Joel Europaeus sopimukseen

Joel Europaeus (s. 2001) vahvistaa miesten joukkuetta loppukauden kattavalla sopimuksella.

Europaeus on tällä kaudella nähty VJS paidassa valmentajan roolissa, mutta hongan kasvatti ja aiemminkin VJS pelannut Europaeus vahvistaa vantaalaisten puolustuslinjaa loppukauden ajan.

Europaeus pelasi Hongassa B-juniorina ja nousi seuran kakkosdivarijoukkueeseen 18-vuotiaana. Silloin vielä keskikentällä viihtynyt Europaeus siirtyi 2019 kesällä Luxemburgin pääsarjassa pelaavaan US Hostortin riveihin. Vuoden verran ulkomailla viihdyttyään seuraava askel oli paluu kotimaahan ja Gnistanin riveihin. 2020 kausi oli puolikas Gnistanin paidassa, mutta kaudella 2021 Europaeus siirtyi keskikentältä puolustuslinjaan saaden vastuuta lähes jokaisessa ykkösen ottelussa.

Onnistuneen Ykkösen kauden jälkeen Europaeus lähti AC Ouluun pelaamaan veikkausliigaa.

– Oulussa ehdin olla 4 kuukautta ja tulin siihen tulokseen, että ammattilaisjalkapalloilijan ura ei ole se mitä haluan tehdä, Europaus taustoittaa lähdön syitään veikkausliiga joukkueesta.

Europaeus on tällä hetkellä mukana VJS PU11 joukkueen valmennustiimissä.

– Valmennan nyt tällä hetkellä PU11 jengissä. Sitä kautta päädyin tänne valmentamaan, kun tunnen ”Seban” (Sebastian Söderholmin) entuudestaan. Mä oon ite pelannut junnuna VJS pari-kolme kautta ja silloin ”Seba” oli mun valmentaja. Otin ite yhteyttä ”Sebaan” ja kysyin olisko valmentajalle tarvetta. Sitä kautta päädyin VJS valmentamaan. Sitä kautta tuli nyt myös hieno mahdollisuus auttaa edustusjoukkuetta pitämään sarjapaikkansa tällä kaudella, Europaeus kertoo mikä sai palaamaan pelien pariin.

Aiemmin keskikentällä pelannut, nykyisin puolustuslinjassa viihtyvä Europaeus tuo joukkueeseen monipuolisuutta sekä lisää variaatioita.

– VJS saa älykkään ja teknisen puolustajan. Tuon puolustuspeliin varmuutta ja pelinavaamiseen lisää vaihtoehtoja, Europaeus kertoo.

Sarjaa on jäljellä 7 ottelua ja jokainen on tärkeä, jotta VJS nähdään myös kaudella 2023 miesten kakkosessa.

– Tulkaa kaikki loppukauden tärkeisiin matseihin! Tarvitaan kaikki mahdollinen tuki, että päästään yhteiseen tavoitteeseen eli sarjapaikan säilyttämiseen.