Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: VJS jää jälleen Raumalla pisteittä

VJS kohtasi lauantaina 5.10. kauden kolmanneksi viimeisessä ottelussa Raumalla Pallo-Iirot. Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 (0-1) voittoon. Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

VJS pelasi lauantaina 5.10. kauden kolmanneksi viimeisen Naisten Ykkösen ottelun Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Joukkueiden kohtaamiset kuluneella kaudella olivat päättyneet raumalaisten voittoon, joten VJS lähti otteluun hakemaan revanssia ja pisteitä.

Ottelun lähtökohdat olivat poikkeukselliset, kun VJS:n tuttu valmennustiimi oli VJS:n T15-joukkueen matkassa Eerikkilässä pelattavassa Laura Kalmari SM-lopputurnauksessa. Kuluneen viikon VJS:n matkassa olikin joukkueelle tuttu Ayoze Mentado sekä VJS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ekmark. Ottelu Raumalla alkoi tasaisesti, kunnes 27. peliminuutilla VJS:n Elsa Konttinen päätti upean hyökkäyksen varmasti maaliin. Puoliajalle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1 johtoasemassa.

Toisella puoliajalla VJS joutui puolustamaan pitkiäkin aikoja tiiviisti omalla alueellaan, pitäen kuitenkin raumalaiset kaukana vaarallisimmilta maalipaikoilta. 74. peliminuutilla Pallo-Iirot kuitenkin saivat hyvältä alueelta vapaapotkun, josta Maija Karta laukoi pelivälineen yläriman kautta maaliin tasoittaen ottelun 1-1. Vain kaksi minuuttia tästä VJS koki takaiskun, kun Pallo-Iirojen Elina Saarinen pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi siirtämään raumalaiset 2-1 johtoon. Nämä lukemat jäivät ottelun lopputulokseksi.

Ottelun lopputulos on joukkueelle pettymys. VJS:n valmennustiimissä mukana ollut Tommi Ekmark kuitenkin on ylpeä joukkueesta ja taistelutahdosta kentällä:

– Jouduimme puolustamaan välillä liian pitkiä aikoja, joiden seurauksena Pallo-Iirot pääsivät viimeistelemään kaksi maalia ja hävisimme. Kokonaisuudessaan ottelu oli kuitenkin hyvä taistelu meiltä ja olen ylpeä koko joukkueesta. Se ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa tulokseen, mutta sellaista se urheilu välillä on.

Ottelussa nähtiin myös hieno hetki, kun VJS:n puolustaja Milla Himberg pelasi ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa peräti 525 päivään. Himberg on tehnyt valtavan työn kuntoutuessaan pitkästä loukkaantumisesta, joka nyt palkittiin. Lisäksi kesän joukkueen matkassa ollut puolustaja Liina Juntunen pelasi viimeisen ottelunsa tällä kaudella VJS-paidassa. Juntunen palaa takaisin Saksaan opintojensa pariin.