta.

– Vaikka Joosen edelliset vuodet VJS:ssä olivat ennen minun aikaani seurassa, voin helposti sanoa, että hänen paluunsa on erittäin tervetullut. Olemme tarkkailleet häntä läheisesti viimeisen kolmen kauden ajan, ja olemme iloisia saadessamme hänet nyt takaisin, Finch sanoo.

– Joose on erinomainen lisä joukkueemme perusprofiiliin – hän on nuori, omistautunut ja kunnianhimoinen pelaaja, jolla on korkea voittamisen mentaliteetti. Hänellä on myös pelitaustaa monen joukkueemme pelaajan kanssa, minkä takia hän on jo nyt sulautunut sujuvasti harjoitusryhmään.

Finch peräänkuuluttaa jo pre-seasonilla painottamaansa joukkueen rakentamisen merkitystä.

– Suurin osa rekrytoinnistamme tällä kaudella on ollut kokeneempien pelaajien hankkimista täydentämään olemassa olevaa nuorta lahjakkuutta. Joosen hankinta, yhdessä Kauri Koivusen kaltaisten pelaajien kanssa, muistuttaa meitä siitä VJS:läisuudesta, jota edustusjoukkueemme edustavat: kilpailullisuutta, kehitystä ja yhteisöllisyyttä.

Tervetuloa takaisin Joose!