Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: HJS-tappio sinetöi VJS:n sijoituksen – ei asiaa nousukarsintoihin

Miesten Kakkosen B-lohkon ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelattiin viikonloppuna. VJS:n miesten edustusjoukkue pelasi lauantaina 14.9. vieraissa HJS:ää vastaan kovista panoksista. HJS voitti ottelun numeroin 1–0 (1–0). Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

VJS:n miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaina 14.9. Kakkosen ylemmän jatkosarjan ottelussa HJS:n Hämeenlinnassa. VJS lähti otteluun vain voitto mielessään, jotta toiveet nousukarsintojen pudotuspeleistä olisivat säilyneet.

Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin jo 5. peliminuutilla, kun HJS:n Valtteri Lindberg iski tilanteeksi 1–0. Ottelun ainokaiseksi jääneen maalin jälkeen paikkoja nähtiin molempien joukkueiden päädyissä, mutta sivutolppaa lähemmäs ei VJS ottelussa päässyt.

Tappion myötä ratkesi myös se, että VJS sijoittuu Kakkosen B-lohkossa neljänneksi. Sijoitus on VJS:n historiassa korkein miesten joukkueen saavutus, mutta vielä se ei välttämättä tunnu juhlan aiheelta. Kolmas sija ja sen myötä mahdollinen nousukarsintapaikka olivat todella lähellä.

– Kyllä pettymys oli käsinkosketeltava kopissa pelin jälkeen. Voittaa piti, ei voitettu. Varmasti omat tonttimme meillä oli, mutta kaveri sai ihan aiheesta omat tonttinsa ja maalinsa. Ei tehty maaleja eikä täten ansaittukaan enempää kuin tappio. Näin sitten neljäs sija, joka varmasti kokonaiskuvassa on se, missä ansaitaan olla. Niin kuin urheilussa yleensä, sinne päädytään minne ansaitaan, VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark kommentoi ottelun lopputulosta.

Ylempää jatkosarjaa on jäljellä vielä yksi kierros. Neljän parhaan sijoitukset ovat jo selvät, mutta viidentenä ja kuudentena, keskenään samoissa pisteissä olevien Pallo-Iirojen ja TPV:n sijoitukset on vielä ratkaisematta.

VJS pelaa kauden viimeisen ottelunsa TPV:tä vastaan sunnuntaina 22.9. klo 14 alkaen kotona Myyrmäessä. Vaikka sijoituksen näkökulmasta ottelussa ei varsinaista panosta ole, ei se Ekmarkin mukaan tule vähentämään ottelun arvoa.

– Mielestäni paras tapa nauttia futiksesta on tehdä täysiä ja yrittää pelata mahdollisimman hyvää futista. Kovin vaikeaa on muuta teemaa siihen ensi sunnuntaihin keksiä, Ekmark nauraa ja jatkaa:

– Totta kai haluamme päättää kauden voittoon, totta kai haluamme nauttia, totta kai haluamme pelata hyvää futista, totta kai haluamme antaa arvostusta kaikille, jotka ovat olleet mukanamme ja viettää vielä kerran fantastinen sunnuntai-iltapäivä yhdessä rakastamamme lajin parissa.

HJS-VJS

Aloituskokoonpano:
1 Muurinen Teemu | MV
79 Rahja Joose (46′ 4 Marin Miro)
17 Merinen Joni (65′ 6 Thurling Benjamin)
7 Nurmi Kevin
8 Syrjäläinen Matias
9 Nyholm Aaro | C
10 Jurvanen Viljami
87 Suutari Santeri (56′ 14 Uzun Edim)
29 Koivunen Kauri (81′ 20 Saksinen Olli)
3 Koponen Tuomas (81′ 21 Heinonen Juuso)
37 Ibekwe Chijioke

Vaihtopelaajat:
98 Koirikivi Rasmus | MV
4 Marin Miro (46′)
6 Thurling Benjamin (65′)
14 Uzun Edim (56′)
20 Saksinen Olli (81′)
21 Heinonen Juuso (81′)
22 Blommendahl Oskari