4.9.2020 T18 Nelonen

JYA Housing Areena TN

HPS/2 – VJS 0-2 (0-1)

27′ 0-1 Vilma
73′ 0-2 Sini

Kohtasimme syysillan vieraspelissä HPS/2:n, jolla oli rosterissa täydet 18 pelaajaa. Me saimme jalkeille 13 pelaajaa: omat pelaajat Ada, Brigitte, Charlotte, Iida, Jenni, Olivia (mv), Ruuti, Sini, Veera (C) ja Vilma, VJS N1:n Iida N (-02) sekä VJS N2:n Matilda (-01) ja Pinja (-01). Vajaan vartin pelin jälkeen vastustajan valmennustiimin jäsen sanoi meille, että sääntöjen mukaan kentällä saa peluuttaa vain yhtä yli-ikäistä kerrallaan. Parhaan tietomme mukaan asia ei ole näin; jojo Peki tutki pelin aikana netistä yli-ikäisyyssääntöjä, ja minä tein niin illalla kotona pelin jälkeen sekä aikanaan, kun yli-ikäisyysluvat viidelle (5) N2:n pelaajalle anoin ja sain. Joka tapauksessa en halunnut riskeerata mitään, joten sanoin vastustajan valmennustiimille, että peluutamme Matildaa ja Pinjaa sitten vuorotellen, ja näin myös teimme.

HPS/2 aloitti pelin heti keskialoituksesta hienolla syöttöyhdistelmällä. Muutenkin HPS/2 kykeni hyvään syöttöpeliin, jos heille antoi tilaa. Meidän pelaajalla tai parilla oli aluksi vaikeuksia pelin rakentamisessa alhaalta syöttöjen laadun osalta, ja tämä loi osaltaan hieman levottomuutta pelaamiseemme. Toisaalta myös HPS/2 prässäsi ja puolusti hyvin. Kaikkinensa 1. puoliaika oli aika tasainen, kunnes saimme vaarattoman oloisen vapaapotkun noin puolesta kentästä; Matilda lähetti kaaripallon kohti Vilmaa, joka otti negatiivisessa peliasennossaa pallon haltuunsa, pyörähti irti vartijastaan ja laukoi tavaramerkillään kaukolaukauksella pallon maalin. Saimme tästä 0-1 johtomaalista lisää virtaa peliimme, ja hallitsimme 1. puoliajan loppua.

Toisella puoliajalla me olimme pääsääntöisesti hallitsevampi osapuoli. HPS/2 kyllä avasi peliä hienosti, ohittaen vaivatta 1. prässilinjamme, mutta heillä oli vaikeuksia päästä etenemään keskikentän yli. Tästä annan kunniamaininnan keskikentän kovakuntoisille pohjapelaajille Brigitelle ja Veeralle, jotka pitivät huolta kenttätasapainosta, puolustivat eteenpäin, menivät kovaa tilanteisiin ja jopa juoksivat karkuun pääsemäisillään olevat vastustajat kiinni. Muutenkin joukkueena puolustaminen ja porrastaminen toimi erinomaisesti lukuunottamatta kahta virhettämme, joiden seurauksena vastustajan hyökkääjä pääsi yksin läpi maalintekoa yrittämään. Näissä tilanteissa maalivahtimme Olivia venyi todellisiin ”game saver” -torjuntoihin. Toisaalta me rakensimme useita vaarallisia hyökkäyksiä, jotka saimme päätettyä maalilaukaukseen (välillä pienestä kulmasta, mutta kuitenkin). Voittomme sinetöinyt 0-2 maali oli upea: Matilda pelasi vasemmalla laidalla seinän Jennin kanssa, vilkaisi maalivahdin sijainnin ja lähetti tarkan kaaripallon maalivahdin yli kohti oikeaa ylänurkkaa. Pallo kimposi ylärimasta, ja loistavasti tilanteen seurannut Sini pamautti pallon ilmasta maaliin (hieman samoin kuin edellisessä eli LoPa-pelissä). Viimeisen vartin aikana alkoi kova sade, ja ohjeistin pelaajamme varjelemaan johtoamme välttämällä näpertelyä liukkaan pallon kanssa.

HPS/2 antoi hyvän vastuksen, joten tähän voittoon vaadittiin kovaa työntekoa ja sujuvaa joukkuepeliä. Pelin enimmät osa-alueet toimivat hyvin. Kehittämiskohteiksi nostaisin pelin rakentamisen alhaalta (vaikka tuo paranikin 2. puoliajalla) sekä kollektiivisen prässäämisen, missä oli ongelmia pelaajien sijoittumisen osalta. Näitä tulemme treenaamaan ennen seuraavaa peliämme.