Niklas Kangasmaa debyyttikaudelleen miesten edustusjoukkueeseen 

VJS-kasvatti Niklas ”Nikke” Kangasmaa on kirjoittanut miesten edustusjoukkueeseen kauden 2025 loppuun asti apprentice-sopimuksen, jossa on optio kaudelle 2026. Jalkapallon VJS Futistiimissa aloittanut 2006-syntynyt Kangasmaa on kulkenut VJS:n pelaajapolkua pitkin miesten edustusjoukkueeseen asti. 

– Tavoitteeni on saada peliaikaa Kakkosessa ja kehittää itseäni pelaajana, sitä kautta tehdä tehoja ja saada onnistumisia, jotta voin auttaa joukkuetta, Kangasmaa kommentoi. 

Rohkeaksi, ymmärtäväksi ja älykkääksi itseään kuvailevalla Kangasmaalla on vahva luotto joukkueen mahdollisuuksiin Kakkosessa tällä kaudella. 

– Uskon, että joukkueemme pärjää hyvin ja pystymme haastamaan meidän lohkossamme olevia joukkueita. 

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark on vakuuttunut Kangasmaan kehityskaaresta talven aikana. 

– Nikke on pystynyt talven aikana ottamaan iso hypyn viime vuodesta ja on aika kokonaisvaltainen hyökkääjä. Erityisesti pienissä tiloissa boksin lähellä hän pystyy löytämään ratkaisuja. Nikke on varsin lupaava hyökkääjän alku, jolle on varmasti käyttöä myös tänä vuonna, Ekmark sanoo. 

Kangasmaan kehittymisestä on vakuuttunut myös seuran huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Edward Finch

– Nikke on ollut yksi johtavista pelaajista ikäryhmässään seurassa koko nuoruusuransa ajan. Siirtyminen miesten joukkueeseen on hänelle suuri askel, mutta tähän mennessä hän on selviytynyt erittäin hyvin, osoittaen nopeaa kehitystä kypsyydessä ja pelin soveltamisessaan. Niken tämän vuoden rooli, joka on erilainen kuin aiempina vuosina, vähentää paljon painetta hänen suorituksistaan ja antaa hänelle mahdollisuuden keskittyä omaan kehitykseensä ja siihen kovaan työhön, joka hänen on tehtävä menestyäkseen, Finch sanoo.