Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: Kauden viimeisestä kotiottelussa päädyttiin tasatulokseen

VJS pelasi Naisten Ykkösen viimeisen kotiottelunsa eilen lauantaina 12.10. EBK:ta vastaan Myyrmäen Jalkapallostadionilla. Ottelun aikana joukkueiden välisestä paremmuudesta ei päästy selvyyteen, sillä ottelu päättyi 1-1 (1-0) tasatulokseen ja pistejakoon. Edustusjoukkueiden otteluraportit kaudella 2024 tarjoaa yhteistyökumppanimme Hinausautokeskus.

Lauantaina 12.10. pelattiin kauden viimeinen Naisten Ykkösen kotiottelu, kun vieraaksi saapui Espoosta tuttu EBK. Joukkueiden kohtaamiset kuluneella kaudella ennen lauantain ottelua olivat päättyneet Espossa EBK:n voittoon ja Myyrmäessä tasatulokseen. Molemmat joukkueet lähtivät taistelemaan kynsin ja hampain voitosta.

VJS aloitti ottelun pirteästi, kun ottelun 20. peliminuutilla hyökkääjä Kerttu Kiviniemi siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoasemaan. Ajoittain vierasjoukkue sai pidempiä pallonhallintajaksoja ja pääsi murtautumaan VJS:n puolustuksen läpi. VJS sai kuitenkin pidettyä Espoolaiset poissa parhaimmilta maalipaikoilta, ja puoliajalle siirryttiin VJS:n johdossa.

Toisella puoliajalla EBK puoliajan edetessä lisäsi paineistuista kotijoukkueen maalille. Paine tuotti tulosta, kun EBK:n Sanni Issakainen tasoitti 70. peliminuutilla ottelun 1-1. Tasatuloksessa jatkettiin ottelun loppuun saakka, ja lopputulokseksi kirjattiin 1-1. Näin ollen VJS sai katkaistua viiden ottelun mittaisen tappioputken ja kerrytti pistesaldoaan yhdellä pisteellä.

Joukkueen päävalmentaja Aku Jokinen kertaa ottelun lähtökohtia, joihin nähden lopputulos on joukkkueelta erinomainen:

– Joukkue on kärsinyt viime aikoina todella paljon loukkaantumisista ja sairasteluista, niin lähtökohtiin nähden todella hyvä esitys. Toisella puoliajalla EBK pääsi muutamia kertoja turhan helposti pelaamaan meidän muodon sisään ja etenemään, mutta kokonaisuutena ihan solidi esitys puolustussuuntaan. Ilonaiheita tässä pelissä erityisesti Milla Himbergin paluu kotiyleisön eteen pitkän loukkaantumisen jäljiltä sekä Mira Lindforsin ennakkoluuloton debyyttiottelu.

Naisten Ykkösen kautta on jäljellä vielä yhden ottelun verran. VJS pelaa kauden viimeisen ottelun vieraissa FC Lahtea vastaan 19.10.