Naiset 1-1 tasapeliin keskiviikkona

Joukkue ei ollut ennen ottelua hävinnyt kertaakaan Ilves/2:lle ja tilanne pysyy samana myös ottelun jälkeen, kun loppulukemiksi kirjattiin ensimmäisen puoliajan maaleilla 1-1.

Edellisen kierroksen JyPK ottelussa joukkue kärsi loukkaantumista ja useista sairastumisista, joka vaikutti suuresti ottelun kokoonpanoon. Keskiviikon Ilves peli tuli näihin lähtökohtiin nopeasti, mutta pelaajatilanne näytti paremmalta kuin edellisessä ottelussa.

– Jonkin verran paremmista lähtökohdista päästiin valmistautumaan tähän peliin. Hyvä peli alla ja enemmän pelaajia käytettävissä, vaikkakin ainoa täysikuntoinen kenttäpelaaja penkillä oli oma juniori Helmi Kumpulainen, Aku Jokinen kertoo pelaajatilanteesta.

Ottelu käynnistyi VJS kenttäpuoliskolla kotijoukkueen pitäessä palloa. Ottelun alusta asti oli selvää, että Ilves pyrki pitkälti hyökkäämään nopeasti kotijoukkueen selustaan nopeiden ja taitavien laitahyökkääjien haastoilla. Vantaalaiset saivat ottelun ensimmäisen kulman 11 peliminuutilla, kun Salla Laiteenmäki haastoi boxiin ja Ilves pelaajan ainut vaihtoehto oli potkaista pallo yli päätyrajojen. Selma Rantala käytti tilanteen hyödyksi ja laittoi sisäänpäin kiertävän kulman suoraan takanurkkaan ja joukkue pääsi juhlimaan johtomaalia ensimmäisen kerran viiteen peliin.

– Saatiin peliin hyvä startti ja melko aikainen johtomaali Selman hienosta kulmasta. Lisäksi oli Nea Sunilan ylärimalaukaus: jos siihen oltaisiin saatu toinenkin maali alussa niin olisi tullut varmasti erilainen peli.

– Ekan puoliajan loppua kohden ote siirtyi vähän enemmän Ilvekselle ja saivatkin sitten tasoituksen juuri ennen taukoa. Hyvin pelattu oli sekin maali, tosin meidän olisi pitänyt pystyä paremmin kontrolloimaan pelin virtaa jakson loppuminuuteilla. Pidemmillä pallonhallintajaksoilla oltaisiin luultavimmin pystytty tappamaan Ilveksen draivia ja estämään tasoitusta edeltävän hyökkäyksen syntyminen, Jokinen pohtii.

Toiselle puoliajalle lähdettiin 1-1 tilanteesta. Ilves otti pallonhallinnan itselleen ja VJS joutui puolustumaan välillä pitkiäkin aikoja matalassa blokissa. Tämä näkyi pelin edetessä kotijoukkueen hyökkäyksiin lähdöissä, mutta joukkue onnistui pitämään Ilveksen poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta. Ottelun lopussa vantaalaiset pääsivät hieman enemmän pelinpäälle ja haki voittomaalia. Useista kulmista huolimatta, tällä kertaa maalinteossa ei onnistuttu toistamiseen ja pisteet tasattiin.

– Toisella puoliajalla jouduttiin tekemään loukkaantumisten ja vaivojen takia suunnittelemattomia vaihtoja, jotka tietysti vaikuttivat osaltaan meidän pelisuunnitelmaan. Ilves sai ehkä vähän enemmän pallonhallintaa, mutta toisaalta puolustettiin aika kurinalaisesti eikä vastustaja juuri päässyt meidän muodon sisään. Eikä peli tokallakaan jaksolla mitään yhtä maalia ollut vaan oli meilläkin omat saumamme johtomaalille, Jokinen toteaa toisesta puoliajasta

Vaikka kolme pistettä olisi ollut erittäin tärkeät vantaalaisille, on yksi piste myös tärkeä nimenomaan Ilvekseltä. Jokinen nostaa myös kommenteissaan esille keskiviikkona nähdyn debyytin, jossa seuran 2007-vuonna syntynyt Helmi Kumpulainen tuli vaihdosta kentälle ottelun 61 peliminuutilla hyökkäykseen. Kumpulainen oli lähellä tehdä myös ottelun loppuhetkillä debyytissään maalin.

– Tasainen vääntö, josta pistejako omasta mielestä oikeutettu lopputulos. Tärkeä piste meille ja taas toivottavasti seuraavaan peliin saadaan terveystilannetta paremmaksi. Yhtenä pelin ilonaiheita mainittakoon vielä 07-syntyneen Helmi Kumpulaisen debyytti aikuisten peleissä. Uskalsi pelata hyvin omilla vahvuuksillaan ja osoitti olevansa jatkossakin käyttökelpoinen pelaaja näissä karkeloissa.

Naisten pisteiden metsästys jatkuu seuraavaksi Kuopiossa, kun joukkue matkustaa KuPS/Akatemian vieraaksi.