VJS:n pelaaja- ja valmentajakoulutuksen perustana toimii VJS-valmennuslinja. VJS-valmennuslinja on lasten ja nuorten valmennuksen kokonaisvaltainen käsikirjoitus. Se on työkalu valmennuksen laadun kehittämiseen ja opas oikeiden asioiden tekemiseen oikein ja oikeaan aikaan.

VJS:n pelaajakoulutuksen tavoitteena on mahdollistaa tie jokaiselle pelaajalle omalle huipulleen. Tästä syystä seuran järjestämä pelaajakoulutuksen toimintatarjotin on laaja ja erilaisille yksilöille on tarjolla erilaista ja monipuolista toimintaa. VJS:n joukkuetoimintaan kuuluu ykkösjoukkuetoiminta, kakkosjoukkuetoiminta ja lasten aluejoukkueet.

Joukkuetoiminnan rinnalla on seuran päätoimisten valmentajien johtamat lisäharjoitusryhmät. Lasten taitokouluihin ja nuorten kykykouluihin valitaan osallistujat osaamis-, lahjakkuus- ja motivaatiokartoituksen perusteella. Avoimiin harjoitusryhmiin voivat ilmoittautua kaikki lisäharjoitusta haluavat pelaajat

Valmentajakoulutus

VJS järjestää valmentajakoulutusta aktiivisesti. Koulutusrakenne koostuu sisäisistä koulutuksista, Uudenmaan piirin ja Palloliiton koulutuksista ja eri tahojen järjestämistä tietoiskuista.

VJS:n sisäinen koulutus keskittyy seuran valmennuslinjan sisältöihin. Pienellä kentällä seurataan kausisuunnitelmaa, joten sisäisen koulutuksen painotukset ovat sen hetkisen kausisuunnitelman aiheiden mukaiset.

Isolla kentällä syvennetään valmennustietoutta tärkeistä teemoista aihe kerrallaan asiantuntijoiden ja valmentajien omien mielipiteiden sekä kokemusten jakamisen kautta.

Lisätietoja valmentajakoulutuksesta