Tappioton putki päättyy kotona

Naiset pääsivät kotiyleisön eteen viikon tauon jälkeen, kun joukkue taisteli kuopiosta 2-2 tasapelin. Kotikentällä Vaasan Sport oli kuitenkin tehokkaampi hyödyntäen ottelun ainokaiset paikkansa ja vieden pisteet mukanaan 1-2 tuloksella.

Naisten joukkue on pitkän kesätauon jälkeen kärsinyt suuresti loukkaantumisista ja sairasteluista, eikä tilanteeseen tunnu löytyvän helpotusta millään. Otteluun saatiin kuitenkin jalkeille kentällinen pelaajia ja muutama vaihtopelaaja. Erica Kivinen palasi ensimmäistä kertaa kaudella avauskokoonpanoon tuoden omalla osaamisellaan pallolliseen peliin paljon vaihtoehtoja.

– Kymmenen pelaajaa oli poissa kokoonpanosta loukkaantumisten ja sairasteluiden takia, joten helpot ei olleet lähtökohdat tähänkään peliin. Kuitenkin laadullisesti hyvä kokoonpano ja kolme tappiotonta ottelua alla, niin ihan luottavaisena lähdettiin kotivoittoa jahtaamaan, Aku Jokinen kuvailee.

Vantaalaiset ottivat pallonhallinnan ja pelin haltuun heti ottelun ensimmäisiltä minuuteilta lähtien. Sport ei päässyt juuri omalta kenttäpuoliskolta pois ja kotijoukkue jaksoi maltilla liikuttaa palloa ja etsiä tiloja. Maalintekoa päästiin yrittämään useaan otteeseen ja tilanteita luotiin kyllä riittävästi, mutta viimeistely ontui.

Sport ei päässyt luomaan omia hyökkäyksiään tai avaamaan peliä. Vierasjoukkueen hyökkäykset rakentuivat pääsääntöisesti vastaiskuina kotijoukkueen huonojen ratkaisujen johdosta, kun peliväline annettiin ilmaiseksi vierasjoukkueelle. Vaasalaisten maaliin johtanut tilanne syntyi kotijoukkueen heikosta kommunikaatiosta ja rohkeasta alakerran pelaamisesta. Johtoasemassa sport laski puolustustaan vielä matalammalle, ja kotijoukkue tuntui iskevän päätä seinään hyökkäyksissä.

– Pelin henki oli alusta asti selvä. Sport puolusti matalalla tiiviinä ja me pidettiin palloa ja yritettiin löytää keinot matalan blokin murtamiseen. Ei onnistuttu siinä ja sen sijaan vastustaja iski käytännössä ainoasta ensimmäisen jakson paikastaan johtomaalin, joka me oikeastaan lahjoitettiin heille. Tauolla kuitenkin edelleen luottoa riitti siihen että peli kääntyy.

– Toisella jaksolla pelin kuva samanlainen. Sport rokotti käytännössä ainoasta paikastaan ja meillä taas maalinteko tuotti ylitsepääsemätöntä tuskaa. Takkiin tuli, siitä ei pääse mihinkään. Sarjatilanne on vaikea, mutta kuten aiemminkin todettu, jatkamme työntekoa hyvällä asenteella ja kauden viimeiseen vihellykseen asti, Kujanen summaa.

Vaikka joukkue kärsi tappion, oli ottelussa paljon myös hyvää. Vantaalaiset loivat useilla variaatioilla hyökkäyksiä, niin nopeita kuin hitaitakin. Joukkue rakenteli hyökkäyksiä niin laidalta kuin keskeltä sekä keskitysten avulla. Tällä kertaa se ei tuottanut kuin yhden maalin, kun Milla Himberg pääsi puskemaan Selma Rantalan sisäänpäin kiertävän kulman sisään.

Joukkue jatkaa voiton hakemista tulevana lauantaina VJS 50v juhlatapahtumassa, kun vieraaksi vantaalle saapuu sarjakärki TPS. Vastus kovenee, mutta taistelu pisteistä jatkuu. Naisten ottelun jälkeen tapahtuman päättää miesten tärkeä ottelu sarjan kärkijoukkuetta vastaan.

Nähdään Myyrmäessä!