9.9.2020 T18 Nelonen

Hissikeskus-kenttä

VJS – Jäntevä 0-0 (0-0)

Sateisena syysiltana kohtasimme kotikentällä Kotkan Jäntevän, joka oli sarjataulukossa selkeästi meidän alapuolella, mutta jota vastaan oli tehty seitsemässä (7) pelissä vain yhdeksän (9) maalia. Ja eräänlainen myrskyvaroitus oli se, että edellisessä pelissään Jäntevä oli hävinnyt sarjakärki RiPS/Siniselle vain 1-3. Jäntevällä oli rosterissa 13 pelaajaa. Meillä oli rosterissa 12 omaa pelaajaa eli Aippa, Brigitte, Charlotte, Iida, Jenni, Olivia (mv), Ruuti, Salla (C), Sini, Sohvi, Veera ja Vilma sekä kolme (3) VJS N1:n 03-syntynyttä pelaajaa eli Ella, Iida N ja Ira. Teemamme peliin lähdettäessä olivat pelin rakentaminen ja prässääminen.

Tällä(kin) kertaa pelin alku oli meille melko vaikea, mihin totta vie oli osansa pelin pontevasti aloittaneella Jäntevällä. Kierrätimme kyllä hyvin palloa, mutta jäimme välillä liiaksi nyhräämään, kun olisi jo ollut aika edetä tempokuljetuksella tai hieman pidemmällä syötöllä. Toisaalta kun yritimme edetä, niin pelaajien aivoitukset menivät välillä ristiin ja liikkeet eivät olleet synkassa. Emme oikein päässeet etenemään murtosyötön antopaikoille asti, itse murtosyötöistä puhumattakaan. Ja koska emme juurikaan saaneet vietyä pallonhallintaa ylös, ja sitä myötä meillä oli vain vähän pelaajia pallon ympärillä, niin pallon menetyksen hetkellä mahdollisuudet kollektiiviseen hyökkäyspään prässäämiseen olivat heikot. Jäntevä sen sijaan hyökkäsi ja prässäsi ahnaasti. Pari kertaa tarvittiin maalivahti Olivian rohkeita heittäytymisiä palloon jalkaviidakon läpi, jotta vastustaja ei päässyt tekemään maalia. Ajan kanssa peli kyllä tasoittui, mutta kaikkinensa 1. puoliaika oli Jäntevän.

Tauolla me valmentajat hylkäsimme korkeampaan matematiikkaan perustuvan tasapeluutuksen ja kasasimme 2. puoliajan alkuun näkemyksemme mukaisista sen hetken kuumimmista pelaajista niin kovan kokoonpanon kuin osasimme. Tämä toikin siinä mielessä tulosta, että aloitimme puoliajan pyörremyrskyn tavoin. Emme kuitenkaan saaneet palloa ihan maaliin asti, ja vähitellen peli tasoittui. Jäntevän kunniaksi on sanottava, että he puolustivat hyvin ja pitkälti tukkivat keskustan varsinkin silloin, kun yritimme edetä lyhyillä syötöillä. Toisella puoliajalla useat hyökkäyksemme syntyivät kymppialueelle lähetetyistä pitkistä syötöistä; tällä kertaa tila löytyi sieltä. Puolustaessa meidän oli syytä olla varuillaan vastustajan nopeiden hyökkääjien kanssa.

Koko peli huomioiden tasapeli tuntuu oikeutetulta tulokselta. Kaikki pelaajamme tekivät kyllä parhaansa, taistellen yksilöinä ja joukkueena, mutta jälkeenpäin ajatellen vain harva pelaajamme ylsi tässä pelissä aivan omaan ylärekisteriinsä. Leikkimielellä sanottuna kenties kunnonajoituksemme oli hieman pielessä; viime sunnuntain treeneissä pelasimme 2 x 15 min 11v11-loppupelin VJS N2:ta vastaan kuin hurmiossa, mutta nyt emme aivan yltäneet vastaavaan hurmioon. Erääksi tämän Jäntevä-pelin onnistujaksi nostan vasemman topparin Ruutin, joka on viime aikoina ottanut pitkiä kehitysaskeleita pallollisessa pelaamisessaan.