Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: VJS voitti runkosarjan viimeisen ottelunsa EBK:ta vastaan – yläloppusarja alkaa 23.8. Tampereella

VJS:n miesten edustusjoukkue sai runkosarjansa purkkiin viime lauantaina 10.8., kun joukkue voitti vieraissa EBK:n lukemin 1–2 (1–1). VJS jatkaa kauttaan yläloppusarjaan, joka alkaa perjantaina 23.8. vierasottelulla Tampere Unitedia vastaan. Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

VJS pelasi Miesten Kakkosen B-lohkossa runkosarjansa viimeisen ottelun viime lauantaina 10.8., kun joukkue kohtasi naapurikaupungin EBK:n vieraissa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi VJS:n 2–1-voittoon kotona Myyrmäessä.

Keski-Espoon tekonurmella pelatussa ottelussa VJS loi alusta asti painetta kotijoukkueen maalille. Työ palkittiin 20. peliminuutilla, kun Chijioke Ibekwe onnistui maalinteossa. Espoolaiset pääsivät kuitenkin tasoittamaan ottelun vielä ennen puoliaikaa. Egzon Avdi onnistui maalinteossa 40. peliminuutilla ja nosti kotijoukkueen tasoihin kohti toista puoliaikaa.

Toinen puoliaika alkoi VJS:n osalta vauhdikkaasti, sillä vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen Joose Rahja onnistui maalinteossa ja iski lukemiksi 1-2. Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Rahjan osuma jäi ottelun voittomaaliksi ja VJS vei kolme pistettä Vantaalle runkosarjan viimeisestä ottelustaan.

– Tänään tärkeintä oli, että voitamme ottelun ennen lomaa ja se tehtiin. Pelistä ei sen kummempaa, ansaitsimme voiton. Nyt lähdemme lomanviettoon, VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark kommentoi ottelun jälkeen.

VJS voitti runkosarjan viimeisen ottelunsa EBK:ta vastaan 1-2. Kuva: Mikko Pekkola

Joukkue saa varsin ansaitun tauon, mutta työt jatkuvat jälleen ensi viikolla. Kakkosen B-lohkon yläloppusarja jatkuu VJS:n osalta perjantaina 23.8. Tampereella vierasottelulla Tampere Unitedia vastaan. Yläloppusarjasta kunkin Kakkosen kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin, joiden kaksi voittajaa nousevat seuraavaksi kaudeksi Ykköseen.

Yläloppusarjassa pelaavat B-lohkon kuusi korkeimmalle sijoittunutta joukkuetta. VJS on yläloppusarjaan lähdettäessä 4. sijalla 35 pisteellä. Tilanne lohkossa on tiukka, sillä VJS:n yläpuolella kolmannella sijalla on Yläloppusarjan ensimmäinen vastustaja Tampere United 37 pisteellä ja alapuolella vain yhdellä pisteellä on Pallo-Iirot 34 pisteellä.

– Jollain tavalla tavoite yläloppusarjaan mentäessä on, että se olisi omissa käsissä ja olisi mahdollista päästä vielä kolmen tai kahden parhaan joukkoon. Pelejä pitää voittaa yläloppusarjassa. En tiedä tarvitseeko voittaa kaikkia, mutta tavoite olisi, ettei tarvitsisi jossitella. Toivottavasti pystyisimme voittamaan kaikki varmuuden vuoksi. Siinä mielessä minulla on odottavat fiilikset yläloppusarjaan, mutta mietitään nyt jokunen päivä tässä jotain muuta kuin futista, Ekmark sanoo.