Naiset kohtaavat nousukarsinnoissa VPS:n

Naisten edustusjoukkue sinetöi Naisten Kakkosen lohko B:n voiton viime viikon sunnuntaina sarjan päätösottelussa Joensuussa FC Herttaa vastaan. Naiset voittivat vakuuttavasti 0-4 vierasottelun ja heidän pelaamisessaan näkyi myös optimaalinen valmistautuminen otteluun.

– Joensuun vieraspeliin matkattiin parhaan mahdollisen valmistautumisen varmistamiseksi jo edellisenä iltana, ja se näkyi kyllä otteissa. Oltiin heti pelin alusta alkaen kuskin paikalla ja päästiin nopeasti johtoasemaan, joka sitten pidettiin loppuun asti. Hertalla oli ekalla puoliajalla kaksi kunnollista maalintekoyritystä, jotka meidän maalivahti ja puolustus hoiti hienosti, mutta muuten meillä ei ollut mitään hätää pelissä, kuvaa päävalmentaja Aku Jokinen.

Kuva: Jari Mäensivu

Puoliajalle siirryttiin 0-2 johtoasemassa, vaikka useampaan maaliin olisi ollut tilaisuudet. Toisella puoliajalla naisten edustusjoukkue onnistui vielä tuplaamaan johtonsa. Maalinteossa onnistuivat kahdesti Niia Salminen sekä Erica Kivinen ja Sini Oksanen.

– Luotiin ekalla puoliskolla jo useampia laadukkaita maalintekoyrityksiä, joista ei viimeistelty toivotulla tehokkuudella. Tauolla korostettiin maalinteon tehokkuutta, koska tästä pelistä seuraavat on karsintapelit eikä niissä ole enää varaa tuhlailla maalintekotilanteita. Toiselle puoliajalle saatiin parannettua toimintaa maalintekotilanteissa ja pari maalia lisää. Enemmänkin olisi voitu tehdä, mutta toivottavasti ne maalit jäivät vain piippuun odottamaan nousukarsintoja, toteaa Jokinen.

Naisten edustusjoukkue päätöskierroksen voitollaan lunasti paikan Naisten Ykkösen nousukarsintaan. Kolmen Naisten Kakkosen lohkon voittajat sekä kaikkien lohkojen paras lohkokakkonen saavat osallistua nousukarsintaan. Nousukarsinnat pelataan kaksiosaisena otteluparina ja naisten edustusjoukkueen vastustajaksi arvottiin VPS Vaasasta.

Päävalmentaja Jokinen pitää Vaasan Palloseuraa parhaana mahdollisena vastustajana nousukarsinnoissa.

– Nousukarsintoihin saatiin lähtökohtaisesti paras mahdollinen arpa, eli ei kumpikaan toisten lohkojen voittajista vaan paras lohkokakkonen VPS. VPS on meille sikäli tuttu, että viime kaudella joukkue pelasi Sportin nimellä Ykköstä kunnes fuusioitui VPS:n nimen alle. Totta kai siellä on jonkin verran vaihtuvuutta niin pelaajistossa kuin valmentajissa, mutta suurin piirtein tiedetään minkälainen joukkue tulee vastaan.

Kuva: Jari Mäensivu

Vaikka naisten edustusjoukkue on kauden aikana tehnyt valtavan työmäärän voittaakseen oman lohkonsa, on silti vielä tehtävä paljon töitä, jotta joukkue saavuttaa tavoitteensa ja nousee Naisten Ykköseen.

– Sarjajärjestelmistä voi tietysti olla montaa mieltä, ja toki olisi hienoa jos sarjan voittamalla saavuttaisi sarjanousun, mutta ei tämä myöskään mikään ainutlaatuinen järjestely ole maailmalla. Karsintasysteemi korostaa yksittäisen ottelun merkitystä omaan makuun hieman liikaa, mutta me ollaan joka tapauksessa valmiita mihin tahansa. Näitä pelejä silmällä pitäen on koko kausi tehty töitä, nyt vaan mennään, nautitaan kovista peleistä ja sinetöidään homma! sanoo Jokinen.

Naisten edustusjoukkueen seuraavat ottelut:
Karsinta Naisten Ykköseen: VJS – VPS la 7.10. klo. 12:30 Myyrmäen Stadion TN, Vantaa

Karsinta Naisten Ykköseen: VPS – VJS su 15.10. klo. 13:30 Lemonsoft Stadion, Vaasa