Jazz tyly isäntä 4-1 tuloksella

Miehet matkustivat perjantaina poriin FC Jazz vieraaksi, joka päättyi vantaalaisten pettymykseen 4-1 tuloksella.

Lähtökohdat otteluun oli selvät. Jazz hakee voittoa pysyäkseen mukana tiukassa kärkikamppailussa ja VJS voittoa pysyäkseen poissa putoamiskamppailusta. Vantaalaiset saivatkin ottelulle unelma-alun, kun kotijoukkueen maalivahti rikkoi vantaalaisten kapteenia, Vili Lankista omassa boxissaan rangaistuspotkun arvoisesti. Karim Jmaali viimeisteli vuoren varmasti kauden seitsemännen osumansa 16 metristä ja vierasjoukkue oli 0-1 johdossa 3 peliminuutilla.

Vantaalaisia kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kurittanut Firmino onnistui jälleen maalinteossa ja toi kotijoukkueen reilu 10 minuuttia myöhemmin tasoihin. Tasaisesti edennyt ensimmäinen puoliaika tarjosi puoliajan loppuun tapahtumia. Ensin vantaalaisten maalivahti Toni Korkiakoski torjuu Rasmus Laaksosen rangaistuspotkun ja hetki tästä Firmino viimeistelee jo kauden 5 osumansa vantaalaisia vastaan.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista ja saimme luotua usean hyvän paikan, mutta emme kuitenkaan maaleja. Puoliajan loppuun Firmino kaatui hyvin kevyesti boxissa, mutta Toni kuitenkin torjui kyseenalaisen pilkun. Ikävä kyllä muutama minuutti tästä Firmino purjehti yhdellä seinällä meidän viiden pelaajan läpi ja tekee 2-1 maalin. Hyvä puoliaika valui hukkaan, kun emme pystyneet pitämään Firminoa kiinni, Oskari Kujala kuvailee ensimmäisen puoliajan tapahtumia.

Toiselle puoliajalle lähdettiin 2-1 tilanteesta ja vantaalaisten leirissä tiedettiin tilanne. Maaleja on tehtävä. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan useita maalintekotilanteita, mutta vain kotijoukkue onnistui toisella puoliajalla viimeistelyssä, ensin 53 peliminuutilla ja ottelun loppulukemat viimeisteltiin vajaa puolituntia ennen ottelun loppua.

– Toinen puoliaika oli joukkueilta tasaista tekemistä, kunnes Jazz pääsee tekemään maalin vastaiskusta ja peli oli jo 3-1. Tähän maaliin hajoaa meidän pelaaminen ja Jazz viimeisteli vielä 4-1 loppulukemat, Kujanen toteaa lyhyesti.

Kun EPS ja GriFK voittavat omat kamppailunsa, löytyy VJS jälleen viivan alapuolelta. Ottelun vähemmän pelannut Ilves/2 on vantaalaisten takana 3 pisteellä, kun taas sarjan viimeinen KaaPo tuntuu menettäneen jo tässä vaiheessa mahdollisuudet säilymiseen. Vantaalaiset saavat kahden viikon päästä vastaansa sarjan kärkikamppailussa mukana olevan Klubi 04. Vastus ei siis edellisestä helpoitu, mutta ensimmäiset pisteet vieraista on saatava.

– Joukkue siirtyy nyt viikon lomalle ja sen aikana on hyvä ladata akkuja ja palata pelaamisessa omalle tasolle, Kujanen päättää.