Naisten edustusjoukkue voitolla seuraavalle kierrokselle

Naisten edustusjoukkue palasi voitokkaasti kesätauolta voittaen 4-0 FC Hertan. Maalinteossa onnistuivat Niia Salminen, Selma Rantala, Erica Kivinen sekä Enni Räihä. Päävalmentaja Jokinen kuvaa ottelun ensimmäistä puolikasta kuitenkin nihkeäksi.

– Viime viikonloppuna Herttaa vastaan onnistuttiin lopulta laajalla rintamalla nihkeästä ekasta jaksosta huolimatta. Kesän pelitauko näkyi pelin alkuvaiheessa selvästi: ei oltu valmiita kontakteihin etenkään palloa vastaanottaessa ja hyökkäyspelaamisen eri rytmien löytämisessä oli haasteita.

– Saatiin toiselle jaksolle hyvä startti ja nopea 2-0-maali ja siitä eteenpäin peli olikin sitten melko yksipuolista. Hertan maalivahdin punainen kortti tunnin kohdalla helpotti meitä entisestään ja lopulta 4-0-loppulukemat taululla ja kolme pistettä, niin hyvä suoritus joukkueelta, toteaa Jokinen.

Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa 7.8. maantaina, kun joukkue matkustaa Itä-Helsinkiin FC Kontun vieraaksi.

– Maanantain Kontu-peliin lähdetään hyvissä asetelmissa, kun tällä erää ollaan yksin sarjan piikkipaikalla. Totta kai tämä asetelma tuo myös vastustajille ekstralatausta meitä vastaan pelatessa, ja meidän täytyykin olla erityisen huolellisia omassa tekemisessä ja edelleen kehittää omaa pelaamistamme eteenpäin, sanoo Jokinen.

Kevään sarja-avauksessa joukkueiden kohtaaminen päättyi VJS:n voittoon 4-3, joten odotettavissa on fyysinen ja tiukka ottelu.

– Kontu kohdattiin sarja-avauksessa eikä silloinkaan helpolla päästy missään nimessä. Vastustajan vahvuudet ja heikkoudet on kuitenkin hyvissä tiedossa, ja kolme lisäpistettä on ehdoton tavoite alkuviikon otteluun, kertaa Jokinen.

Naisten edustusjoukkueen seuraavat ottelut:
Naisten Kakkonen: FC KONTU – VJS ma 7.8. klo. 20:00 Kontula TN, Helsinki
Naisten kakkonen: VJS – FC ESPOO su 13.8. klo. 12:30 Myyrmäen Jalkapallostadion, Vantaa