Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: VJS otti hienon voiton Ilves/2:sta kotona helteisenä kesäperjantaina

VJS sai vastaansa Miesten Kakkosen B-lohkon sarjaottelussa Ilves/2:sen Tampereelta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt tasapeliin, nyt VJS vei pisteet kotiin 3–1-voitolla (2–1).

Myyrmäen Jalkapallostadionilla pelattiin perjantaina 28.6. Miesten Kakkosta, kun VJS:n miesten edustusjoukkue kohtasi B-lohkon ottelussa Ilves/2:sen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tampereella päättyi tasapeliin, mutta tällä kertaa VJS:llä oli toiset aikeet mielessä.

VJS lähti otteluun kokoonpanolla, jossa oli paljon muutoksia aikaisempiin peleihin nähden. Joukkue sai ottelulle varsinaisen unelma-alun, kun Kevin Nurmi pääsi avaamaan maalihanat jo ottelun toisella minuutilla loistavasti suoritetun hyökkäyskulmakuvion päätteeksi. Vain kuusi minuuttia myöhemmin Joose Rahja teki ensimmäisen maalinsa VJS:n edustusjoukkueen paidassa.

– Saatiin hyvä alku pelille parin maalin avulla. Sen jälkeen vähän sählättiin loput ensimmäisestä puoliajasta. Toisella puoliajalla peli taas parani ja saatiin pidettyä tärkeät 3 pistettä Myrtsissä. Omalta osalta tuntui tosi hyvältä olla avauksessa ensimmäistä kertaa pitkän loukkaantumisen jälkeen ja saada lisää pelituntumaa, Rahja kertoo.

Ottelu oli suurimmaksi osaksi ajasta kotijoukkueen hallussa. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa lisäajalla Ilveksen Oskari Paavola pääsi nousemaan keskityspalloon korkeimmalle VJS:n puolustusboksissa kotijoukkueen puolustuksen kommunikaatiovirheen takia ja puski pallon maaliin. Puoliajalle lähdettiin 2–1-tilanteessa.

Toisen puoliajan käsikirjoitus noudatti vahvasti ensimmäistä. VJS pääsi pitämään palloa hallussa ja pyörittämään peliä. Kotijoukkue pääsi jälleen rankaisemaan Ilvestä 64. peliminuutilla, kun kuusi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Aaro Nyholm pääsi viimeistelemään tilanteeksi 3–1. Kumpikaan joukkue ei ottelussa pystynyt enempää maaleja tekemään, joten 3–1-lukemat jäivät myös loppulukemiksi.

VJS:n maalintekijät vasemmalta: Joose Rahja, Aaro Nyholm ja Kevin Nurmi. Kuva: Jari Mäensivu

VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark on erinomaisissa tunnelmissa ottelun jälkeen.

– Voitto maistuu. Ottelu meni täysin ennakko-odotusten mukaan eikä juuri jätetty mitään mahdollisuuksia (vierasjoukkueelle), Ekmark kommentoi.

Ekmark peräänkuuluttaa joukkueen ja valmennuksen onnistumisessa ottelun eri rytmeihin reagoimisessa.

– Oli aika klassikko meiltä, laadukkaan joukkueen esitys. Ei-parhaana päivänä oltiin tarpeeksi hyviä voittamaan Ilves ja tekemään niitä juttuja, joita oli ajateltu etukäteen, että pelissä tapahtuu ja pystyttiin niitä pelin aikana muokkaamaan. Missään vaiheessa peliä ei ollut mitään hätää, ja olisimme voineet naulata isommatkin lukemat pöytään.

Voitolla VJS nousi kerralla sarjataulukossa muutaman pykälän ylemmäs. Lohkon joukkueilla on kuitenkin vielä eri määriä pelejä pelattuna, minkä takia tarkempia sijoituksia on hankala määritellä. VJS on joka tapauksessa vahvasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa, kun joukkueella on vielä seitsemän runkosarjan ottelua pelaamatta.