Voitolla kohti alaloppusarjaa

Naisten kausi noudattaa joukkueen totuttua käsikirjoitusta. Peliesitykset ovat vakuuttavia, mutta otteluista ei saada tulosta. Jännitys säilytetään aina viimeisille kierroksilla, kun taistellaan niin säilymisestä kuin noususta. 6 edellisen kauden ajan sarjapaikka tai nousu on ratkottu viimeisellä kierroksella.

Joukkue haastoi VJS 50v juhlapelissä sarjakärkeä, mutta viimeisen silauksen uupuessa vierasjoukkue vei pisteet 0-1 lukemin. Upean kotiyleisön tuki tarttui kentällä pelaajiin ja itseluottamusta löytyi pelaajilta, eikä sarjaa seuraamattomat katsojat pystyneet päättelemään pelistä, missä päin sarjataulukkoa joukkueet menevät. Hyvää peliä ja tekemistä jatkettiin ja joukkue pääsee lähtemään alaloppusarjaan makean vierasvoiton siivittäminä, kun ViFK kaatui kotonaan 2-3 lukemin.

Joukkueen päävalmentaja Aku Jokinen kuvailee vierasvoiton lähtökohtia, ottelun kuvaa ja tapahtumia:

– Juhlapelissä jäätiin pisteittä hyvästä esityksestä huolimatta, joten paljon oli hampaankolossa ja pyrittiin jatkamaan samalla hyvällä draivilla. Käytettävissä oli myös enemmän pelaajia kuin viime aikoina, niin ihan ok lähtökohdat hyvälle vierasreissulle.

– Pelin alku oli ehkä meidän parasta futista tällä kaudella. Ensimmäisen 10 minuutin aikana luotiin 7 maalintekotilannetta, joista peli olisi voitu tappaa heti alkuunsa. Maalia ei saatu ja vaasalaiset pääsivät jonkin verran peliin mukaan, mutta meidän hallinnassa mentiin selkeästi eka jakso. Ensimmäisen puoliajan loppuun saatiin sitten pienellä välillä kaksi maalia ja tukeva taukojohto.

– Tauolla puhuttiin, että jatketaan vain samaan malliin koska homma toimi erinomaisesti. Jatkettiin, kunnes lyhyt musta hetki päästi kotijoukkuuen tasoihin ja saatiin sitten jännittää jo varmalta tuntuneen voiton saamista loppuun asti. Tällä kertaa se palkinto viimein tuli ja Erica Kivisen päivän toisella osumalla kolme pistettä takataskussa kotimatkalle. ”Eki” oli muutenkin erittäin hyvä, ja pitkän loukkaantumisen jälkeen alkaa olla tasollaan. Yhteispeli Selma Rantalan kanssa toimii keskikentällä koko ajan paremmin, tässä pelissä ajoittain jopa dominointiin keskikenttää.

Kohti alaloppusarjaa

– Nyt edessä loppusarja, ja vaikka takamatkaa on jonkin verran, niin elossa ollaan ja tullaan taistelemaan sarjapaikasta loppuun asti. Jos saadaan pidettyä pelaajat ehjinä ja pari loukkaantunutta takaisin, väitän että meitä on erittäin vaikea voittaa lopuissa peleissä. Toki edessä on myös vaikeita pelejä etenkin vieraissa, mutta viime viikkojen pelillinen ilme on ollut niin hyvä että luottavaisena lähdetään kauden päätöspeleihin, Jokinen päättää.

Joukkue kohtaa alaloppusarjassa KuPS/Akatemian, ViFK:n, Pallo-Iirot, EBK:n sekä FC Sport Vaasan. Koska joukkue lähtee loppusarjaan 9 sijalta, sai se viidestä ottelusta kaksi kotiottelua. Arpaonni ei ollut vantaalaisille suosiollinen, sillä joukkue joutuu matkustamaan Raumalle, Kuopioon sekä Vaasaan. Kotiyleisön edessä joukkue pääsee pelaamaan 17.9, kun vanha tuttu EBK saapuu vieraaksi Myyrmäki Stadionille. Kausi päästään päättämään myös kotona 22.10, mutta päällekkäisten tapahtumien vuoksi ottelu joudutaan pelaamaan Aktia Areenalla.

Edellisen kerran naiset pääsivät pelaamaan upean kannustuksen edessä, kun ottelua seurasi Myyrmäki Stadionilla lähes 700 silmäparia. Kaikkia teitä ja loppuja tarvitaan myös loppukauden otteluissa, kun joukkue taistelee 6 pisteen takamatkalta sarjapaikasta.

Nähdään Myyrmäessä ja Vantaankoskella!