Naiset vaikean alun jälkeen tasoihin

Naiset matkustivat lauantaina kuopioon KuPS/Akatemian vieraaksi. Kotijoukkueen alkukauden vaikeuksien jälkeen joukkue oli noussut sarjataulukossa jo neljännelle sijalle. Tiedossa ei ollut siis helppo vierasottelu, mutta ensimmäistä kertaa kaudella vantaalaiset onnistuivat ottelun viime hetkillä kääntämään pelin edukseen ja tasaamaan pisteet 2-2 (2-1) tuloksella.

Kesätauon jälkeen joukkue on kärsinyt terveyshuolista, niin loukkaantumisista kuin sairasteluista. Ilves/2 vastaan pelattu ottelu näytti jo paremmalta, mutta kuopioon jalkeille saatiin vain 16 pelaajaa.

– Kahden tasurin jälkeen oli ihan hyvät lähtökohdat Kuopion reissulle. Terveystilanteessa tosin otettiin vähän takapakkia eikä ihan täyttä lapullista pelaajia saatu matkaan, päävalmentaja Aku Jokinen kuvailee lähtökohtia.

Kotijoukkue otti ottelun haltuunsa pelin ensimmäisiltä minuuteilta lähtien. Ensimmäisen kerran pallo kaivettiin vantaalaisten maalista alle kahden peliminuutin jälkeen. Toisen kerran 15 peliminuutin jälkeen, kun kotijoukkue onnistui jälleen laitamurtautumisen päätteeksi siirtämään lukemat 2-0. Toinen maali herätti vierasjoukkueen, joka otti pallonhallinnan paremmin itselleen ja oli vahvempi osapuoli erityisesti viimeisen vartin ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen kavennusmaali nähtiin 24 peliminuutilla, kun Jenny Pelkonen ohjasi pelivälineen kuopiolaisten maalin perukoille.

– Pelin alku oli meiltä aika murheellinen. Totta kai pitkä matka verottaa ja ottaa oman aikansa saada peli rullaamaan, mutta parempia olisi pitänyt pystyä olemaan alkuminuuteilla. Vartin jälkeen peli jo 2-0 kuopiolaisille ja meidän koneet vasta käynnistymässä, niin turhan vaikeaksi tehtiin voittaminen itsellemme.

– Alussa boxin puolustaminen oli liian lepsua. Hyökätessä ei kyetty rytmittämään peliä fiksusti ja pelin virtausta kontrolloiden. Oikeastaan ensimmäinen hallitumpi hitaampi hyökkäys tuotti kavennuksen ja sen jälkeen alkoi oma pallollinen pelaaminenkin parantua huomattavasti. Toinen jakso meni tasoitusta jahdatessa ja saatiinkin se aivan lopussa ansaitusti, Jokinen kuvailee ottelua.

Toisella puoliajalla vantaalaiset jahtasivat tasoitusta ja se palkittiin. VJS käänsi ottelun tasapeliksi 90 + 5 peliminuutilla ansaitusti, kun Salla Laiteenmäki onnistui kauden ensimmäisellään tuomaan joukkueen tasoihin. Vantaalaisten terveystilanne koki kuitenkin kolauksen. Maalivahti Lotta Dufva joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia 60 peliminuutin jälkeen kun kuopiolaiset jatkoivat pelaamista pallon olleen jo vantaalaisten maalivahdin hyppysissä.

– Kolmas tasuri putkeen ja taas mielestäni ihan oikeutettu lopputulos. Jatketaan voiton jahtaamista, kyllä niitäkin vielä saadaan kun jatketaan samalla tavalla työntekoa. Ilonaiheita tässä pelissä vieraspisteen lisäksi Sallan ja Jennyn avausmaalit tälle kaudelle. Näiden jälkeen heillekin varmasti henkisesti helpompi osua uudelleen ja varmasti nähdään lisämaaleja tältä kaksikolta seuraavissa peleissä.

Naiset seuraavan kerran kotiyleisön edessä tulevana Lauantaina 13.8, kun joukkue saa vieraaksi FC Sportin Vaasasta.