Vieraspeli putki päättyy tappioon

Sunnuntaina pelattu ottelu Bolt Areenalla päättyi monien vaiheiden jälkeen 4-2(1-1) tappioon Klubi 04:lle.

Jo heti ottelun alusta oli selvää, että peli tulee olemaan hyvin vauhdikasta molempiin suuntiin. Klubi hyökkäsi nopeasti hyödyntäen varsinkin ottelun alussa paljon laitakaistojaan ja erityisesti oikeaa puolta. Kotijoukkueen nopeat hyökkäykset loivat myös paljon tilaa vantaalaisille hyökätä nopeasti rikkonaista muotoa vastaan. VJS saikin luotua tasa- sekä ylivoimahyökkäyksiä klubin puolustuslinjaa vastaan.

Ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue ottelun 21 peliminuutilla, kun laitamurtautumisen päätteeksi pallo pelattiin boxiin. VJS pääsi ensimmäisenä palloon, mutta joutui vaikeasta asennosta yrittämään purkua. Pallo päätyi kotijoukkueen Oscar Häggströmille, joka laukoi pallon maalin kattoon 5 metristä.

Muutama minuutti tästä myöhemmin Karim Jmaali pääsi yksin läpi puolesta kentästä. Kotijoukkueen ja VJS tuttu Michael Boamah ennätti kuitenkin pallon eteen viime hetkellä, ja pallo vietiin kulmalipulle. Jmaalin keskitys kulmasta löysi Aaro Nyholmin pään, joka pääsi juhlimaan kakkosen kolmatta osumaansa yhdessä VJS junioreista koostuvan kannattajajoukon kanssa.

Puoliajalle lähdettiin 1-1 tilanteessa. Toiselle puoliajalle vierasjoukkue laski puolustusta ja kotijoukkue sai hallinnan pelistä, mutta klubi ei tuntunut löytänyt avaimia matalaa blokkia vastaan. Kotijoukkue onnistui lopulta maalinteossa 68 ja 76 peliminuutilla. Vantaalaiset löysivät ottelun lopussa kirivaiheen. Ensin Mehmeti Endrit onnistui kulmatilanteessa maalinteossa 83 minuutilla. Tämän jälkeen Oskari Ojala onnistui klubin puolustajien törmäilyn jälkeen sekä kotijoukkueen maalivahdin avustuksella tuomaan vantaalaiset maalin päähän 90+5 peliminuutilla. Kotijoukkueen pelaajan paikkauksien vuoksi peliä jatkettiin lähes kymmenen lisäminuutin ajan. VJS sahasi kotijoukkueen prässin helpon näköisesti läpi ja rynnisti viimeiseen hyökkäykseen. Hyökkäys kilpistyi lopulta kotijoukkueen puolustajaan, jonka käteen pallo osui. Tuomari päätti kuitenkin pelin tähän tilanteeseen, eikä rangaistuspotkua nähty.

– Valmistautuminen otteluun sujui hyvin ja pelaajien asenne oli hyvää myös ottelussa. Joukkue puolusti pääosin hyvin vaikka 4 menikin omiin. Ikävä kyllä arvaamattomat isot virheet maksoivat meille taas pelin, Oskari Kujanen kommentoi.

– Erikoistilanteissa pelaajilta todella hyvä toteutus ja hyökkääminen toimi hyvin erityisesti nopeissa hyökkäyksissä, Kujanen antaa kehuja joukkueelleen.

Tuomareiden ratkaisut, vihellykset ja viheltämättä jättämiset sekä kortit ovat kuumentaneet tunteita tällä kaudella useaan otteeseen niin kentällä kuin kentän rajojen ulkopuolella.

– Eniten pelissä harmittaa luokaton esitys tuomareilta. Meiltä vietiin pelissä läpiajo ja myös pelin viimeisessä tilanteessa klubin pelaajaa blokkaa vedon joka oli menossa maaliin, mutta tuomari ”ei näe tilanteessa käsivirhettä”. Uskomaton selitys selkeälle virheelle hyvin helpossa tilanteessa.

– Pelit jatkuu ja toivottavasti jatkossa myös tuomaritoiminta olisi kakkosen tasolla, Kujanen päättä.

Seuraava miesten ottelu on VJS 50v juhlapäivän päätösottelu tulevana lauantaina 20.8 klo 18:30 alkaen. Ennen miesten ottelua on luvassa naisten tärkeä sarjaottelu kärkijoukkuetta vastaan klo 16:30 alkaen. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja se aukeaa klo 16.