VJS:n pelaajakoulusputki lähtee liikkeelle 3-5-vuotiaiden Futistiimeistä, jossa opitaan ja innostutaan jalkapalloilijan ensimmäisistä askelista. Varsinainen joukkuetoiminta käynnistyy F6 ikäluokassa. VJS:n joukkuetoiminta perustuu ikäluokkamalliin, jossa ikäluokat toimivat yhdessä ikäkausivastaavan alaisuudessa toteuttaen VJS metodia ja opetussuunnitelmaa. Poikapuolella F9 ikäluokassa joukkuetoiminta jakautuu punaiseen kilpajoukkueeseen ja valkoiseen perustason joukkueeseen. Tyttöpuolella kilpatoiminta aloitetaan tasoryhmien luomisella ikäluokan sisälle samaan aikaan kuin pojissa ja ikäluokkakohtaisesti sopivana ajankohtana irtaututaan omiksi kilpa- ja perustason joukkueiksi.

D13 ikävaiheessa perustetaan ykkösjoukkueet, jolloin pelaajamäärä pienenee ja harjoitusmäärä kasvaa neljään viikkoharjoitukseen. Valkoisella tasolla pelaajakoulutusputki jatkuu samana aina B- tai A-junioreihin asti. Yläkouluvaiheessa niin tyttö- kuin poikapuolella tulevat Urhea-harjoitukset Vantaalla koulua käyville mukaan ohjelmaan, jotka ovat mahdollisia kaikille seuran pelaajille. Nuoruusvaiheessa D13-C15 käydään viimeiset opetussuunnitelman konseptit läpi koskien 11 vs 11 -pelaamista. Huippuvaiheessa B- ja A-juniorien ykkösjoukkueet harjoittelevat ammattimaisesti neljä kertaa viikossa lisättynä aamuharjoittelumahdollisuudella kahdesti viikossa toteuttaen VJS metodia ja valmistellen pelaajia ottamaan viimeiseen askeleen aikuismaailmaan.

VJS:n pelaajakoulutusputken tavoitteena on kasvattaa pelaajia B- ja A-junioreiden ykkösjoukkueista omiin edustusjoukkueisiin ja korkeammille sarjatasoille. Seuran tavoitteena on olla Suomen johtava urheilijoiden kasvattajaseura, jolla on valtakunnallisesti yksi parhaista pelaajakoulutusputkista ja josta pelaajat voivat ponnistaa niin kansalliselle kuin kansainvälisellekin huipulle. VJS:llä on olemassa olevat seurayhteistyöt poikapuolella FC Lahden kanssa ja tyttöpuolella PK-35 Vantaan kanssa, joiden tavoitteena on luoda pelaajillemme selkeä väylä ja mahdollisuus edetä korkeimmalle kansalliselle sarjatasolle. Seuran tavoitteena on myös tarjota kaikille pelaajilleen tie aikuisjalkapalloon valkoisen tason joukkueiden kautta.